Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Yeni Yayınlar Eklentisi Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım)

Google sites sitede Yeni yayın oluşturmak; Yeni yazılarımızı yazabilmek için çok farklı bir yol izliyoruz. Sites site yönetim çalışma şabl...

...
Duyurular
Google sites sitede Yeni yayın oluşturmak; Yeni yazılarımızı yazabilmek için çok farklı bir yol izliyoruz. Sites site yönetim çalışma şablonu çok farklı olduğundan, kullanım gereği bu işlemleri takip etmemiz gerekecek. 

Farklı bir isim altında bu bölümü oluşturacağız. Resim 1 : Yaptığımız işlemin son bitmiş görüntüsü. Normalde asıl adı "Duyurular" olarak gözükmekte. Ancak sayfa ayarlarını yaptıktan sonra içerik , dosya ekleme ve kayıtlara abone olma ve yorum gibi faktörler bu kısımda yer almakta.

Resmi çok net görebilmek için tıklamanız yeterli. Resimde gördüğünüz şekle gelebilmesi için biraz çalışmamız gerekecek. Ancak bu çalışma bir kere yapılacak. İstenirse diğer alanlarda uygulamaya alınabilecek. Ancak biz önce sitemize bu eklentiyi ekleyeceğiz.

Resim 2 : İzleyeceğimiz yol Sayfamızın üst kısımında Diğer yazan yere tıklayın, Sayfa ayarlarına tıklayın. Karşınıza aşağıda gördüğünüz resim gibi bir kullanım alanı gelmiş olacak.
Duyurular
Web sayfası kenarına tıklayın. Açılan kısımda "Duyurular" tıklayın. Önemli not: Resimde içeriğe uygula çıkmamış oradaki kutucuğu işaretliyoruz. Ve yukarıdan değiştir yazan yere tıkladığımızda karşımıza üstteki ilk resim gibi bir görüntü çıkıyor.

Dikkat ederseniz resimde Son Yayınlar yazıyor, bu yazıyı ben yazdım sizde aynısını yazabilir yada farklı bir isim verebilirsiniz. Son Yayınlar eklentimize yeni yayın ekleme anlatımını konumuzun hemen devamından takip edebilirsiniz.

3 yorum

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.