Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger yazı editöründe google scribe nasıl kullanılır

Blogger, Google Scribe  Blogger in Draf t’ dan aldığımız son bilgilere göre bloglarımızda yazılarımızı yazarken kullanabileceğimiz çok yar...

...
Blogger yazı editörü
Blogger, Google Scribe Blogger in Draft’ dan aldığımız son bilgilere göre bloglarımızda yazılarımızı yazarken kullanabileceğimiz çok yararlı bir eklenti olan Scribe’nin Google Labs denemelerinin bittiğini ve yazılan yazının tam karşılığı olmasada mezun olduğunu yazmıştır.Yani burda mezun olma kelimesi labs denemeleri tamamlanmış kullanıma tam olarak sunulmuştur anlamındadır.Bu açıklama 9 Ağustos 2011 tarihinde yazılmıştır.

Ancak bilmeyenler için tekrar gündeme getirmek de fayda buldum.
Google Scribe yazı yazdığımız editörün sağ üst köşesinde görülen kalem şeklindeki eklentidir. Türkçe karşılı (çizici, yazıcı,katip,yazar,yazman,çizici ile işaretlemek) anlamı taşımaktadır.
Bana göre Türkçe karşılığı kelime tamamlayıcı olabilirdi.Nedenine gelince yazı yazarken yazdığınız kelimeleri otomatikman sizden sonra tamamlayarak hem öneride bulunmuş oluyor hemde yanlış yazmanızı önlemiş oluyor.
Örneğin herhangi bir ülke dilinde yazı yazarken yabancı kelimeleri tamamlaması çok kullanışlı bir eklenti olmasını kanıtlıyor.
Google Scribe, Hollandaca, İngilizce, Fransızca, Almanca, Macarca, İtalyanca, Lehçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve İsveççe. Arapça dillerinide desteklemekte.
Google Scribe’yi blogunuzda etkinleştirmek çok kolay.Blogunuzun Yazı Editörü içinde araç çubuğunda kalem simgesini tıklatın. Google Scribe açıldıktan sonra, yazınızı yazarken sağ tarafınızda gri renkte yazınızın tamamlandığını göreceksiniz.
Yazınızın yan tarafında görülen "kelime" yazmak istediğiniz "kelime" ile eşleştiğinde sekme çubuğunu bir kere basmanız ile yazı hemen yazacağınız yazının yerine geçerek yazınızı tamamlamaktadır.
Aynı anda birden fazla yazı önerisi almak isterseniz, kalem simgesinin yanındaki açılır menüden "Birden fazla öneri göster" seçeneğini seçin. Kullanışlı bir eklenti denemenizde fayda var.Bazı klavye kısayolları ;
Mac kullanıyorsanız , command tuşuna veya Apple anahtarı (Key)
Eklentinin resimleri aşağıda görülmektedir.

Resim:1

Blogger yazı editörü
Resim:2   

Blogger yazı editörü
Resim:3

Blogger yazı editörü
Not:Resimler orjinal olarak blogger draft'dan alınmıştır.
CTRL kısa yollarını da kullanabilirsiniz ;
Scribe Ctrl-j etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak için Ctrl-Shift-j birden fazla yazıyı seçme veya seçimini kaldırmak için ESC bir yazıyı geçici olarak kaldırmak yok etmek için
Bir yazıyı geri almak için SEKME tuşuna basabilirsiniz.
Ürünle ilgili görüş ve önerilerinizi ürün fikirleri sayfasında belirtebilirisiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.