Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google chrome özellikleri ve kullanımı

Kişisel Chrome deneyimlerinizi tüm cihazlarda yaşayarak elinizin altında tutabilirsiniz Web kullanımınız her zaman yanınızda olsun. Chrome...

...
Chrome ico
Kişisel Chrome deneyimlerinizi tüm cihazlarda yaşayarak elinizin altında tutabilirsiniz
Web kullanımınız her zaman yanınızda olsun. Chrome'da oturum açmak yer işaretlerinizin, uygulamalarınızın, geçmişinizin ve diğer ayarlarınızın tüm cihazlarınızda olmasını sağlar. Bir cihazda yaptığınız herhangi bir değişiklik, diğerlerindede güncellenir ve bilgisayarınıza bir şey olsa diye Chrome tarayıcı öğeleriniz güvende kalır. Bu sizin web'iniz. Yanınızda taşıyın. Google gmail de bir hesap oluşturarak google’un tüm ürünlerinden faydalanabilmek için Google gmail hesabı nasıl açılır başlıklı yazımızı okuyarak başlayabilirsiniz. Google hesabınızı oluşturduktan sonra, Google Chrom’u indirip yeni tarayıcı ile tanışmanız birkaç saniyenizi alacaktır. Kurulum bittiğinde chrome de oturum açmak için sağ üstte bulunan yatay icona tıklamanız yeterli. Chrome’da oturum açma ile ilgili detaylı bilgilere ulaşacaksınız.

Google chrome dünya üzerinde kendini kanıtlamış birinci sıralarda kullanıcı kitlesine sahip
konuma gelmiş bir tarayıcıdır. Birçok tarayıcıyı test ederek kullandım içlerinde en hızlı, sade, güçlü, güvenilir, uygulama, uzantı, yer imleri, ayarlar vs. konusunda tüm işlemleri basite indirgemiş kullanıcı dostu tarayıcı diyebileceğim bir internet servisi konumunda. Diğer tarayıcıları kötülemek istemiyorum. Hepsi bir yarış içerisinde. Ancak bizler en rahat olanı seçmek durumundayız. Ben yaptığım inceleme sonucunda Google Crome sürümünü başarılı ve geleceğin dünya birincisi konumunda görüyorum. Bu küçümsenecek bir iddia değildir. 

Yaklaşık 3 senedir tüm istatistiklere baktığımda ve incelediğimde Chrome’un 4. sıradan 2. sıralara çıktığını görüyorum. 1. sıraları zorlayamamasının nedeni olarak da, insanların belli alışkanlıklarından vazgeçemeyişi olduğunu düşünüyorum. Yukarıda kısaca bahsettiğim tüm özellikleri kapsayan bir tarayıcıya geçmek kullanmak, bazı alışkanlıklardan kopmak, hazırcılıktan kurtulmakla eş anlamlı bir bir ön yargı anlamını taşıyor mu bilmiyorum. Benim fikrim bazı ön yargıları atıp yenilikleri denemek. 

Sanki 1995 model bir bilgisayardan bir anda Windows 7 geçmek ve bu geçiş anında yaşanan bocalama gibi. Neyse gelelim asıl konumuza. Bu yazımızda sizlere Google Chrome hakkında küçük anlatımlarda bulunarak Chrome kullanmayan kullanıcıları biraz olsun bilgilendirmek, en azından denemelerini sağlayarak ön yargılardan kurtulmalarına ön ayak olmak amacım.

Chrome’un en çok hoşuma giden tarafı verileriniz, yer imlerini nereye giderseniz gidin, farklı bir bilgisayarda kullansanız gittiğiniz yerde aynı verilerinize ulaşabilmeniz. Bilgisayarınız formatlandığı düşünün. Chrome kurdunuz ve hesaplarınızla giriş yaptığınızda senkronize işlemleri ile tüm verilerinizi ve yer imlerinizi eski kullandığınız şekilde size sunması. Ancak gözardı etmemeniz gereken bir konuda 2. bir kullacı olarak oturum açarak verilerinizi güvende tutmanızda önemli. Bu konuda zaten ne yapmanız gerektiği Yukarıda verdiğim linklerde anlatılmakta. Hepsini tek tek yazmam sizi sıkabilir. Adım adım takip ederek ve bilinçli olarak uygulamanız hem yapacağınız işlemi anlamanıza hemde neyi nerede bulacağınızı kolaylıkla anlamanıza yardımcı olacaktır. Doğrusuda budur. Ezbere yapılan bir işle başarı ve güven sağlayamazsınız. Bilgisayar ve internet kullanıyorsanız, yaşınız ne olursa olsun bazı bilgileri bilmek ve ilk güvenliği kendiniz kurmak zorundasınız. Bunları yapmadığınızda bilgisayar servislerine devamlı para ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.