Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Plus Video Yükleme Eksileri

Google Plus Ana Sayfa iconun da iken video yüklemek istediğimizde, alternatif seçenekler sunmasına ragmen, profil sayfanızda video yükleme...

...
Google Plus Ana Sayfa iconun da iken video yüklemek istediğimizde, alternatif seçenekler sunmasına ragmen, profil sayfanızda video yüklemeye çalıştığınızda bu seçenekler mevcut değil. Her iki uygulama arasında çelişki var.
Resim 1 : Ana Sayfa İconuna tıkladığınızda video, resim ve bağlantı seçenekleri

Resim 2 : Profil sayfanızda video yükleme kısmındaki seçeneklerin eksikliği
Konu Açıklamaları :
1. Ana Sayfada yüklediğiniz videoyu sadece paylaşabiliyorsunuz. Akışınız içerisinde gözüküyor.
2. Profilde yüklediğiniz videoyu hem paylaşıyor hemde profilinizde devamlı kalabilme şansını yakalıyorsunuz.
3. Ana sayfada video yükleme seçenekleri mevcutken, profil sayfanızda bu seçenekler yerini sadece bilgisayarınızdan yükleme seçenekleri olarak karşımıza geliyor.
4. Yüklenen videoların profilinizde devamlı kalması benim birinci seçeneğimdir.Ancak bu uygulama kotalı bir internet kullanıcısının video yüklememesine neden olabilecek bir yapı arzetmekte. Dileğim bu yazımı okuyan geliştiricilerde bu konuyu dikkate alarak Ana Sayfadaki seçenekleri Profil sayfasına da eklemeleridir.
5. Video yükleme işlemi bittiğinde ne yapmanız gerektiğini, sizi yönlendiren bir açıklamada yok. Sadece Albüm oluştur seçeneği ve videonuzun yüklemesinin devam ettiğini ifade eden bir açıklama var, ancak yükleme kısmından çıkış yaptığınızda videonuzun yüklenmediğinide görebilirsiniz. Sonuç olarak kararsız bir duruma düşmüş olabiliyorsunuz. Böyle bir durum pek de hoş karşılanmasa gerek. Düşünün ! 50/80 MB bir Video yüklediğinizi zannederken karşınıza boş bir sayfa gelebiliyor. Yapılan Uygulama sonuçları
Resim 3 : Ana Sayfada YouTube den Yüklenen Video görüntüsü sadece akış içerisinde görülebiliyor.Profil sayfanızda kalıcı olarak görülmüyor.

Resim 4 : Profil sayfası,Video kısmında bu yüklenen videoyu görmeniz mümkün değil.
Yani kalıcı bir bağlantınız değil.Videonuzu sadece akışlarınızda görebilirsiniz.
Sizin tercihiniz videonuzun kalıcı olmasımı yoksa akışlarda görülmesimi sorusu herhalde yanlış olmayacaktır. Şahsen ben her zaman kullanabileceğim kalıcı bağlantıyı tercih ederim. Konu hakkındaki sizin tercihiniz nedir ? Kalıcı bağlantı mı ? Akış bağlantısı mı ?

Profil sayfası Video bölümü
Sonuç tam düzelmese de yavaş yavaş bazı gelişmeler oluşuyor. İlerleyen zaman içinde daha gelişmiş bir düzen içinde olacağımız kesin. Konu hakkında fikirlerinizi lütfen paylaşın.
İlgili konu yazıldığı zaman ile geçen zaman içinde anlatılanların şekil ve görünümü değişmiş olup değişen birşey göremedim. Bu nedenle yeni uygulamaların resimlerini değiştirmedim. Oyuncular farklı ama sahne aynı.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.