Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İletişim Form ve Cevapları Tek Sayfaya Gömün

Google Drive ile hazırlanmış iletişim formunda, izleyicilerinizin sordukları soruları iletişim form sayfasına gömerek, her iki sayfayı da...

...
İletişim Formu Ve Sorulan Sorular
Google Drive ile hazırlanmış iletişim formunda, izleyicilerinizin sordukları soruları iletişim form sayfasına gömerek, her iki sayfayı da görebilirsiniz.İzleyicileriniz bir soru sorduğunda iletişim anasayafasından sorulan soruları tek sayfadan izlemeniz mümkün.Tek sayfada hem iletişim formunu hemde iletişim formuna yazılan soruları aynı sayfadan izleyebilmeniz için yapılacak işlemler nelerdir, kısaca açıklayalım.Bir iletişim formunuz yoksa Google Drive’e ile  iletişim formu nasıl hazırlanır konulu, yazımızı inceleyiniz
Burada yapılan uygulamalar Google Sites ile site açmış ve iletişim formu kullanan kullanıcıları kapsamaktadır.
Site araçlarımız nelerdir :
1. Sitenizin iletişim formu
2. İletişim formunuza sorulan sorular
3. İletişim formunun barındırıldığı alan
4. İletişim formu ve bu forumda bilgi isteyen izleyicilerinizin sorularının aynı sayfaya gömülerek izlenmesinin sağlanması
Yukarıda yazılan maddelerin uygulamaları :
1. Sitenizin iletişim formu :
Daha önceki yazımızda Google Dökümanlar olarak isimlendirdiğimiz uygulamaları, Google’un yapmış oldugu modifiye ile bundan sonra Google Drive olarak isimlendireceğiz.Yapılan değişimde birçok yenilikler getirilmiş olup, yeni güncellemelerde zaman zaman ilave edilmektedir.Google Drive hakkında bilgileri inceleyiniz.İletişim formu nasıl açılması gerektiği hakkındaki bilgileri bakabilirsiniz.
2. İletişim formunuzda sorulan sorular :
Google Sites ile kurdugunuz sitenizde iletişim formunuzda sorulan soruların gmail vasıtası ile sizi bilgilendirmek amaçlı gelen mesajların bulunduğu alan.
3. İletişim formunun barındırıldığı alan :
Google Drive ile yaptığınız iletişim formu Drive Sürücünüzde barındırılmaktadır.Drive eklentisini indirip kurduysanız Bilgisayarınızda C:\\ sürücü Dizininde kurulduğunu görebilirsiniz.
4. İletişim formu ve bu forumda bilgi isteyen izleyicilerinizin sorularının aynı sayfaya gömülerek izlenmesinin sağlanması :
Yaptığımız açıklamalar sonucunda, İletişim Formu ve bu Forma yazılan yazıların sitenize nasıl gömülmesi gerektiği konusunu göreceğiz.
Sayfada daha önceden Yaptığımız işlemler :

  • İletişim sayfamızı daha önce Düzen kısmından 2 Sütuna bölmüştük
  • Yukarıda bir numara ile belirtiğimiz alan İletişim formumuz
  • İki numara ile belirtiğimiz alanda İletişim formumuzda soruların sorulduğu alan
  • Her iki ayrı konu tek sayfada görülmekte
İki no’lu iletişim sorgu sayfamızı Google Drive giderek açıyoruz
İletişim formu ⇒ Dosya ⇒ Web’de yayınla
İletişim formu Dosya Web'de yayınla
Açılan pencerede alt kısımda okla işaretli yerdeki kodu kopyalıyoruz.
Web'de Yayınla
Google Sites sayfamızda ⇒ Sayfa düzenle tıklıyoruz ⇒ 2. sütuna fare imlecini yerleştiriyoruz
Ekle ⇒ Diğer Gadgetler ⇒ Include gadget (iframe) yazısını buluyoruz seç ile açıyoruz
Daha önceden aldığımız kodu “URL to content (gerekli)” yazan yere yapıştırıyoruz

Görüntü kısmından sütun boyutlarını elle oynayarak ayarlıyorsunuz.Çerçeveye alma işlemlerini zevkinize göre düzenleyebilirsiniz.Aşağıdaki resimde ben site ölçülerimi kendim ayarladım sizde kendiniz uygun olanı ayarlayacaksınız.Tamam tıklıyoruz sayfamızı yaptığımız işlerin geçerli olması için kaydediyoruz.
Sonuç : İlk resmimizde görüldüğü gibi iletişim formu ve sorgulama formu aynı anda tek sayfamızda görülmüş oluyor.
İframe Gadget Yapılandırması
Konu ile ilgili anlamadığınız bir yer olursa lütfen yorum kısmından anlayamadığınız konuyu açıklayarak sorunuz.Sizde farklı konularda sorularınızı sorabilir, insanlara faydalı olabilirsiniz.
Yapılan işlemi AdnanGuney59 Google Sites Sitemden inceleyebilirsiniz.

2 yorum

  1. Şu ana kadar yaptığım en iyi iletişim formu http://www.jotform.com/ kullanımı kolay ve ücretsiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ömer bey; Yorumda yazdığınız yorum yada reklam için teşekkür ederim.Yazdığım yazıya yorum yapsaydınız daha çok sevinirdim.Linki yine bırakabilirdiniz.Blogumun adına dikkat ederseniz Guney59 Paylaşım olarak belirtim.Güzel olan her türlü paylaşımı paylaşan bir alt yapıya sahibim.Yanılmıyorsam Wordpress tabanlı, gadget kodları ile ile çalışan bir site.Hoşuma gitmedi dersem de yalan olurdu.Aynı zamanda hemşerimsiniz.Aramızda 30 km var.Her ne olursa olsun paylaştığınız link birçok insanın tercih edebileceği bir siteyi hedefliyor.Blogunuzda bu konuyu yazabilirdiniz.Yazmamıssınız.Herhalde yeni kuruyorsunuz.Kategori aşamasında kalmış.Zaman bulamadığınız kesin.Yinede paylaşım için teşekkür ederim.
      Spama düşmemenizde yazınızı yayınlamış olmama neden olan diğer unsur.Spamlara hiç bakmıyorum.Siliyorum.Görüşmek üzere okul hayatınızda ve bloglamalarda size kolay gelsin diyor, başarılar diliyorum.
      Guney59 Paylaşım

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.