Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Drive ile Döküman Nasıl Yapılır Videolu Anlatım

Eski adı Google Dokümanlar , yeni adı Google Drive, yapı olarak aynı isim olarak adı değişti. Bu yazıda sizlerle Google Drive ile do...

...
Eski adı Google Dokümanlar, yeni adı Google Drive, yapı olarak aynı isim olarak adı değişti. Bu yazıda sizlerle Google Drive ile doküman nasıl oluşturulur, doküman adı nasıl değiştirilir, tablo nasıl yapılır vs konulardan bahsetmek istiyorum. Kullanımı Office proğramlarından tanıdığınız Word sayfasından farklı değildir. Google Drive doküman sayfası kullanımı blog editörlerimizdeki kullanım ile aşağı yukarı aynı özellikleri taşımaktadır.Hatta kullanımı çok kolay olması nedeni ile blogumuzun editörü yerine, yazılarımı burada yazıyor, bazı resimlerimide bu alanda biçimlendiriyorum.
Şöyle bir düşünelim blogunuzda yan yana üç adet resim koyma şansınız yoktur. Kodlarla çalışırsanız bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak her kullanıcı kodla çalışmadığına göre bu işlemi en basitinden kullanma yoluna gidebiliriz.
İşte burada da Google Drive dokümanlar benim için ön plana çıkmış oluyor. Sizde kullanmaya başladığınızda anlatıklarıma hak vereceksiniz. Artık bu aracı blogumda blog editörü olarak kullanmaya o kadar alıştım ki, içeriklerimi nerede ise bu alandan yayınlayacağım.

Tabi henüz bu uygulama yok. Bu tamamen benim fikrim. Ama yarın olmayacağını kimse garanti edemez. Kesinlikle bir modül ilave ederek, blogla döküman sayfası arasındaki ilişkiyi sağlayacaklardır.
Dilerseniz bu konuyu fazla uzatıp resimlerle anlatmak yerine bir video ile izleyelim.

Google Drive ile Döküman Nasıl Yapılır? 

6 yorum

  1. Merhabalar Adnan Bey,

    Salık verdiğiniz gibi geldim ve videoyu izledim. Geçenlerde zaten DRIVER'i bilgisayarıma indirmiştim. Buradan döküman yapmayı deneyip bloğumda yayınlayacağım bakalım nasıl olacak. Teşekkürlerimi sunarım.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Rcep Bey;
      Kesin güzel olacağına eminim.Blogunuzu gördüm.Titizlikle ve intizamlı dizayn edilmiş.İletişim sayfasında takıldığınız yer olursa haberleşelim.
      Saygılar.

      Sil
  2. Merhabalar Adnan Bey,
    Bu kadar uzun süreli bir videoyu nasıl buraya yerleştirdiniz, hayret etmedim desem yalan olur. Çünkü birkaç kez bloggerin kendi video ekleme komutunu kullandım, uzun süreli videolarda problem çıkarmıştı. Ben de dışardan convert ederek yüklemiştim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YouTube 15 dk dan fazla yüklemelere izin veriyor.Sizde birkaç tane normal yükledikten sonra uzun yüklemeyi sizede açar kesin.Konvertle zaman harcamayın youtube konvert ediyor zaten.
      Saygılar..

      Sil
  3. Merhaba,
    blogspot'a yorum yaparken nasıl resim eklenir?
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Kenan
      Blog sayfanız yok.Google Plus kaydınız ve profiliniz yok.Yorum yaparken resim ekleme diye birşey de yok.Amacınız beni mi Google mu kandırmak.net yazarsanız sizi duymaya çalışırım.Şu anda meçhul birisiniz.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.