Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Test Blogu Oluşturun

Blogger bloglarınızda birçok HTML, JavaScrip kodları eklediniz, hata mesajı mı alıyorsunuz ? Temanızı değiştirdiniz, blogunuzun bozulacağ...

...
Blogger ile yeni blog açın
Blogger bloglarınızda birçok HTML, JavaScrip kodları eklediniz, hata mesajı mı alıyorsunuz ? Temanızı değiştirdiniz, blogunuzun bozulacağından endişeniz mi var ? Kuşgularınızı bir kenara bırakın, blogger da kuracağınız yeni bir Test Blogu ile tüm sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.


Ve biraz daha derin düşünelim. Blogunuz herhangi bir nedenden dolayı çalışmayabilir.Yedeklerinizi aldınız ancak, bu aldığınız yedekleme blogunuzun tema yedeğimi yoksa içeriklerinizin de dahil olduğu tam bir yedekleme mi, olduğu bilgisine sahipmisiniz ? 


Tüm bu sorular hep kafanızı karıştırıyor ve blogger da yeni iseniz aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Neden Test Blogu açmalıyım ;
1.Tüm harici kodlarınızı deneyebilirsiniz
2.Kullanmakta olduğunuz asıl blogunuzu dışa aktarma seçeneğini seçerek, blogunuzu test blogunuza aktarararak tekrar kullanıma sunabilirsiniz.
3.Dışa aktarmış olduğunuz blogunuzda birçok düzenlemeler, yenilikler yapabilirsiniz.
4.Yeni açtığınız test blogunuzda hiçbir eklenti kod olmayacağından, birçok kodları kafanız karışmadan bulabilir, ekleyeceğiniz kod görüntüsünü izleyebilirsiniz. Bu yolu izleyerek asıl blog ayarlarınızıda bozmadan zaman kaybını önlemiş olmakla beraber, telaşa düşmeden rahatlıkla yardım alabilme şansını yakalarsınız.
5.Tema değişimlerinde, blog görsellerinde çok fazla farklılıklar yaşanmaktadır.Temanızla çakışan bir kod olabilir, aynı kod dan birkaç tane olama ihtimali vardır, Gadgetlerde farklılıklar gözükübilir, gadgetleri yukarı aşağı taşıyamama gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.
Tüm bu işlemleri Test blogunuzda nasıl çözebileceğinizi araştırarak hem çözüme ulaşırsınız hemde kendinizi yetiştirmiş biri olarak korkmadan kodlarla oynayabilirsiniz.


Düşünün hata yaptınız ne olur.Hiçbirşey olamaz.Yaptığınız hata çok büyük ise tam yedekleme işini geri yükleyerek hatayı yok edebilirsiniz.Temada bozulma varsa, temanızı geri yükleyin.Sonuç olarak şu birkaç adımı yapmanız sizi her zaman kurtaracaktır.
1. Blogger temanızı yedekleyin
2.Blogger blogunuzu dışa aktarın.
Bu yedekleri hazırlayacağınız iç içe klasörde muhafaza edin. Nasıl mı ?

Bilgisayarınızda masa üstüne bir klasör açın.Klasöre yedeklediğiniz blogun adını verin. Örnek : Blog adımız Jokertes olsun Klasör adını şu şekilde verebilirsiniz.Örnek : Jokertes tema ve tam blog yedeği
Şimdi bu klasörü açın ve klasör içinde 2 adet daha klasör oluşturun.Klasörlerden birinin adını Jokertes tema yedeği, diğerinede Jokertes tam blog yedeği yazın ki ! Geri yükleme yaparken neyi yükleyeceğinizi bilin.
Blogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyormusunuz ? Başlıklı yazımdan konuyu daha iyi anlayabilir, ilgili videolu anlatımı seyredebilirsiniz.

Son olarak :
Sıfırdan açtığınız blogunuzun Tema yedeğini ve Tam blog yedeğiniz alın.
Asıl blogunuzu, yeni açtığınız Test blogunuza tam yedekleme ile yükleyin.
Kullanmak istediğiniz yeni temanızı bu Test blogunuzda yükleyin ve üzerinde istediğiniz kadar çalışın.İstediğiniz kodları yükleyin silin.Kodların nasıl nerede kullanıldığını hiç çekinmeden uygulamalarla test edebilirsiniz.Artık sizinde bir lab’ınızın olduğunu unutmayın.Hatamı yaptınız sorun değil.Biraz önce yüklediğiniz sıfırdan aldığınız tam yedeklemeyi yükleyin.Test blogunuz ilk kurulum haline dönecektir.
Konu hakkındaki düşünce ve yeni fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.