Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamic Blog Sidebar Yazılar için Scrollbar

Blogger, Dinamik görünümünde Sidebar’a Dikey kaydırma çubuğu “ Scrollbar ”eklentisi nasıl düzenlenir? Dinamik blogunuz Sidebar görünüm...

...

Blogger, Dinamik görünümünde Sidebar’a Dikey kaydırma çubuğuScrollbar”eklentisi nasıl düzenlenir? Dinamik blogunuz Sidebar görünümündeyken blog okuyucuları yazılarınızı mausla, kaydırarak okumak zorundadır. Benimde en çok sevdiğim görüntülerden biri de Sidebar görüntüsüdür. Sidebar da tüm yazılarınız görülürken içeriğini görüntülemenize olanak sağlar. Dinamik blogger Sidebar kullanıyorsanız sidebar’a Dikey kaydırma Çubuğu ekleyebilirsiniz. Şimdi bu Scrollbar uygulamasını nasıl yapacağınızı inceleyelim.

Dinamik Blogger Scrollbar Uygulama adımları :

1. Blogger kumanda panelinize giriş yapın.
2. Yönetim ⇒ Şablonlar (Şablon yedeğini alın) ⇒ Özelleştir ⇒ Gelişmiş ⇒ CSS Ekle yolunu izleyerek, aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın ( } ) bu parantezin yanına tıklayın ve enter tuşuna basın, Blog’a uygula ile kayıt edin.


Eklediğimiz CSS kod görünümü
.sidebar #sidebar, .ss{
margin-top: 12px !important;
overflow-y: scroll !important;
} 

Blogger Dinamic Dikey çubuk hakkında düşüncelerinizi bildirin. Farklı bir uygulama biliyorsanız çekinmeden yazabilirsiniz. Bence güzel bir uygulama. Dinamik blogunuzda CSS alanına kod yapıştırdığınız halde kaydet çalışmaz ise yapılacak işlemler ;
1. HTML şablonuna girin
2. CTRL + F arama kutusu ile aşağıdaki kodu bulun.
3. CSS kodlarını eksiksiz kopyaladıktan sonra bu kod’un hemen altına yapıştırın. Şablonu kaydedin.
Test blogumda yaptığım çalışmalar sonucu tüm kodları kabul etmekte olduğunu göreceksiniz.


Sidebardaki tema değişimlerinde ayrıca denenmiştir. Hepsin de çalışmaktadır.

/* END CUT */

NOT: Temanızı değiştirdiğinizde CSS kodlarının da değiştiğini ve çalışmadığını unutmayın. Yeni tema seçiminden sonra CSS kodlarını yukarıda anlattığım gibi uygulayabilirsiniz.

Dinanik görünümlü diğer makaleleri bağlantı linkini açarak okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.