Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Plus Profil Resim Linkini Bloguna Ekle

“ Google Authorship , “ Yazarlık ” hesabınızı oluşturduysanız, fotoğraf profilinizin bir bağlantısı, artık içeriğinizin yanında görüleceği...

...
Google Plus Profil oluşturma
Google Authorship, Yazarlık” hesabınızı oluşturduysanız, fotoğraf profilinizin bir bağlantısı, artık içeriğinizin yanında görüleceği anlamına gelmektedir.



Web Yönetici Araçları Blog İstatistikleri
Google Arama Dünyasında yazarlık bilgilerinizin görülmesini istiyorsanız içeriklerinizi Google Profilinize bağlamanız gerekmektedir.”
Doğrulanmış Yazar  görseli
Bir önceki yazımda bu konu ile ilgili anlatım yapmıştım. Kısaca özetlemek gerekirse, Google arama sonuçlarında (SEO) profil resminiz, blog linkiniz, yazınızın kısa bir özeti ve yazarın diğer konuları şeklinde, görülecek.Blog yazılarımızın böyle bir görüntü ile arama sonuçlarında çıkması hepimizin en çok istediği konudur. Web üzerinde bu konular ile ilgili birçok anlatıma raslamanız mümkündür. Bu işlemin en basit yöntemini araştırdım ve sizlerle paylaşmak istedim. Bir “Link” bağlantısı ile bu işi yapabiliyoruz. Aşağıda anlatacağım bu linki ekledikten sonra bir, iki gün beklemeniz gerekebilir.Bu işlemden sonra, Google arama motorlarının en kısa zamanda  bloglarımızı taramasını beklemekten başka yapabilecek bir işlemimiz yok.
Hemen yapacağımız uygulamaya geçelim.

Google Plus Profil Resim Linkini Blogu'muza nasıl ekleyeceğiz :
1.Blogger hesabınıza giriş yapın
2.Şablon ⇒ HTML Düzenle
3.CTRL +F araması ile <head> kodunu bulun.Fazla aramanıza gerek kalmayacak blogger HTML kodlarının en başında yer almaktadır.Bakdığınızda göreceksiniz.
4.Aşağıdaki linki “Kendi ID numaranızla değiştirin” (Sarı renkle belirtilmiştir)
5. <head> kodunun altına yapıştırın.Şablonunuzu kaydedin.
Yapılan işlemlerin doğrulunu anlamak için ;
https://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets adresine giderek, blogunuzun URL’ sini yazın önizleme ile kontrol edin.

Yazı Kalıbımız :
<link href='https://plus.google.com/114021536527450214647' rel='author'/>
Yazarlık bilgilerinizi Webmastır yönetici araçlarında Laboratuar/Yazar İstatistiklerinden görebilir, Detaylı bilgi için, yardım merkezini inceleyebilirsiniz. Her yazımız da belirttiğimiz gibi, yine hatırlatmakda fayda görüyorum.Yazılarınız özgün ve size ait olsun.Kopyala yapıştır yapmayın. yapıştırma tekniğini kullanacaksanız, yazardan izin alın ve yazıyı aldığınız sayfaya bağlantı linki verin.

6 yorum

  1. evet merheba adnan bey o dediğinizi yaptım yanlız www.sacmodelisaati.com olarak yazarlığı doğrulamıyor , www.sacmodelisaati.blogspot.com olarak yazarlığı doğruladı olmuştur umarım . teşekkür ederim . Birde halen daha bloger olarak görünüyormuşum ya google ayarlarına nasıl dönebilirim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ahmet suat yayla
      Bey neden doğrulamasın.Benimde com uzantılı sitem var ve doğrulanmış durumda.Google profilinize girin gmail ve site için doğrula diye uyarılar verecektir.talimatları uygulayın. Birde nasıl Google ayarlarına gireceğinizi bir önceki yazıda anlatmıştım. Bakın eğer bulamazsanız link verim size.Altta sağda beni bilgilendir tik işaretlemedi iseniz bilgi gelmez size. Görüşmek üzere.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
    2. https://plus.google.com/117088263899155367342/about

      ekledim fakat çıkmıyor.

      Sil
    3. @Ülker Temel
      Test etiniz mi? Test sonucu resim görülüyor ise kısa zamanda çıkacaktır.Hemen çıkmasını beklemeyin.Bir gün veya birkaç saat da olabilir bu durum.

      Sil
  2. Adnan bey merhabalar. Blogger, yakın zamanda blogspot.com.tr uzantısına geçtiğinden beri google+ profil resmim blog armalarında çıkmıyor. Kontrol ettiğimde, https://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets?q adresinden blogspot.com olarak aratınca hiçbir sorun yok. Fakat adresin sonuna .tr ekleyince sahiplik doğrulanamadı hatası çıkıyor. Ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @İslam Ahengi :
      Bey aşağıda verdiğim linki inceleyin lütfen.Size yol gösterecektir.Aramalarda çıkaması bir iki gün sürebilir.Görüşmek üzere kolay gelsin.Teşekkür ederim.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2012/11/google-plus-profil-resim-linkini.html

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.