Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Profil Resmi Google Aramalarında Gözükmüyormu

Blogger Blog ile yazdığınız yazılarınızı, tarayıcıda arattığınızda yazınızın yanında resminiz görülmüyor mu ? Arama motorları tarafında...

...
Adnan Güney
Blogger Blog ile yazdığınız yazılarınızı, tarayıcıda arattığınızda yazınızın yanında resminiz görülmüyor mu ? Arama motorları tarafından endexlenen blog yazılarınız aramalar da çıkıyor ! Ama resmim neden yok ? Diye üzülüyor musunuz ? Bu ve benzeri soruların cevabı evet ise, hatayı arama motorlarında değil, kendiniz de aradınız mı ? Google Plus, profillerinizde bazı değişiklikler yapmadı iseniz arama motorlarında çıkan yazılarınızda resminiz görülmeyecektir. 

Bir önceki yazımda Profil Resim Linkini Bloguna EkleYaptığım işlemi yaklaşık 6 blog da denedim, hepside başarılı bir şekilde doğrulama verdi. Konuyu yapanlar için sorun yok. Ancak anlayamayan ve yapamayanlar için yardım istediklerinde yapmalarını istediğim bir işlem var.

1. Önce İlgili yazı altına G+ butonuna tıklayıp konuyu beğendiğini belirtecek.
2. Sonra Yorum kısmından yaptıklarını bana anlatarak kısa bir bilgi verecek.

Yapılacak işlemler :
1. Google Profilinizde bulunan resminiz net ve sizi yansıtmalı.
2. Profiliniz herkesle paylaşılır olmalı.
3. Profilinize giriş yapıp, düzenleme modun da iken “Katgıda bulunduğu siteler” kısmına tıklayın. Açılan sayfada “Özel Bağlantı Ekle”e tıklayın. Üst kısma blogunuzun adını, alt kısmada blogunuzun ana sayfa linkini yazın ve kaydedin.
Birkaç tane blog'unuz varsa hepsini bu alanda belirtin.

Profil, Katgıda bulunduğu siteler
4. Blog Paneline giriş yapın.HTML Şablonunu açın ve <head> tagını bulun. 
Hemen üst kısımda göreceksiniz. Bu kodun hemen altına aşağıda verdiğim kodu kendinize göre yapılandırarak yapıştırın.
Kod Örneğimiz
:

<link href='https://plus.google.com/114021536527450214647' rel='author'/>
Google Plus linkinizi örnekteki gibi yapıştırın. Sağ tarafa da Profil isminizi tam yazın. 
Kodları bozmadan yapmaya çalışın. Acele etmeyin. Şablon ve bloğunuzu kaydettikten sonra, sıra geldi yapılan işlemin test aşamasına.
Buraya tıklayın ve blogunuzun ana sayfa URL’sini yazarak, önizleme yapın.

Yapılan işlemler doğru ise, yeşil renkli buton ve resminizi göreceksiniz.
İşlemde problem yaşarsanız yorumlar kısmından yukarıda belirttiğim madddeleri uygulayın. Anlattığım uygulamaya dikkat etmeyenlere gereken yardım yapılmayacaktır. 
Lütfen arkadaşlar yapılan emeğe saygınızı belirtin.
5. Tüm işlemleri doğru yaptı iseniz Google plus profilinize giriş yapın ve Google Gmail'inizin yanındaki onay işaretini kontrol edin. 
Onay işareti yoksa uygulamayı baştan başlayın.
Kolay gelsin.

18 yorum

  1. Çok teşekkürler Adnan ağabey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ALPer SAGLAM Bişe değil kardeşim.Sonucun doğru olması önemli olan.

      Sil
  2. Çok teşekkürler Adnan ağabey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ALPer SAGLAM
      Bişe değil kardeşim.Yorum için bende teşekkür ederim.

      Sil
  3. Hocam yaptıklarınızı yaptım oldu ama google aramalarında ne zaman görünür? Henüz görünmüyor. Birde blogumda paylaşımlarımı otomatik google plus hesabım yayınlarmı yoksa manuel olarak mı yayınlamak zorundayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Anonymous; Yazıda yaptıklarınız test edebileceğiniz bir yazı var "tıklayın" oraya tıklayarak yaptıklarınıı kontrol edebilirsiniz.Bu işlemden sonra biraz zaman geçmesi gerekli.Bu arada yeni yazılar yazmanızda gerekiyor tabi.Her ikisi de paylaşım için olur.Sonuçta sizin linkiniz var.Tıklandığında verdiğiniz linke gider.

      Sil
    2. Denedim ben de işe yaradı teşekkürler

      Sil
    3. sanal hile
      Bende teşekkür ederim.İşinize yaradığına,kullanım sonucunu olumlu almanıza sevindim.

      Sil
    4. Adnan bey söylediklerinizi uyguladım evet çalışıyor teşekkür ederim

      Sil
    5. @ahmet suat yayla
      Bey evet gördüm. Ancak birinci kod Google'un önerdiği koddur.Her hikmetse temanızın sol üst kısmında isim çıkmakata olduğundan siz 2. kodu uygulayın.Bu arada birinci kodu kaldıracam herhalde.

      Sil
  4. profil herkesle paylaşılır olursa google sizi yeni yöntmeliğine göre aklına göre her reklamda bilgilerinizi kullanmayacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bahce perim
      Merhaba, hayırlı bayramlar dilerim.Öncelikle bir konuyu açıklamam gerekli.Sosyal paylaşım siteleri için zaten birçok ayarlar mevcuttur.Paylaşımlarr siz yönetirsiniz.Her yerde kural aynıdır.Profilden görülmemesini istediğiniz yeri kaldırısanız zaten görülmeyecektir.Ancak Sosyal aktiviteyi tam kullanmayıda sınırlamış olursunuz. Google gizlilik ilkelerine çok önem veren bir işletmedir.Sizden fazla sizi düşünür.Burada ki amaç arama sonuçlarında blog yazınızın yanında resminizin görülmesidir. Görülmek istemediğinizde kodu eklemezseniz görülmez. Amacımız blogumuz okunsun, bizler tanınalım ve yazdıklarımız ile insanlar kimlerle muhatap olduğunu bilmesi ise profilin herkese açık olması en doğrusudur.Birçok kişi profilini saklar her nedense.O zaman sosyal medyada olmanın ne anlamı olabilir ki.Diğer bir konuda Google rasgale bir reklam yapmaz.zaten kuralları tam okuduğunuzda bunları anlarsınız.Bizleri arama motorlarına reklamlamlarda içerik göstermek için profilin açık olması hizmeti yalnızda bir izinden ibarettir.Yoksa başka bir kullanma konusu olamaz.Google bir facebook gibi değildir yani.Onun için önce insan güvenşiği sağlığı gelir.Ondan sonra kendi isteğine göre o insanlara hizmet etmeyi amaçlar ve bunun karşılığındada bir ücret talebi yoktur.Web siteleri arama sonuçlarında çıkmak için 1000'lerce dolar ödüyor.Google bizleri blogger kullandığımız ve diğer hizmetleride kullandığımız için bir anlamda ödüllendirerek arama sonuçlarında çıkarıyor.Açıkca kimse bunun farkında bile değil.

      Sil
  5. Ben herşeyi doğru yaptığıma inanıyorum.Ancak yazar kısmı aramlarda gözükmüyor?

    site adresi:cheaterandroid.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Furkan Kumanlı
      Merhaba, Herşeyi yaptığına inanıyorum.Yalnız bir şeyi yapmamışsınız. Yukarıda buraya tıklayın yazan yerden test ettiğinizde yazar resminizin çıktığını göreceksiniz.Ben sizin yerinize yaptım.bakın nasıl görülüyor.
      http://k1310.hizliresim.com/1g/q/ttl79.jpg

      Sil
  6. Adnan bey ben de hepsini yaptığıma inanıyorum fakat google aramalarında konuların yanın da resim görülmüyor sebebi nedir acaba .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Suat Yayla Bey merhaba ;
      Yazıya dikkat ederseniz bir bağlantı veriyorum ve test etmenizi sağlıyorum. Yazı metni "Buraya tıklayın ve blogunuzun ana sayfa URL’sini yazarak, önizleme yapın." bakın örneği burada ben yaptım ve resminiz görülüyor.
      http://p1310.hizliresim.com/1g/v/tytfs.jpg
      Bu işlem yapılanların doğru olduğunun göstergesi oluyor. Arama sonuçlarında görülmek biraz zaman alır.Bunun yanında bir örnekle başlık ismi ve yanlışlıktan bahsetmek isterim.
      Yazı başlık isminiz : Saç bağlama modelleri
      Bu isim genel bir kategori yapılandırmasında kullanılır.Bu ismi .... saç bağlam modeli olarak yazmış olsaydınız ve yazı içinde diğer modellerden bahsetseydiniz, aramada üst kısımda çıkma olasılığınız daha fazla olabirdi.Sizin başlık genel bir konuyu kapsamakta. Bu işlemde arama sonuçlarını etkileyen bir durumdur.Ahmet bey Web biraz inceleik ve araştırma gerektiyor.Hatta bu araştırmanın bitmeside mümkün değil, çünki teknoloji devamlı yenileniyor.Yani bizde kendimizi devamlı yenilemek durumundayız.Görüşmek üzere.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Selam herkese bir çok bolgger gezdim yapamadım şu işi ama ahmet beyin acılması ile cözdüm işi tşk ed işiniz rast gitsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ELPARS RENT A CAR;
      Teşekkür ederim.Yalnız ismim Ahmet değil Adnan Güney. Kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.