Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Conduit Tool Bar Nasıl Kaldırılır

Conduit Tool Bar uzun zaman önce kullandığım bir eklenti. Tarayıcınızın Tool Bar’ına kurularak birçok işlevi size sunmakta. Müzik, hava...

...
Conduit Tool Bar uzun zaman önce kullandığım bir eklenti. Tarayıcınızın Tool Bar’ına kurularak birçok işlevi size sunmakta. Müzik, hava durumu, sosyal paylaşımlar, email, arama kutusu vs. gibi bulut tabanlı özellekler sergileyerek hoşca vakit geçirmenizi sağlar.
Bu tür uygulamaları sevenler için tavsiye edebileceğim bir (Developer) geliştirici aracıdır.

Hatta bloglarınızda istediğiniz özelleştirmeleri yaparak da kullanabilirsiniz. Bir çok siteye destek veren bir alt yapıya sahiptir. Wibiya Conduit sitesi için bu konuya örnek vermek mümkündür. Ancak birçok İnternet kullanıcısı istenmeyen Tool bar kurulumlarını sevmez ve istemez. Açıkcası bende İnternet kullanımında en çok kızdığım ve anında yok ettiğim kendi kendine kurulan bu tür eklentiler dir. İnternette beğendiğiniz proğramlar bir host barındırıcıya yüklenir. Birçok proğramlar' ın içinde (özel yapım) bu tür uygulamalar bulunur. Yandex Toolbar, Lilliwiti de bu tür uygulamalar arasında görebilirsiniz. Size önerim şu olabilir. Beğendiğiniz bir proğramı indirirken bir çok aldatmaca vardır, okumadan indirmeyin. İndirdiyseniz, kurulum aşamalarında kendinden onaylı gelen, ek proğramlar işaretlidir.

Bu işaretleri kaldırarak indirdiğiniz proğramı kurun.Yoksa bu nerden geldi diye aranırsınız. Hatta indirdiğiniz proğramı dahi, istenmeyen kurulumlar için silersiniz. Birde kotalı bir internet kullanıyorsanız, yaptığınız tüm işlemler boşa gider. Kotanız dolar, boşa zaman harcamış olursunuz.
Konunun başında da yazdığım gibi uzun zaman önce kullandığım bu proğram halen dil ayarlarını geliştirmemiş. Merak ediyorum koskoca Türkiyede bu eklenti, Google Translate olmasaydı kullanılabilecek miydi ? Kusara bakmasınlar artık Milliyetcilik duygularım bazen ön plana çıkıyor, hatta engelleyemiyorum. Ben Türkçe alt yapısı olmayan birçok proğramı siliyorum. Bilgisayarınızın Türkçe dil paketi olmasaydı, yazılar İngilizce görülseydi kullanırmıydınız ? Bilgisayar Dünyada bu kadar çok satılır mıydı ? Konuyu sadece kullanım olarak değil Ticari olarak da ele almak gerekiyor.
İnanmıyorum ? Google Chrome tarayıcı görünümünün yerine geçmiş ve aynı kullanım tarzını almış. Bu kurulum şimdi benim özgür düşünceme aykırı bir yapı sergiliyor.
Hemen ana konumuzun temasına geçerek ;
İsteyerek yada istem dışı kurduğunuz, Conduit Toolbar’ı, Nasıl Kaldıracağız ?
1. Conduit Toolbar sol baş kısımda kurulum sırasında sizin verdiğiniz bir isim yazar, resimde ben isim vermediğimden “Add Your Logo” yazmaktadır.Logonun yanında küçük bir ok göreceksiniz, Tıklayın. Açılan pencerede ;
2. Uninstal yazısını göreceksiniz. → Tıklayın
3. Size yeni pencerede tüm tarayıcılarda nasıl kaldırılması gerektiğini anlatan sayfa açılacaktır. Açılan sayfanın birebir kopyası aşağıda görülmektedir.
Tool Bar’ı kurarken Guney59 ismini kullandığımdan açıklamalarda bu isimde görülmektedir.Siz kaldırmak istediğinizde hangi ismi kullandı iseniz o isim görülecektir.
İlk seçenekte Chrome’den Tool Barın kaldırılması için verdiği yol bilgisi, Google Chrome Uzantılarını işaret etmektedir.
chrome :/ / extensions
extensions : Uzantılar
Diğer tarayıcılarda Conduit Tool Bar'ı Nasıl Kaldıracaksınız ? Aşağıdan inceleyiniz.
Chrome kullanıcıları
Google Chrome tarayıcısında, gidin chrome :/ / extensions / .
Bul guney59 listesinde.
Tıklatın Kaldır .
Firefox kullanıcıları
Firefox tarayıcı menüsünde seçin Eklentiler> Eklentiler .
Seçin guney59 Topluluk Araç Çubuğu.
Click çıkarın .
Safari kullanıcıları
Finder uygulamasını açın ve gidin Uygulamaları .
Gidin Çubukları ve guney59 tıklayın.
"Kaldır" üzerine çift tıklayın.
"Kullanıcı adı ve Şifre" doldurun ve tıklayın OK düğmesine basın.
Internet Explorer kullanıcıları
Tıklatın Başlat düğmesini seçin ve ardından Ayarlar> Denetim Masası> Program Ekle / Kaldır Programlar .
Programlar listesinde, guney59 araç çubuğunu bulun, seçin ve ardından Değiştir / Kaldır
4. Chrome Sayfa İco’una tıklıyoruz. → Araçlar → Uzantılar’ a tıklayın
5. Conduit Toolbar için verdiğiniz ismi bulun. Örnekte benim ismim guney59 siz kendi isminizi bulacaksınız.
6. Sol taraftan eklentiyi seçin → Sağ taraftan çöp yazısına tıklayın.
7. Buraya kadar işimiz tamamlandı. Tarayıcı sayfanızı yenileyin ToolbBar’ın kalktığını göreceksiniz.
Uzantılar  Çöp  Kaldır
8. Gmail kısmına gidin, tarayıcıdaki yıldızın yanında, Google bu sayfanın kullanımı için izin isteyecektir.Tıklayın ve Google’un kullanmasına izin verin.
9. Tüm işlemlerden sonra merak ediyor, kurulum tamamen kalktımı diye kontrol ediyorum.

Sonuç ; Tüm bluging, eklentisi kalkmış izi dahi yok.

Bilgisayarınızda CCleaner programı kurulu ise çalıştırın, kurulu değilse son sürümü kullanmak için bağlantıya tıklayarak ücretsiz kendi sitesinden indirin. Bilgisayardaki geride kalan artıkları temizletin.
Yukarıda anlatılan konu hoşunuza gitti mi ? Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz. Konuyu arkadaşlarınızla paylaşarak onlara da yardımcı olabilirsiniz.

4 yorum

  1. Merhabalar Adnan Hocam,

    Bu yararlı paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Çok basit gibi görülen şu toolbar işlevinin nasıl kaldırılacağı ile ilgili çalışmayı yapmak için özellikle bu proğramı bilgisayarınıza yüklediniz ve nasıl kaldırılacağını da araştırarak elde ettiğiniz sonucu bizlerle paylaştınız, çok teşekkür ederim. Bu işlem için uzun bir zaman ve emek harcadınız. Hakkınızı helal ediniz. İnşallah bu toolbar ile ilgili sorunu olan kullanıcılar bu açıklamaya erişirler ve bilgisayarlarından kaldırarak istekleri dışında yüklenen bu toolbarlardan kurtulurlar.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Altun; Bey Yorum ve açıklamalar için teşekkür ederim.Hiç sorun değil zevkle kurdum ve kaldırdım.Yapı gereği olsa gerek test yapmadığım hiçbir konu hakkında yazmamamyı ilke edindim.Umarım çok kişinin işine yarar.Helal olsun. Ne demek Recep bey.Bu bir virüs proğramı bile olsa kurar kaldırırdım.Öyle bir teres tarafımda var.Bilgisayar patlasada sonuca ulaşmayı seven biriyim.
      Görüşmek üzere.
      Saygı ve Selamlarımla.

      Sil
  2. Merhabalar Adnan Hocam,

    Söz konusu Conduiti kaldırmak için ilk önerdiğiniz uygulamayı yapmak istedim. Conduiti bizzat ben kurmadığım için malesef sizin dediğiniz yerde vermiş olabileceğim bir isim ya da isim verilmediği zaman sizin dediğiniz "Add Your Logo" ibaresini ve devamındaki "Uninstal" ı görmek mümkün olmadı. Ben de diğer ikinci anlattığınız uygulamaya geçtim ve Chromenin çizgi çizgi olan ayarlar simgesini tıklattım ve açılan pencereden "Araçlar" ve "uzantılar"ı seçtim. Açılan pencerede söz konusu conduit ile ilgili bilgileri ve çöp kutusunu gördüm. Conduitin kuruluşunu üçüncü taraf tarafından yüklendi gibi bir ibare vardı. Çöp kutusuna tıklayınca conduit gitti. Gittiğini görünce diğer kontrolleri yapmadan durumu size iletmek içinhemen sayfanıza geldim. Buradan ayrıldıktan sonra CCler ile artıkları temizleyeceğim ve tabi Conduit'ten tamamen kurtulup kurtulmadığımı tabi kontrol edeceğim.

    Chromenin ayarları ile ilgili iconu tıklayarak tüm orada olabilecek yerleri inceledim ama UZANTILAR gibi bir sekmenin altında olabileceğine hiç ihtimal vermemiştim. İnanır mısınız? Bir orayı tıklayıp açmadım belki. Bu mendebur ve günlerce uğraştıran toolbar ise oradan kaldırılırmış.

    Sayenizde hem bunu öğrenmiş, hem de istemediğim bir toolbardan kurtulmuş oldum. Yardımlarınız ve zahmetleriniz için çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Altun; bey Merhaba
      Eklenetinin birkaç yere kendini atayabileceğini düşünerek kendi bilgisayrım da kurup, alternatifleri düşünerek yazamak istediğim.Conduit'in uzantılardan kaldırılacağını biliyordum.Her ihtimali gözönünde bulundurmak faydalı olacaktı ve oldu da. Yani 2. seçenek. Bir konu daha var onu yazmamışım. Tarayıcıyı açtığınızda yeni bir sayfaya kendini atamış. Onuda Ayarlar> Başlangıcı bulun> Sayfa Ayarlarına Tıklayın > Conduit linkiki x işaretinden silin.Artık ruhuna fatiha okunabilir.
      Ayrıca yazıya ilave edeceğim zaten.Yazı eksik olmasın.Yorum ve yardımlarınız için ayrıca bende teşekkür ederim.Siz olmasaydınız ben bu konuyu takip edemezdim. Yeni konu ve sorunlarda görüşmek üzere.
      Saygı ve Sevgilerimle.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.