Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ Topluluk Bildirimini Durdurma

Google Plus topluluk makale paylaşım maillerinden bunaldınız mı? Topluluktan çıkmadan yoğunlaşan mailleri durdurarak ilgi duyduğunuz maka...

...


Google Plus topluluk makale paylaşım maillerinden bunaldınız mı? Topluluktan çıkmadan yoğunlaşan mailleri durdurarak ilgi duyduğunuz makaleleri tekrar takip edebilirsiniz.


Google Plus toplulukları, kullanıcıların bir araya gelerek ortak ilgi alanlarında paylaşım yaptıkları çevrelerdir. Çevreler beğenileri ve sunumlarını kendi bünyesinde oluşturulan kategoriler içerisinde sunabildikleri gibi, kategori olmadan genel olarak da yayın yapabilirler. Topluluğa üye olmayan kişiler bu alanlarda yayın ve yorum yapamazlar.

Google Plus topluluk üyelerinin paylaşımları sonucu gelen maillerden bunalmış olabilirsiniz.

Yoğun şekilde gelen bu mailleri almak istemiyor olmanız çok doğaldır. Böyle bir durum yaşarken topluluktan çıkmamayı da düşünebilirsiniz. 

Daha önce çan olarak görülen bu resim şu anda üç nokta olarak karşınıza çıkıyor. Topluluktan çıkmadan, mail almadan, sadece istediğiniz anda ilgili makale akışını takip edebilirsiniz.

Google Plus Topluluk Bildirimlerini Durdur:

1. Katılım sağladığınız topluluk sayfasına giriş yapın

2. Topluluk logo fotoğrafının sağ üst kısmında üç nokta simge göreceksiniz. Bu üç noktaya tıklayıp açın.


3. Tercihler seçeneğine tıklayın. Yeni bir pencere açılacaktır. “Yeni yayınlarla ilgili bildirim alın” sağ tarafındaki kutucuğu sol tarafa çekin.


4. Bir tıklama ile bildirimleri açabilir veya kapatabilirsiniz.

Topluluk ile ilgili bildirim ayarlarından yapacağınız bu uygulama ile topluluktan ayrılmadan canınız istediğinde giriş yaparak kullanabilirsiniz.

Bir mukayese yapın. Facebook da tanımadığınız birini eklerken Facebook neredeyse elimizi koparacak gibi ikaz ediyor. Bak tanımıyorsan ekleme. Aldırmayıp eklediğinizde birkaç gün içinde size farklı nedenlerden dolayı, günlük, haftalık kısıtlama cezası verebiliyor.

Siz de çıldırıyorsunuz çareler arayarak birilerine çatmak istiyorsunuz. Ancak boşuna uğraşıyorsunuz. Sesinizi duyan olmuyor. Yönlendirdiği sayfa ingilizce ve bir şey anlamıyorsunuz.

Suskun bir şekilde bekleyişe geçiyorsunuz. Allah’tan Google Translate var ve tüm sitelerde çeviri yapıyor. Bu bile büyük bir lütuftur.

Bazı konuların değerini anlamak için konuyu yaşamak gerekir. Google’un neredeyse birçok ürününü kullanıyorum, bugüne kadar bana sopa göstermedi, ceza vermedi. Tam tersi yapıcı yol gösterdi. Google kullanımını bilmeyenler önceki alışkanlıklarından kurtulamıyorlar.

Tek bir kalem üzerinden aynı konulara devam ediyorlar. Yapacak bir şey yok. Bir kişi direksiyon da, 10 kişi de onu takip ediyor. Biri kalkıp dön şuradan diyemiyor. 

Korkularından mı? Hayır! Yapı meselesi. Araştırmacı olmak için araştırma duygularının gelişmiş olması gerekir. Bu kafa ile bir filmi 50 sene daha seyrederiz. Sahneler aynı kalır, sadece oyuncular değişir. Güncelleme tarihi: 18.12.2016

8 yorum

  1. Merhaba Adnan Bey,
    Çok güzel bir makale.Anlaşılır sade ve yönlendirici.

    Selamlar kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @RIDVAN ARIK; Bey Değerli yorumlarız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhabalar Adnan Hocam,

    Bu değerli ve yararlı teknik paylaşımınız için çok teşekkür ederim. G_mail adres sayfamın gelen posta kutusunda sayfalar dolusu bu bildirimlerin içinde boğulup kalmıştım. Günlerdir ben de bu sorunuma bir çözüm ararken, siz imdadıma yetiştiniz. Çok teşekkür ederim, sağolun, varolun.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Altun; Bey, Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sizlerden aldığım güç ve konular eşliğinde çalışmalarıma devam ediyorum. Sizlerin rahat çalışması ve uygulamalar hakkında yapılan yorumlar, bana şevk veriyor, ufkumu genişletiyor.Sizinde değerli, http://degirmendenmektupvar.blogspot.com/ blogunuz var konuyu çok iyi anlayabiliyorsunuz.Yorumlar yazarlara şevk ve heyacan katan etkenlerdir.Konunun çözüldüğüne inanın sizin kadar bende sevindim. Umarım bir çok arkadaşlarında sorunları hallolur.
      Saygı ve Sevgilerimle

      Sil
  3. Hocam bu konuyla ilgili size email gönderdim sanırım görmediniz, sadece sizin davet ettiğiniz topluluklara katıldım.Zaman zaman davetiyeler geliyor ve kabul etmiyorum çünkü çok fazla absürt yorumlar oluyor onun için katılmıyorum yani katılmalıyım ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz?Cevabınızı ilerleyen saatler de okumak isterim şimdik çıkmam gerek görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey,Email henüz gelmedi.Bildiğiniz ve güvendiğiniz topluluklara katılın.Hiçbir zararı olmaz.Ben de bazı topluluklara katılıyorum.Tabi bunlar kendi kategorilerimi içeren topluluklar.Topluluğun amacı fikirleri en üst dereceye çıkarmak.Ama bazen ne yazıkki insanlar bu topluluğu satış amaçlı kullanmaya çalşıyor.Bir iki kere uyarıyorum.Dinlemezse topluluktan ihrac ediyor ve engelliyorum.İnsanlar bazı kurallara uymasını bilmeli ve saygı duymalı.Fikirlerin bütünleştiği geleceğe açık düşüncelerin olması gereken yerdir topluluklar.Bunun dışındakiler her zaman dışlanmalıdır.Topluluklardan istediğiniz an çıkabilirsiniz.Bu nedenle sorun olmaz.Görüşmek üzere, yorum için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  4. Selam Blogger yayinlari g+ sayfasin da yayinladigi gibi topluluklarda yayinlana bilirmi biraz bakindim bulamadim bir kac sorum olacak BLOGGER hakkin da onlari size yazacagim kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tarih Deposu
      Merhaba, Google topluluklarda yayınlamak için link kısmına yazı linkinizi manuel eklemeniz gerekli.Link alt kısma çıkıncada G+ tıklarsanız aynı zamanda Google akışdada paylaşmış olursunuz.Maalesef otomatik yayınlama eklentisi henüz Google Plus da yok.Ama yaparlar herhalde.
      Yorum için ayrıca teşekkür ederim.Sorularınızı her zaman beklerim.Görüşmek üzere..

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.