Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Tumblr Blogunu Web Yönetici Araçlarına Kaydet

Tumblr blogunuzu, Web yönetici araçlarına kaydetmediyseniz, mutlaka kaydedin. Blog, Site hangi Web aracı olursa olsun, Google Hizmetler...

...
Web Yönetici Araçları
Tumblr blogunuzu, Web yönetici araçlarına kaydetmediyseniz, mutlaka kaydedin. Blog, Site hangi Web aracı olursa olsun, Google Hizmetlerinden ,Web Yönetici Araçlarına kaydetmelisiniz. Yeni açmış olduğunuz siteleri hobi olarak kullanabilirsiniz. Bugün hobi olarak gördükleriniz, yarın gerçek bir site, blog görseline dönüşebilir. Blogunuz hiç düşünmediğiniz bir anda çok değerli bir araç olabilir. Ücretsiz olmaları hor kullanmanızı gerektiren unsurlar
değildir. Unutulmaması gereken bir konu da blogunuzda yazacağınız bir virgülün dahi web ortamında görülebilmesidir. Blog açmak, kurak bir alana fidan dikmek gibidir. Onun suyu, güneşi, havası sizlerin yazdıklarınızdır. Blogunuzu seviyorsanız ona iyi bakın, iyi davranın. Bu davranışlar içinde Tumblr blogunuzu Web Yönetici Araçlarına nasıl kaydedeceğiz bu konuyu inceleyelim.
Google Gmail’inizin olduğunu düşünerek yapılacak işlemlere geçiyorum. Google Gmail’iniz yoksa Gmail nasıl açılır ile ilgili yazımı inceleyerek yeni bir Gmail açabilir, Google Hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
1. Tumblr blogunuza giriş yapın
2. Kişileştir tıklayın
3. HTML Düzenle tıklayın, açılan pencerede “ <head> “ tag’ını bulun. Zaten HTML Şablonunu açtığınızda en üstlerde göreceksiniz.
4. Yeni bir sekme açın ve Web Yönetici Araçlarına giriş yapın
5. Sağ üstte Site Ekle tıklayın ve yönetmek istediğiniz site adını girin, devam edin. Açılan pencerede sitemizin doğrulama kodunu alacağız.
6. iki tür site ekleme alternatifi sunulmakta
a. Önerilen yöntem b. Alternatif yöntem
7. Biz Alternatif yöntemi seçiyoruz ve ilk HTML Etiketi seçeneğine tıklıyoruz.
8. Yeni pencerede blogunuzun Ana Sayfasına ekleyeceğiniz Meta etiketi sunulmakta.

Web Yönetici Araçları Meta etiketi
9. Buradaki kodu kopyalayıp Biraz önce açık tuttuğumuz Tumblr bloga geçiş yaparak 
<head>etiketinin alt kısmına kodu yapıştırıyoruz. Aşağıdaki resimde oklarla gösterilmektedir.Resmi sağ tık, yeni sekmede aç ile izleyebilirsiniz.
Tumblr Blogunu Web yönetici araçalarına ekle
10. Blogunuzu kaydedin ve Web Yönetici Araçlarına dönerek alt kısımda bulunan Doğrula sekmesine tıklayın. Blogunuzun kaydedildiği onay işaretini göreceksiniz.
Artık Tumblr blogunuzdaki URL hatalarını, sitenizin sağlığını, dizine ekleme ve dizinden çıkarma gibi birçok konuyu inceleyebileceksiniz. Google’un kullandığı Bootlar gibi blogunuzu kontrol edebilirsiniz.
Tumblr ile blog kurduysanız, Tynt kodunu nasıl ekleyeceksiniz inceleyiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.