Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Arama Motoru Optimizasyonu

Merhaba Blog’cu arkadaşlar. Sizler için hazırladığım, Google SEO, Arama motoru optimizasyonu konusunu tek tek yazmıyorum. Google’un Webm...

...

Merhaba Blog’cu arkadaşlar. Sizler için hazırladığım, Google SEO, Arama motoru optimizasyonu konusunu tek tek yazmıyorum. Google’un Webmastırlar için hazırladığı daha önce web de yayınlanmayan, sonradan yayınlanmasına karar verilen, SEO başlangıç yazılarının Türkçe sunumunun linkini veriyorum. Uzun süredir elimde İngilizce sürümü mevcuttu.

Anlaşılmayacağı için daha önece yazmda belirtmemiştim. Hatta yayımlamakta da tereddüt etmiştim. Açıkçası telif hakları içerebilir diye şüpheya düşmüştüm.

Bugün yayımlayabileceğime kanat getirip, sizlerinde bu bilgileri okumanızı ve faydalanmanızı istedim. Birçok format denedim. Ancak en uygun format'ın, Google Drive dökümanlar da olduğu gördüm. Bu nedenle bağlantıya tıkladığınızda 32 sayfadan oluşan yazıları arşivinize indirebilecek ve istediğiniz zaman okuyabileceksiniz.

Yazıyı sizlere iframe kodu ile verebilirdim. Ancak bu bencillik olurdu. Bu bilgileri kesin arşivinize alın. Başka bir yerde SEO araştırması yapmanıza gerek yok. SEO’ yu uygulayan insanların yazdığı kurallar bunlar. Bilmeyenler için SEO nedir? Aşağıdaki yazıdan okumalarını tavsiye ederim.

Arama motoru optimizasyonu (Search Engine Optimization), arama motorlarının web sayfalarını daha kolay bir şekilde taramasına olanak sağlayan teknik düzenlemelerdir. İngilizce kısaca SEO (Search Engine Optimisation) olarak ifade edilmektedir.

Bununla birlikte arama motorları, arama sonuçlarını listelerken algoritmik yani matematiksel bir yapı kullanmaktadır. Bu nedenle web geliştiricileri yazmış oldukları sayfaları bu ayrıntıya dikkat ederek oluşturmak durumundadır. İnternet'in ekonomik anlamdaki gücünün artması neticesinde hızla yaygınlaşmaya başlamıştır.

Site dışı SEO yapmak için çok sayıda farklı teknikler vardır. En popüler olanları ise siteye Backlink almaktır. Backlink sayınızı artırmak için çeşitli yollar kullanabilirsiniz. Başka sitelerle link değişimi yapmak, sitenizi dizin ve toplistlere eklemek, bloglardan yorum backlink almak, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde siteniz adına grup açarak makale veya içeriklerinizi tanıtmak ve sitenize link vermek, Yahoo! Answers gibi soru-cevap sitelerinde soruları olanlara yardımcı olmak ve referans olarak sitenizi göstermek bunlardan sadece birkaçıdır.

Düzenle sekmesinde, "yorum yap" seçeneğine tıklayarak, yorum yazabilirsiniz. Dosya → Paylaş sekmesi ile arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Sunuyu Web de açık olarak paylaştım. Bloglarına yeni başlayan arkadaşlar bu sunuyu izleyerek, bloglarını çok daha iyi optimize edebileceklerini umuyorum.

Sunum Link'i : http://goo.gl/1s0Y6

Alternatif olarak buradan ingilizce olarak inceleyebilirsiniz.


2 yorum

  1. İlk yorum benden olsun üstad mükemmel bir yazı gerçekten emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Bilgili.Bey Değerli yorumlar için teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.