Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Resimlerini Slayta Dönüştür

Bilgisayarınızdaki birçok resmi blogunuzda slayt olarak kullanabilirsiniz. Blog yazılarınızda kullandığınız resimleri slayt görünümüne çev...

...
Blog Resimlerini Slayta Donustur
Bilgisayarınızdaki birçok resmi blogunuzda slayt olarak kullanabilirsiniz. Blog yazılarınızda kullandığınız resimleri slayt görünümüne çevirerek, blogunuza değişik bir hava yaratmanız da mümkün. Bayan Blogcu arkadaşların yaptığı birçok görsel resimleri (moda, elişi,örgü) slayt olarak hazırlayıp Gadget'inize ekleyerek okuyucularınıza görsel bir şenlik sunmak isterseniz, aşağıda verdiğim kodları kullanarak işe başlayabilirsiniz. Yaratıcı düşüncelerinizi çalıştırarak çok farklı uygulamalarda yapabilirsiniz.
Yapılacak işlem çok basit bir kod içine resim linklerinizi eklemek ve bu kodu blogunuzdaki Gadget'e yapıştırmaktan ibaret.
Aşağıda verdiğim kodları inceleyelim.

KOD
<marquee scrollamount="5">
<img src="BURAYA RESİM URL">
<img src="BURAYA RESİM URL">
<img src="BURAYA RESİM URL">
<img src="BURAYA RESİM URL">
<img src="BURAYA RESİM URL">
<img src="BURAYA RESİM URL">
<img src="BURAYA RESİM URL">
</marquee>

                                                 CANLI DEMO
Yukarıda verdiğim basit kodları, nasıl kullanacağız ;
Karmaşık bir düzene sahip olmayan bu kodları kullanmak basittir.
→ Yukarıda verilen kodları bir metin dosyasına kopyalayın.Google Drive Dökümanı kullanıyorsanız, Blog editörüm adlı yazımda anlattığım şekilde bu belgeyide kullanabilirsiniz.
→ Kodları kopyaladı iseniz, hemen devam ediyorum.
<img src="BURAYA RESİM URL"> Kod içindeki “Kırmızı” yazının olduğu yere resim linkinizi yapıştıracaksınız.
→ Blog yazılarınız içindeki resimleri kullabilmek için yazınızdaki resime, mausunuza sağ tıklayayıp resim URL’sini kopyalarak, yukarıda bahsettiğim kısma yapıştırın.
→ Çok fazla resim yaıştırmak isterseniz <img src="BURAYA RESİM URL"> bu yazı şeklini alt alta çoğaltarak yapıştırın. İstediğiniz kadar çoğaltarak resim ekleyebilirsiniz.
→ Resimlerinizi Google Drive, Picasa, Box, Windows Skype, gibi barındırıcılarda hesap açarak boyutlarını düzenleyerek, yükleyip URL’sini alarak işe başlamanızda mümkün.
→ scrollamount ( 5 ) değerini düşürüp, çıkararak resim geçiş süresini belirleyin.
→ Online Slayt resim URL’si veren sitelerden resim URL’si kullanmayın. Yarın birgün resimleri iptal ettiklerinde, Slayt için harcadığınız emekleriniz boşa gider, resimler görülmez.
Yukarıda herkesin kullanabileceği kodları verdim.Basit gibi görülen ancak birçok alanda halen kullanılan bir yapıya sahiptir.
→ Blogunuzda Duyurular gibi sağdan sola kayan, soldan sağ kayan, haber başlığı gibi hareket eden kodlarla işiniz olursa, buradan inceleyebilirsiniz. Birçok kişinin aradığı bulup da kullandığı bu kodlar hakkında görüşlerinizi belirtirseniz, memnun olurum. Şimdiden kolay gelsin. Konu hakkında önerileriniz varsa belirtin lütfen.

*********Özel :
Yukarıda yapılan anlatım dışında resime tıklandığında hangi yazınıza gidilmesini istiyor iseniz, ilgili bağlantıyı gitmesini sağlayan kodları yukarıda veriyorum. Hiçbir CSS ve JS kodu kullanmadan tamamen organik çalışan bu kodları kullanmanız için yapılacak işlemler de çok basittir.
Burayasiteadresiniz : Yazan kısma gitmesini sitediğiniz sayfa linkini yapıştırın.
Burayaresmin urlsi  : Yazan kısma yazınız içindeki resmin linkini ekleyin.
Satır bağlantı sayısını dilediğiniz kadar abartmadan çoğaltabilirsiniz.
Verilen kodları metin dosyasına yapıştırın ve gerekli bağlantıları ilave edin.
Bilgisayarınızdaki metin dosya haricinde Notepad++ gelişmiş metin editörü de kullanabilirsiniz.

<marquee scrollamount="5">
<a href="http://burayasiteadresiniz"><img class="" alt="" src="Burayaresmin urlsi" /></a>

<a href="http://burayasiteadresiniz"><img class="" alt="" src="Burayaresmin urlsi" /></a>
</marquee>

Resminize tıklandığında tarayıcı yeni sekmede açılmasını istiyorsanız aşağıdaki kodlama biçimini kullabilirsiniz.


<a target="_blank" href="http://burayasiteadresiniz"><img class="" alt="" src="Burayaresmin urlsi" /></a>

Yukarıda farklı görünümler için istek de bulunan Gül güllerledikiş blog sahibi Gül hanıma teşekkür ederim.

24 yorum

  1. UFAÇIK BASİT BİR KOD SİSTEMİ SAYFALARIDA YORMAZ, TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CUMHUR GEZEN Bey, Merhaba;
      Evet ufak bir kod.Blogları yormamak lazım.Açılış hızı bizler için önemli.
      Yorum için teşekkür ederim.
      Görüşmek üzere..

      Sil
  2. Hocam elinize sağlık
    normalde hiç yorum yazmam ama iyi bir blogger olduğunuz için ve sizin blogunuzu takip ettiğimden dolayı bir kaç önerim olacak.
    öncelikle yukarıdaki kod yanlış aslında çalışır ama çerçevesiz kullanılan resim yada yazıda width="100%" kullanmayız çünkü zaten %100 çıkar.
    kodları büyük harflerle değil küçük harflerle yazarız IMG SRC değil img src gibi bunun iki nedeni var birincisi ingiliz alfabesinde olmayan harfler karışmasın ı gibi ,ikincisi YAZINIZ BURAYA gibi ifadeleri belli etmek için.
    Genel olarak da yazılarınızda bir şeyi anlatırken konuyu çok dağıtıyorsunuz bazen gereksizce uzatıyorsunuz. bilgi makelesinin öz ve anlaşılır olanı iyidir.
    "Online Slayt resim URL’si veren sitelerden resim URL’si kullanmayın. Yarın birgün resimleri iptal ettiklerinde, Slayt için harcadığınız emekleriniz boşa gider, resimler görülmez." doğru ama isteyen html kodlarını google drive yükleyip kendisinde kalıcı yapabilir.
    son olarak Türkçeye gösterdiğiniz saygıdan dolayı teşekkür ediyorum.
    Bu görüşler bana aitdir be beni bağlar yani başkasının farklı görüşü olabilir.
    Haydi Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lord Yorum için teşekkür ederim.Yazdıklarında haklısın.Konuyu dikkate alacağım.Olması gereken senin söylediğin gibi, karakter değişikliği çok şeyi değiştiriyor.Hatta Google translate de, çalışırken bile kod araları açıldığından dolayı bazen kodlar çalışmayabiliyor.Yapıcı uyarınız için tekrar teşekkür ederim.
      Görüşmek üzere..

      Sil
  3. birde bu gibi uygulamaların live demo yani canlı görünüm eklerseniz daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lord bu konudada haklısın.Bir sonraki yazıda yazı içinde demoyu verdim.Burda atlamışım.Tekrar teşekkür ederim.

      Sil
  4. Hocam merhaba sorum; bloğumdaki resimleri google görsellerden indiriyorum ve aradığım resimi yani kendi mantığıma göre yazdığım konuyu yansıtacak şekil de resimler seçiyorum ve google görseller den seçtiğim resimi tıklıyorum ve hemen sağ altta resim telif hakkı içerebilir diye yazı okuyorum.Bloğum daki resimleri silmeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey birçok blog yazarı Google görselleri kullanıyor.Ancak bazı resinler özellik taşıyabiliyor.Resmin kaynağında Telif hakkı içeren yazı amlem yoksa paylaşmanızda sakınca yok.Yazı varsa, Google bu amaçla dikkatli kullanmamızı öneriyor.Hepimizin resmi görsellede mevcut.Sadece kontrol ederek uygulamakta fayda var.

      Sil
    2. Hocam zaten resimleri mi çok basit seçiyorum ve söylediğiniz gibi resimler de asla amblem yok. Ve google telif kısmına dikkat etmemiz için uyarıyor, farkındayım ayrıca; Hocam diyelim ki fark etmeden telif hakkı içeren bir resim yayınladık ne tarz bir sorun yaşana bilir?

      Sil
    3. @sami eski
      Bey, farketmeden bir resmi yayınladığınızda resim sahibi şikayette bulunursa size web yönetici araçlarından bir yazı gelir.Bu yazı İrlanda kaynaklıdır.Sizden 48 saat içinde bu resmi kaldırmanızı ve kaldırdığınızı da size verecekleri bir linkle beyan etmek zorundasınız.Yazı ingilizce olduğundan ilk defa yazılanları tam anlamayabilirsiniz.Bu bir yazıda olabilir.Resmi yada yazıyı kaldırıp, gerekirse web yönetici sitesinden URL kaldırma isteğindede bulunabilirsiniz.Ve yaptığınız tüm işleri size verdikleri bağlantıda anltmanız gerekir.Yaptıklarınız kontrol edilir ve uygunluk ve doğruluk derecesine göre eski normal çalışmanıza dönersiniz.İşlemleri tam yapmaz ve zaman aşımına girerseniz blog yayını durdurulabilir, kapanabilir.Tekrar site iddia durumuna girersiniz.Konu aslında çok ciddi bir konu.O nedenle çok dikkatli olmak gerekiyor.

      Sil
    4. Hocam yazılarım özgün olduğunu biliyorsunuz ve kopyala yapıştır yapmıyorum ki drive de yazılarımın linkide mevcut.Sadece link beliretek arkadaşımın birisinin yazılarını onun izniyle yayınlıyorum ve betimlemesini kendi düşünce yöntemime göre yaıyorum.
      Ayrıca google reklam konusunda bir email gönderdi bana gayet olumlu lakin benim takıldığım konu resim konusu silmeyi düşünüyorum çünkü asla sorun yaşamak istemiyorum.Resim olmazsa yazılar okunmaz mı hocam?

      Sil
    5. @sami eski
      Bey bu yazınızı ancak görebildim.Yazılar arasında sıkışmış kalmış.Keçke silmeseydiniz.Yetişemedim size.Google reklamlarını yayınlamaya ve para kazanmaya başlayın lütfen.Neden başlamadınız.Google profilinizide yapılandırmanız faydalı olacaktır.

      Sil
  5. merhaba adnan bey:
    sıkı takipçilerinizdenim.anlatımlarınız harika.ve güven verici.benim sorum blogger kumanda panalinde "yeni blog" kutusu var bu ne anlama geliyor?

    ayrıca ben resimlerimin üzerinde adımın yazmasını istiyorum..lbaşkaları tarafından kullanımasını istemiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.

    şimdiden teşekürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilcihan Ersöz
      Hanım; Merhaba.Blogum hakkındaki değerli düşünceleriniz ve güveniniz için çok teşekkür ederim.Blog kutusu tam anlayamadım.Tam ismini veya resim linkini verebilirseniz bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.Resimlerinizin üstüne adınızı yazmanız için verdiğim linki incelediğinizde uygulamaya başlayabilirsiniz.kimsede kullanamaz.
      http://guney59.blogspot.com/2013/03/resimlerinize-blog-baslgnz-yazn.html
      Blog başlığı veya isim yazbilirsiniz.Kolay gelsin.

      Sil
  6. Hocam denedim ama bloğum açılırken tarayıcılar da sıkıntı olur mu diye tereddüt ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey bu resim ve normal bir kod olduğundan çalışmaması gibi sorun olmaz.Resimlerinizin ebatlarını aynı ölçüde yaparsanız daha güzel görülür.

      Sil
  7. Adnan bey blogunuzu yazılarınızı severek takip edenlerdenim bende...
    Bu postunuzun denemesini yaptım çok güzel oldu Resimlerimi aynı boyuta getirip koyacağım.
    Anlatımınız acemi blogcular (bizler) için çok açıklayıcı..Sormak istediğim bu resimlere tıklayınca o posta gidecek bir kod iletseniz bizler bu kodlara eklesek..
    Birde resimli veya slaytlı kategori nasıl oluşturabilirim.
    Halen blogum da kategori oluşturamamış biri için çok mu zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gül güllerledikiş
      Hanım merhaba; öncelikle yazınız ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Yorum kısmında bunları açıklamak uzun süreceğinden bende yazıya ilave yaptım.Yazının altında resimli link ve yeni sayfada açabileceğiniz iki kodlam mevcuttur.Menü için ise size link veriyorum.Ancak siz daha basit bir menü yapmak istiyor iseniz bilgi verin onun içinde sayfa linki verim.
      Açılır menü yapımını anlatan link :
      http://guney59.blogspot.com/2013/10/blogger-aclr-menu-olusturma.html
      Ayrıca blog sayfa menüsünde menü oluştur ile birçok anlatımda bulabilirsiniz.Videolu anlatımlar da mevcuttur.Tekrar görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
    2. Yanıtınıza yeni bakabiliyorum teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim

      Sil
    3. Gül hanım sorun değil.Arzu ettiğiniz zaman bakabilirsiniz.Teşekkürler.

      Sil
  8. Adnan Bey,
    Katkılarınızdan dolayı, teşekkür ederim.
    Önder Öner

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Önder Öner
      Bey değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Blog'unuzda bulunan vizyon gadgetinize yukarıda verdiğim alt kısımdaki kodlarıda uygulayabilirsiniz.Resime tıkladıklarında ilgili yazı açılacaktır.

      Sil
  9. Sayın adnan bey bu resimli kodu benim siteme göre son tariflerim gibi bir eklentide kullana bilirmiyiz kodlar nasıl olmalı bu konuda yayınladığınız ekleni var bende ama bu daha görsel bu yüzden bun UYGULAYA BİLİRMİYİZ http://www.dostmutfakyemektarifleri.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümit durat; Bey kullanabilirsiniz tabi.Resimlerinizi paint ile ölçeklendirin ebatlar aynı olsun.Ben örnekte farklı ebatlar verdim.Büyük resimleri ölçeklendirdiğinizde pix olarak bozulmaz ve daha net olur.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.