Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blog Yazar ve Yönetici Oluşturma

Blogger Blog Yazar ve Yönetici nasıl oluşturulur? Yazar , Yönetici yetkileri nelerdir? Blog ile ekip çalışması yapabilir miyim? Blog’u...

...
Blogger Blog Yazar ve Yönetici nasıl oluşturulur? Yazar, Yönetici yetkileri nelerdir? Blog ile ekip çalışması yapabilir miyim? Blog’uma Yazar ve Yönetici olarak kaç kişi ekleyebilirim, Yetkili kişileri blog’umdan kaldırabilir miyim? Oluşturduğum bu sistemin bana ne faydası var? Googel Hesabı, olmayan birini bloguma ekleyebilir miyim? Yukarıda anlatılan konular, sizi ilgilendiriyorsa, yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Blog Yazar ve Yönetici nasıl oluşturulur;

Blog'unuza Yazar ve Yönetici ekleyebilirsiniz. Bazı blog hatalarını düzeltmeniz için yönetici davetinde bulunmanız kaçınılmaz olabilir.

Bu işlemi gerçekleştirmeniz için;

1. Bloga giriş yapın

2. Ayarlar İzinlerBlog Yazarları sekmesinde, Yazar ekle sekmesini açın.

3. Ekleyeceğiniz kişinin e-mail'ini açılan pencereye girin. Hemen alt sekmede “Yazar davet et”, “Kişilerden seç” seçeneği ile ekleyeceğiniz kişiyi biliyorsanız e-mail’ini girerek davetiye gönderin.

E-mail’i hatırlamıyorsanız, kişilerden seç sekmesi sizin adres defteri ile entegreli olduğundan ilk harfleri yazdığınızda karşınıza gelen isimlerden seçebilirsiniz. Seçimden sonra davetiyeyi gönderin.

4. E-mail gönderilen kişiye bir ileti gider ve kişi davet edilir. Kişi daveti kabul ettiğinde, blogunuz da ilk yazar olarak eklenir.

5. Davet ettiğiniz kişiyi Yönetici olarak atamak istiyorsanız, yukarıda anlatılan işlem gibi kişinin yetkisini Yönetici olarak değiştirmeniz gerekir.

6. Yazar olarak eklenen kişinin, Yönetici olabilmesi için sizin ikinci bir kez işlem yaparak karşı tarafı Yönetici olarak atamanız gerekmektedir.

7. Yazar olarak eklenen kişinin yetkileri, sadece yazı yazıp yayınlamakla sınırlıdır. Ayarlarla ilgili hiçbir bilgiyi göremez ve işlem yapamaz.

8. Yönetici olarak eklenen kişinin yetkisi, sizin yetkilerinizle aynıdır. Kod ekleyebilir, blog ayarlarınızı düzenleyebilir, hatta blog’unuzu bile silebilir. Blog’unuz da bir hata oluştuğunda, güvendiğiniz kişileri Yönetici olarak ekleyerek yardım alabilirsiniz. İşleriniz bittiğinde kibarca teşekkür ederek, bu yetkileri iptal edip, ilerleyen zamanda, tekrar yetki verebilirsiniz. Blogunuz da tek bir yönetici varsa sahiplik konumunda olan yöneticiyi kaldırmanız mümkün değildir.

9. Blog’unuz da birçok yazar ekleyebilir, yönetici atayabilirsiniz. Ekleyeceğiniz kişi sayısı 100 adet ile ile sınırlıdır.

10. Yazar ve Yönetici sınırını geçmeden blog’unuzu bir proje, ekip çalışması alanına çevirmeniz mümkündür.

11. Blog’unuz da oluşturduğunuz kişilerin, gmail e-posta hesabı yoksa, önce kayıt olması için bir ileti alacağını kendisine söyleyerek arkadaşınızı bilgilendirin.

Davetiye ilgili sorunlar;

1. Davetiye sadece bir kez çalışır. Giden bağlantıya tıkladıysanız blog yöneticisinden tekrar davetiye almanız gerekir.

2. Tüm tarayıcıyı kapatın ve yeniden açarak davetiyenizi tekrar deneyin.

3. Bağlantıya tıklamak yerine, kopyalayıp yeni sekmede açın. Web tabanlı postaların çoğu geri bağlantı oluşturduğundan dolayı, bazı hatalar oluşabilir.

4. Posta gönderme hataları oluşursa, davetiyeyi farklı bir hesaptan göndermeyi deneyebilirsiniz.

4 yorum

  1. Adnan abi yine yararlı bi konu paylaşmışın teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Bilgili, Bey ; Teşekkür ederim.Mümkün olduğunca faydalı olmaya çalışıyorum.

      Sil
  2. cok güzel yazı olmuş emegine saglık abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @murat bato
      Bey, değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.İnsanlar bir günde zengin olmak istediklerinden dolayı, burada yazılan konu onlar için çok önemli değil.Yorum sayısına baktığımızda bu net belli oluyor.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.