Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Resimlerinizi Doğru Yerde Depolayın

Blog'unuz da kullandığınız resim, video gibi görselleri barındıran servisleri iyi seçmenizi şiddetle öneririm. 6 Ay sonra Blog'u...

...

Blog'unuz da kullandığınız resim, video gibi görselleri barındıran servisleri iyi seçmenizi şiddetle öneririm. 6 Ay sonra Blog'unuza eklediğiniz resimleri göremiyebilirsiniz! 
Bazı barındırıcı servisler size çok cazip gelebilir. Resimlerinizi yüklemeden önce kullanım prosedürünü kesin okuyun. Sizlere şu yada bu siteler diyemem. Demem de doğru olmaz. Ancak bazı, Blog yazar arkadaşların resimlerini farklı yerlerde barındırdığını görüyorum. 


Blog'larınızdaki resimleri depo olarak kullandığınız servisler görsellerinizi belirli süre sonunda sildiklerinde yazılarınızda ki resimler artık görülmeyecektir. 
Sonradan üzülmemek için gereken önlemlerinizi almanızı tavsiye ederim. Şimdi aşağıda bir örnek yazı vererek konuyu aydınlatalım. 

Örneğin: 


5 MB dosya boyutuna kadar, bmp, gif, jpg, png resim biçimleri desteklenir ve en az 6 ay boyunca saklanır.” 

Yukarıda kırmızı içine aldığım yazıya dikkat edin. Resimlerin 6 ay saklanacağı yazıyor. Peki ya sonra! Maalesef silinecekler. 

Böyle acı bir konu yaşamamanız için lütfen dikkatli olun. Google Drive size 15 Gb lık, ücretsiz dosya barındırma olanağı sunuyor. Bu olanakları yaban atmayın değerlendirin.

Yukarıda anlattığım konuya dikkat ettiğinizde, canınızın yanmayacağını garantilemiş olursunuz.

6 yorum

  1. Hocam detaylar konusun da çok kusursuzsunuz. Yine değerli bir paylaşım da bulunmuşsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey çok teşekkür ederim.Bakın sizin görebildiğinizi kaç kişi görebiliyor.Ancak 6 ay sonra görecekler.Zaman çabuk geçiyor.Bu yazıda burda bakalım sonuçlar ne olacak.Görüşmek üzere..

      Sil
  2. Merhaba Adnan Bey,
    Size yine bir sorum olacaktı. Tepedeki yazınızı okudum. Yaklaşık 3 - 4 yıldır blogumu kullanıyorum ve resimler benim için önemlidir. Bu 6 ay olayını bilmiyordum ama resimlerimin silindiğini de görmedim. Yukarıda belirttiğiniz gibi resimlerim Picasa denilen yerde depolanıyormuş. Daha evvel kullandığım diğer bloglarımın da resimleri albümler olarak karşıma çıktı. İlerleyen zamanlar için herhangi bir önlem almam gerekir mi? Blogumda yaklaşık 600 küsur resim var ve silinmelerini göze alamam :)

    Saygılar.

    Bu arada blogum: anime-inceleme.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @moralkaan
      Merhaba, Resimler kısa süreli barındırma servislerine yükleme yapılmışsa silinir.Süreli barındırma servisleri gibi.Resimler picasa da depolanır tabiy ki.Blog resimleriniz hepsi oradadır.Google Plus ile ilişkilidir.Size verdiğim bulut hizmetlerine kayıt yapın 1. tercih Goggle Drive, 2. Box, diğerlerinede kayıt yapabilirsiniz Yandex disk gibi en azından elinizde olsun.Sıkışırsanız bu alanlara resimlerinizi yükler sıkıntı çekmezsiniz.Link aşağıda giriş yapın ve inceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2013/04/ucretsiz-bulut-depolama-servisleri.html

      Sil
    2. Teşekkürler Adnan Bey, verdiğiniz linke hemen göz atıyorum. Peki Picasa'dan resimler silinir mi? Yani bir süresi var mı?

      Sil
    3. @moralkaan
      Merhaba, Picasa da resimler sınırsız ve ücretsizdir.Google ücretsi,z bir hizmetidir.Blogger, Google Plus ile bağlantılıdır.Google'un depolama servisi olarak kullandığı bir hizmettir.Süre yoktur.Yorum için teşekkür ederim.Dinamik blog güzel olmuş elinize sağlık.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.