Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Html Editörü Şablon Özellikleri

Blogger şablon Modifiyesi hakkında sizlere bilgi vermiş, kategori uygulamasını da beklediğimizi belirtmiştim.Bu yeniliğin arkasından ge...

...
Blogger Yeni Html Editörü
Blogger şablon Modifiyesi hakkında sizlere bilgi vermiş, kategori uygulamasını da beklediğimizi belirtmiştim.Bu yeniliğin arkasından gelecek olan beklentim, Blogger kategori eklentisinin blog paneline eklenmesi yolundadır. Blogger, Blog Html Şablon Editörünü düzenlediğine göre, kategori eklentisi düşüncem de herhalde çok yakında başlayacaktır. Çalışmaların bu yönde olduğunu hissediyorum.
Blog Şablon Html Editörü (sözdizimi) blog şablon'umuzdaki kargaşalığı azaltarak ciddi boyutta bir düzenleme getirmiştir. Bu yeni düzenleme için neler yapmamız gerekiyor bu konuda sizlere bilgi akışı yapalım.
Şablon editörü, solda 4 adet, sağda 3 adet, olmak üzere 7 sekmeden oluşuyor.
Sol tarafdaki Sekmeler :
1. Şablonu kaydet
2. Widget’e atla
3. Şablonu düzenle
4. Şablonu önizle
Sağ tarafda bulunan sekmeler :
1. Şablonu biçimlendir
2. Değişikleri geri al
3. Widget şablonlarını varsayılanlara döndür
Daha önceden kullandığınız işlemlerden askında çok fazla bir farklılık yoktur. Şablon modifiyesinin blog düzeni ile ilgisi fazladır. Eski düzende hata yapma olasılığı fazla idi. Şimdi yaptığınız işlemi dizin haline getiren bir sistem kullanılmış.
Html, Css, JavaScript kodlarını sol tarafda numaralayan sistem ile neyi nerde yaptığınızı çok daha rahat anlayıp bularak düzenlemenizi sağlıyor.
Şimdi yukarıda sıraladığımız konu başlıklarının açıklamalarını yapalım ;
Sol taraftaki Sekmeler :

⇒  Şablonu kaydet : Blog içinde yaptığınız işlemleri kaydeder.

⇒  Widget’e atla : Blog sayfa içindeki widget (gatget) uygulamanın başlık ismini verir. Gadget başlığına tıkladığınızda sizi ilgili kodun olduğu kısma götürür.Ok işaretine tıklayarak widgeti genişletmiş olursunuz.Dolayısı ile kod’un yapısı ortaya çıkar.

Blogger Widget'e atla resmi
Şablonu düzenle : Uygulamalar arasından tekrar şablona geçiş yapmanızı sağlar
Şablonu önizle : Yaptığınız işlem sonucunu görmenizi sağlar.Yaptığınız işlem hatalı ise Şablon Düzenlemeye geri dönüp kontrollerinizi yapabilirsiniz.
Sağ tarafta bulunan sekmeler :
Şablonu biçimlendir : Blogger Editöründe yaptığınız kod eklemesini sıralayarak bir dizin haline getirir ve düzeltir.
⇒ Değişikleri geri al : Hata anında yapılan tüm işlemleri geri yükler. Bu sayede tekrar işleme yeniden başlayabilirsiniz.
⇒ Widget şablonlarını varsayılanlara döndür : Şablon içinde yapılan kod ekleme ve özelleştirmeleri eski varsayılan şekline döndürür.
Blogger Buzz sayfasında bu konu hakkında anlatım mevcut. RSS aboneliğiniz varsa zaten size de e-maille bilgi gelir. Bu tür konulardan haberdar olmak istiyorsanız, Blogger RSS Aboneliğinizi gerçekleştirin.Blogger, Yeni Html Şablon Sözdizimi
Blogger Html Editörü
Blog içi arama yapmak için :
1. Blog içinde herhangi bir yere tıklayın ve CTRL +F ve CTRL + Shift + F tuşları ile türkçe ve farklı bir dilde arama yapabilirsiniz.
2. Şablon dışında herhangi boş bir alana tıklayarak, CTRL +F  aramalarınızı farklı şekilde de yapabilirsiniz. Aramalarınız şablon içinde değil sağ üst kısımda çıkacaktır.
Şablon arama kutusu

16 yorum

  1. Hocam görsel olarak ta çok düzgün olmuş blogspot'un çalışması ayrıca dinamic blog görünümlerini biraz daha çeşitlendire bilirlerse blogspot çok cazip bir duruma gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey Dinamik ve Klasik blog üzerinde çalışmaları devam ediyor.Dinamik blog için farklı uygulamalar yapacaklar.Daha önce hiçbir gadgeti ekleyemiyorduk.Benim asıl beklentim,Kategori eklentisi.O da eli kulağındadır.Dinamik blog aslında çok görsellik sergiliyor.Maalesef henüz bu bilince ulaşamayanlar mevcut.

      Sil
    2. Hocam bugün bir gezinti yaptım siteler de çok tanınmış siteler hariç diğer siteler çok yavaşlar ama blogspotun dinamic görünümler deki hızı çok fazla iyi ve okuyucu kaçırması tamamen içerikle ilgili olabilir. Bir de hocam pinteresttin görünümü de çok iyi.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey dinamik bloglar Google Arama Motorlarınca da birinci sırada yer alıyorlar.Yapısı gereği çok hızlı.Okuyucuya rahatlıkla hitap ediyor.Birde okuyucu neyi nerde arayacağı bilincine varsa doyum olmaz.Klasik bloglar daha yavaş hareket kabiliyeti vardır.Tabi zevk meselesi. Birşey diyemeyiz.Alışkanlıklardan vazgeçemiyor bazı arkadaşlarımız.Normaldir saygı duyuyoruz.Pinterest host olarak çok iyi çalışıyor ve bayağı hızlı.Görünüm benimde çok hoşuma gidiyor.

      Sil
    4. Hocam size hazırladığım soruyu siz yazdınız yorumunuz da o da şu; Birde okuyucu neyi nerde arayacağı bilincine varsa doyum olmaz.Dediniz hocam. Bu konuyla ilgili belki yazı yazmayı düşüne bilirsiniz. Yani dinamic görünümleri okuyucunun nasıl kullana bileceği ile ilgili bir yazı yazılabilir. Biraz abes olabilir ama görünüm nasıl kullanılacağını bilmek okuyucuyu siteler de tutabilir.

      Sil
    5. @sami eski
      Bey bu konuda çok yazı yazdım.Hayır hiç abes olmaz.İnanın birçok kişi birçok konuyu bilmiyor.Bazı konuları yazarken bende sizin gibi düşündüm.Ancak yaptığım analizlerde tam tersi çıktı.İlgi fazla ve okuyucu çeken unsurlar.Basit sandığımız değer vermediğimiz o kadar konu var ki, inanın bilmeyen de çok kişi var.

      Sil
    6. Hocam cevabınız için teşekkür ederim bir yazım var onu bitirmeye çalışacağım gündüz saatleri için de program yapıp yayına hazırlamaya çalışacağım görüşmek üzere.

      Sil
    7. @sami eski
      Bey değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Yazılarınızı proğramlama yapabilirsiniz.Editörün sağında tarih ve saat seçip siz olmadan da o zaman içinde yayınlanır.Görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
  2. Adnan bey denedim ama eski editöre alıştığım için biraz karışık geldi sanırım ctrl +f
    yaptığımızda kodu >< bu tür işaretler olmadan girmemiz gerekiyor. Ama kodlara yine ulaşamıyorum eskisi gibi açmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

    iyi yayınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şevket koray
      Bey, merhaba.Eski editör dağınıktı ama yinede güzel çlışıyordu.Blog temanız özel.O nedenle kodları eklemeden önce yedek alın lütfen.CSS kodları silinebilir temanızda özelleştirdiğiniz bazı kodlar yok olabilir.Ctrl+f tıklamadan önce şablon içine mausu ile tılayın sonra arama kutusuna aynı şekilde kodu yapıştırın enterleyin.Zaten koyu şekilde size bilgi verecektir.Sol tarafda ok işartine tıklarsanız kod içi genişler(eski widget genişlet)kodun yapısı ortaya çıkar.Ekleyeceğiniz kodu yapıştırın.Hepsi bu kaydedin önizleme yapın.Bazen önizleme göstermiyor.Tarayıcıda yeni bir sekmede blog sayfasını açık tutun.F5 le yapılan değişimi izleyin.Blogunuz güzel bir görünüm sergiliyor aman bozmayın.Görüşmek üzere.Kolay gelsin.

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Blog a otomatik manşet ekleyecektim.
      div id='main-wrapper bu kodu bulamıyorum ya da hata veriyor eski editörde daha hızlı buluyordu sanki.
      yardımlarınız için teşekkürler. Bakalım bu editörede alışacağız.

      Sil
    3. @şevket koray
      Bey, (wrapper) olarak 5/6 tane buluyor.Baktınız mı bu şekilde.Temanız değişik olduğundan karakterleri değiştirerek aratın.wrapper olarak buluyor ama div kod başlangıcı ile değil.Bir inceleyin.Belki kod içeriğinden tanıyabilirsiniz.Sıra numarası vereceğim ama sizin sıra numarası ile benim sıra numarası eşleşmediğinden veremiyorum.Tekrar kolay gelsin görüşmek üzere.

      Sil
  3. Merhaba Adnan bey size bir sorum olacaktı ben eski editörde yazı içine reklamı kolaylıkla ekleyebiliyordum ancak yeni editörde adsense reklam kodlarını bir tülü ekleyemedim kodu editöre kaydediyorum ancak görünmüyor sebebi ne olabilir acaba bir çözüm yolu var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @eyup pakyardım
      Bey Merhaba, Blogger temanız blogger değil.Bloglarınızda zaten reklam koymussunuz.Şablon reklam için ayrılan gadget adını wigget içinde bulun eski yöntem gibi kodunuzu yapıştırın Sol tarafda ok varsa kodu genişletin.Şablon eski ile yeni arasında düzen farkı var.Çok fazlada bir değişim yok.Reklam görülmüyorsa doğru witget içine eklemiyor yada reklam kodunuz bozuk olabilir.Sizinde bildiğiniz gibi başka bir işlem yok zaten.

      Sil
    2. Sanırım kullandığım temada bir hata var teşekkür ederim.

      Sil
    3. @eyup pakyardım
      Büyük ihtimalle temada olabilir.Birde şu var. Blogger ve Geliştiriciler uzun zamandır çalışma yapıyorlar, bu çalışma devam ediyor.Normal çalışan benim blogda bile istatiki hatalar var bunun cevabını kimse veremiyor.Çalışmadan kaynaklanan server hataları ve yeni şablon geçişindeki değişim de olabilir.Bir müdted bekleyin bence.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.