Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yazının Devamı Nasıl Yapılır

Yazıyı kesme diğer adı ile atlama aralığı nedir nasıl kullanılır Blogger da yazı kesme ( atlama aralığı ) işlemi yada yazının devamı ...

...
Yazının Devamı Nasıl Yapılır

Yazıyı kesme diğer adı ile atlama aralığı nedir nasıl kullanılır

Blogger da yazı kesme (atlama aralığı) işlemi yada yazının devamı oku gibi yazıları birçok sitede görürüz.Peki nedir bu ? Neden yazı kesilir diye bazı okuyucular kızabilir.İlk görünüşte doğrudur.Ancak yazı kesme, yazının devamı gibi konular biz webmastırlara çok şey kazandırır.Bize kazandırmayla kalmaz siz sevgili okuyucularımızada faydası vardır.Şimdi düşünün sayfayı açtınız ve tek bir sayfada bir konu var, diğer sayfaları tek tek açmanız ve görmeniz gerecektir.

Kesilmiş bir sayfada ise tıpkı reklam metni okur gibi aynı anda birkaç sayfanın yazısını görüp ilginizi çeken yazılara yönelmeniz size zaman kazandırmış olacak ayrıca aradığınızıda hemen bularak yazının devamını yazan kısma tıklayarak okuyacaksınız.Bu işlem tek sayfada birçok sayfanın tanıtımına katgısı olduğu kadar site açılma hızınada katgısı sonsuzdur.Bir blog sitesi kurduktan sonra bu değeri çok daha iyi anlayabileceksiniz.Diğer tarafdan arama motorları siteleri  gezerken (botlar) site hızlı açıldığından çok çabuk indexleme işlemini yapabileceklerdir.Site hızı robatların çok sevdiği bir iştir.Görevlerini biran önce tamamlayıp dönmeyi çok severler.Tabi boş dönmezler.Taradıkları sitelerde site  hızları, açılmayan linkler, kötü yazılımlar, gizlenmiş arka kodlar, yönlendirmeler gibi bilgileride sahiplerine bildirirler.Doğal olarak bu  robatlardan bana ne, ben yazımı okurum geçerim işimi hallederim diyebilirsiniz. 
Ancak konu böyle değildir.Düşünün bir günde milyarlarca yazı, kelime, harf, rakam, kodlar yazılmakta ve sitelere konulmaktadır.Bu kodlar yazıların arkasına gizlenmiş hatta sitenize dahi bulaşabilecek kötü yazılımlar olabilir.İşte robatların işinin değeri burada belli oluyor.
Bu robat arkadaşlar bu denetimleri gezmek için değil bizler gibi yazı yazan yada okuyan insanlara daha iyi hizmet sağlanmasını sağlayacak o küçük dediğimiz kod parçaları hakkında bilgiler vererek Dünya için daha iyi bir Web alanının oluşmasına yardımcı olmalarıdır.Bakın bir yazıyı kesme işinden başladık ve robatlara geçtik.İşte blog yazmanın güzel tarafları bunlar.
Buradan blogcu dostlara, fikir üretemeyen arkadaşlarıma örnek olması için bir kaç konu ve alt konu verdim.Herbiri kendi içinde işlenecek bir konudur.Sizce haksızmıyım?
Kesme işlemi için aşağıda verdiğim resimde belirttiğim gibi yazımızın en ilginç kısmında yukarıdaki menü butonundaki ikiye bölünmüş kağıda benzer kısma tıklamanız yeterli olacaktır.
Yazı kesmenin kod karşılı şu şekildedir :
<!--more--><br />
Yazımız orada kesilecek ana sayfamızda devamı diye başlayacaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.