Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ve Google Plus Genel Sorular

Google, ürünleri olan Google Plus, Blogger, Plus sayfalar, Blogger yorumlar, gibi birçok uygulamalarda yenilikler ile karşımıza çıkıyor. T...

...
Google Plus Genel Sorular
Google, ürünleri olan Google Plus, Blogger, Plus sayfalar, Blogger yorumlar, gibi birçok uygulamalarda yenilikler ile karşımıza çıkıyor. Türkiye de okuyucu birkaç aydır bu sistem içinde bulunmakta ve sistemi anlamaya çalışıyor. Google Plus'a ilk başladığında bu zorluklarla karşılaşmıştım.Türkiye de Google Plus’u ilk açtıklarında farklı bir uygulama ile karşılaşıp, çalışma şekli anlaşılamadığından siteden çıkma olasılığı da yüksek derecede artmıştır. Zaman içinde alışılmaya başlanmış, fakat bu defa da kullanım problemleri yaşanmaya başlamıştır.Okuyucu dostlarımdan aldığım yorumlarda Google plus kullanımı konusunda sizlere yardımcı olması için zaman zaman kullanım açıklamalarını anlatan likleri vereceğim.
Çalışma şu şekilde olacak :
→ Önce konu başlığını vereceğim, hemen alt kısım da,
→ Konuyu anlatan Türkçe sayfanın linkini vereceğim.
Siz hangi konuyu okumak istiyorsanız o linke tıklayarak konu hakkında bilgi ve fikir sahibi olacaksınız.

Blogger için çok önemli olan Yorumlar hakkında konular :
1. Google+ Yorumlar hakkında bilinmesi gerekenler
2. Blogunuzda Google+ yorumları denetleme
3. Google+ yorumlar için sıkca sorulan sorular nelerdir (SSS)

Blogger yayınlarınızı Google+ ile paylaşma :
1. Blogger Yayınları Google+ ile nasıl paylaşılır

Google+ Profiline geçiş sorunları :
 Google+ Profile geçis için sıkca sorular sorular nelerdir
+1 Sayacı nedir : +1 Sayacı nedir nasıl kullanılır
+1 Düğmesi ve gadget kullanımı :
Google+1 düğmesi ve gadget konusunda bilinmesi gerekenler

Google+ Followers üyeler hakkında :
1. Blogger Gadget'lerimiz arasında yer alan Google+ Üyeler (Follwers)
Google Plus ile ilgili yeni ve eski yazıları menüdeki “Google Plus” ve Kategoriler sekmesinde de aynı isimle takip edebilirsiniz.Yazıları takibe almak çok kolaydır buradan giriş yapın email kaydınızı gerçekleştirin. Diğer bir seçenek ise sağ tarafda açılan menüden alt kısımda bulunan subscribe yazısında email bilginizi girin onaylayın.
Posta takibini çok kişi farklı algılar. Arkadaşlar yeni yazı yazıldığında bu yazı e-mail olarak mail bilgilerinize gelir. Bu bilgilerden yazıyı okuyabilir, silebilir hatta abonelikten çıkabilirsiniz. Bu işlemin hiçbir zorlayıcı tarafı yoktur. Nedense insanlar posta ile abone olmaktan korkar ve çekinirler.

İnanın ben ne kadar yere abone olduğumu bile hatırlamıyorum. O kadar fazlaki birçok yazıyı okuyorum, siliyorum abonelikten çıkıyorum. Çok doğal konular bunlar. Sevdiğiniz yazarları, yazıları abone sistemi ile takibinize alın. Bir blog yazarı veya okuyucu için en güzel takip sistemidir. Arama kutusuna plus yazarakta plus ile ilgili konulara ulaşabilir diğer aramaları aynı sistem ile de kullanabilirsiniz.

Arama kutusuna arayacağınız konun kelimesini yazdıktan sonra enter çekmeyin yaklaşık 7 başlık linki bulacaktır. Show All seçeneğine tıkladığınızda tüm Plus yazılarını sol tarafta toplayacaktır. Bu tarz arama özelliğinin dinamik blog aramaları için özel olduğunu unutmayın. Dinamik blog temasını kullanmamın bir nedeni de, arama penceresinin çok aktif ve kullanışlı olmasıdır.

2 yorum

  1. Merhaba, gereksiz hiç bir şeyi barındırmayan fakat gereken her şeyi de içeren bir yazı olmuş.Elleriniz dert görmesin.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ahestebeste
      Hanım sizlerin gibi değerli dostlarımından aldığım güc ile, insanlığa fayda sağlayacak konuları yazmaya çalışıyorum. İyi ki varsınız çok teşekkür ediyorum.
      Umarım sizin gibi bakmasını, ve görmesini bilen okuyucu kitlesinin oluşmasıdır.
      Ne yazıkki birçok okuyucu sadace tema değişimi ve yarın hemen bu blogdan nasıl zengin olurum hayalleri peşine düşmüş.Yeni site açmama neden olan konulardan biri de bu düşüncelerden kaynaklanmaktadır.Tamamen özgür ve ve bütçe sağlayabileceğim.Görüşme dilek,
      Saygı ve Sevgilerimle..

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.