Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Friend Connect Blogger İzleyiciler Gadgeti Emekli Çözüm

Google Friend Connect Temmuz 2013 tarihinde emekli oluyor. Peki şimdi ne olacak. Sizlere daha öncede bahsettiğim Google Friend Connect ka...

...
Friend Connect
Google Friend Connect Temmuz 2013 tarihinde emekli oluyor. Peki şimdi ne olacak. Sizlere daha öncede bahsettiğim Google Friend Connect kapanıyor, başlıklı yazımda ne yapmamız gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuştum. Konuyu kısaca özetlersek Google Plus diğer adı ile Google+ uzun zamandır bu gelişimin sürecini tamamladı.
Bu sürece ayak uyduramıyanlar hattinden fazla bir kitleyi oluşturmakta. Ticari amaçlı, Blog açan kullanıcıların para kazanmak için pazarlamasını yapmaya çalıştığı ürünlere gizli link ve yönlendirme URL’si kullanma isteği bu uygulamanın halen anlaşılamadığı anlamını taşımaktadır. Bu tür bir davranış içine girildiğinde Google Adsense reklam onayı alamayacak ve Google tarafından spam sayılabilecek yayınlarınızdan dolayı hesabınız devre dışı kalabilecektir.

Konuya basit bir örnek vermek gerekirse ;

Blog içeriğinizde bir ürün tanıtmak istediniz, içerik yazınız içinde firmaya bağlı olarak muhtelif ve yönlendirmeli link eklediniz. Yazınız bittiğinde bu yazıyı Google+ ile paylaştınız. Yazı içeriğiniz renkli kırmızı veya mavi bir band içinde spam olarak algılandığı bilgisi ile karşılaşacaksınız. Bu tür olayları yaşamamak için mümkün olduğunca ve kendinizi geliştirmek adına ilgili konuları okumanızı tavsiye ederim. Bu nedenle Google+, yorumlar, yorumlar ve yanıtlar, içerik kriterleri, paylaşım şekli ve yöntemi, çevreler, sayfalar, topluluklar gibi araç ve gereçleri iyice öğrenerek bilmek başarınızın temelini oluşturacaktır.
Bakın Google Friend Connect konusundan başladım hangi konulara kadar geçiş yaptım.
Google Friend Connect’in uygulaması olan izleyiciler gadget’i Temmuz ayında kapandığında, büyük bir ihtimalle çalışmayacaktır. Bu konuya nasıl bir çözüm bulunabilir diye yaptığım bir araştırma sonucu URL yapısından hareket ederek bir çözüm oluşturmaya çalıştım. URL yapısında yapacağımız bir değişiklikle izleyiciler gadget eklentisini Blog ID bölümüne aktararak kullanılamayan gadgeti kendi id’imizle kullanılır şekle sokacağız.

Bu işlemi nasıl yapacağız aşağıda adım adım takip edelim ; 

Şu anda kullanılan İzleyiciler Gadget görünümü,
Blog Kontrol Paneli → Yerleşim → Gadget ekle → Diğer → İzleyiciler Gadgeti 
Bu adımlar ile İzleyicileri oluşturuyorduk.
 
 İzleyiciler gadgeti
Temmuz ayında, bu gadget çalışmadığında izleyici gadgetini siz manuel olarak nasıl yapacaksınız ? Okumaya devam edin.
⇒ Blog Kontrol Paneli → Yerleşim → Gadget ekle →HTML/JavaScrip açın
⇒ Üst kısımda bulunan tarayıcıdaki URL kopyalayın ve bir metin dosyasına yapıştırın
HTML/Javascript gadget’indeki URL yapısı
http://draft.blogger.com/rearrange?blogID=7361578474513287073&sectionId=sidebar-right-1&action=editWidget&widgetType=HTML&referrer=directory
Yukarıdaki anlatılan URL’i alacağımız kısımın resimdeki görüntüsü inceleyin


Son olarak Yapacağımız işlem ile kendi gadget’imizi Blog İd kısmına kaydedeceğiz :

→ Yukarıda kırmızı ile belirttiğim kısımdaki ( widgetType=HTML ) HTML yazısının olduğu yere ( Followers ) yazısını (parantezler yok) yapıştırıyoruz .
Kodlar üzerinde yaptığımız değişiklik bu şekilde görülecek ;
http://draft.blogger.com/rearrange?blogID=7361578474513287073&sectionId=sidebar-right-1&action=editWidget&widgetType=Followers&referrer=directory
→ Yapıştırma işleminden sonra URL linkini kopyalayıp tarayıcınızda boş bir sayfa açarak tarayıcı kısmına yapıştırıp enterliyoruz. Ve yeni İzleyici gadgetimiz karşımızda.
Kaydet sekmesine tıkladığımızda, Yaptığımız bu işlem sonucu blog’umuz eski arayüz ile açılacak. Gadget'i sürükleyerek istediğiniz kısma taşıyın ve blogu kaydedin. Kaydettikten sonra yeni blog arayüz görünümüne döndüğünü göreceksiniz. Gadgetinizi kaydettiğinizde karşınıza çıkacak blog eski arayüz görünümü ;

Blog Önizlemedeki görünüm ;
Not: Anlatım test blog üzerinde yapılmış oluduğundan, izleyici resmi bulunmamaktadır. Ancak diğer blog gadgetleri üzerinde de deneme yapılmış şu anda çalışmaktadır.
Tarayıcı çalışma Bilgileri ;
IE 8/9, Firefox, Safari ve Chrome tarayıcılarda sorunsuz çalışmaktadır.
Sonuç :1. Birden fazla blog'unuz varsa anlatılan konuyu bloglarınıza uygulayın
2. Friend Connect kapansa dahi bu sistem ile gadget çalışmaya devam edecektir.(Yapılan işlem sizin blog id'inizle ilişkilendirilerek şablona kaydolur. Dolayısı ile Friend Connect 'in kendisine ait olan Gadget yapısı çalışmayacağından sizin yapacağınız gadget uygulaması çalışacaktır.

6 yorum

  1. Yanıtlar
    1. @özlem ulu
      Hanım şu anda hiçbir blogda izleyiciler gadged'i çalışmıyor.Bu yazıyı yazdığımda şablon kodlamalarında değişiklik yoktu.O zamanda problem vardı.Ama şimdi şablon kodlarında birçok değişiklikler yapıldı.Yazılarımı okuyabildi iseniz bu değişikliği yazmış hatta izleyiciler gadgetinin çalışmayacağını daanlatmıştım.Google izleticiler bu nedenle uygulamaya alındı.Bir blogu izlemeye alabilirsiniz fakat gadged olarak göremezsiniz.

      Sil
    2. Başka çözüm yok mu ?

      Sil
    3. @Sonsuz
      Merhaba, yazı içinde konuyu açıklayan bağlantılar mevcut.Blogger kullanıcıları etkilenmeyecek.3. taraf kullanım içim emekli diyebiliriz.

      Sil
    4. Adnan Bey Merhaba,

      Bende dediğiniz şekilde yaptım fakat hata olarak görüyor, çalışmıyor...
      Blog sahipleri kendilerini takip eden kişileri nasıl görecek bu kısmı sanırım anlayamadım, bu konuda aydınlatır mısınız beni lütfen ?

      Sil
    5. iuno'nun günlügü :
      Merhaba, blogun ilk yazısında bu konu için yeni bir yazı yazdım.İsterseniz verdiğim linkdeki anlatımları uygulayın.Size link veriyorum.Çekinmeden uygulayın sorun yaşamazsınız.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2014/01/izleyici-gadgeti-nasl-gorulur-yaplr-gfc.html

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.