Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Penguen 2.0 Güncelleme Etkileri

Google , Matt Cutts yaptığı açıklamada Google Penguen 2.0 Güncelleme çalışmaların bittiğini ve sistemin devreye girdiğini belirtmiştir...

...
Google Penguen
Google, Matt Cutts yaptığı açıklamada Google Penguen 2.0 Güncelleme çalışmaların bittiğini ve sistemin devreye girdiğini belirtmiştir. Google arama motoru üzerinden yapılan İngilizce sorgulamalarının yaklaşık %2,3 civarında fark yaratabileceğini, diğer dillerdeki sorgulamanın da tamamlandığını webspam’ın diğer dillerde daha çok etkili olabileceği açıklamasında bulunmuş.
Kara liste veya siyah şapka olarakta isimlendirilen, istenmeyen web hedeflerinin Penguen WebSpam algoritmasının dördüncü güncellemesi ile çok daha güçlü şekle getirilmesi önümüzdeki günlerde mücadelenin yoğun habercisi diyebiliriz.
Penguen Güncellemeleri :
1. Güncelleme 24 Nisan 2012
2. Güncelleme 24 Mayıs 2012
3. Güncelleme 5 Ekim 2012
4. Güncelleme 22 Mayıs 2013
Matt Cutts, önümüzdeki aylarda SEO Arama Sonuçlarının (veri yenileme) etkilerinin görüleceğini ifade ediyor.
Konu hakkında hazırlanan video’u izleyebilirsiniz. Not: YouTube Video İng. olduğundan, YouTube Videolarını Türkçe olarak nasıl izlemeniz gerekiyor, bağlantıya tıklayarak gerekli açıklamaları okumanız yeterli olacaktır.
Google, SEO açısından önümüzdeki birkaç ay içinde neler bekliyor ?
Google Drive ile oluşturulan, Google Penguen Spam Raporlama aracını istediğiniz zaman kullanarak temiz bir Web geleceğine yardımcı olabilirsiniz. Hatta her Site/blog sahibinin bu bağlantıyı bir yere ekleyerek elinin altında olmasını şiddetle öneririm. Çünki bu bağlantıyı lazım olduğunda bulamayacaksınız. Google WebSpam Penguen okudunuz, Google Kriterleri hakkındaki konuları da şağıdaki bağlantılardan inceleyebilirsiniz.
Seowizz sitesinin Penguin ne cehennem Yaptın? başlıklı yazıyı okumak isteyebilirisiniz. Maalesef Türkçe geliştirici açıklama yapan siteler çok olmadığından, haberleri kaynağından sizlere aktarmaya çalışıyorum. Açılan sayfada Google Chrome kullanıyorsanız otomatikman dil çevirisi size yardımcı olacaktır. 28.06.2013

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.