Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Myspace Site Arayüzünü Değişti

Myspace kısa süre önce site arayüzünü değiştirdi. Ses, video, görüntü, topluluk,insanlar, keşif ve yaratıcılık üzerine kendi hedefleri...

...
Myspace siteden bir görünüm


Myspace kısa süre önce site arayüzünü değiştirdi. Ses, video, görüntü, topluluk,insanlar, keşif ve yaratıcılık üzerine kendi hedeflerini belirleyerek kitlesini ayakta tutmaya çalışmakta.
Site tanıtım meta (description) tanımlama açıklamalarında bunu açıkca belirtmekte.


Description açıklamaları şu şekilde :
( Keşfetmek paylaşmak ve kültür ile bağlantı, yaratıcılık, ses, görüntü ve insanlar)


Merak ettim bu tanımlama sonrasında (keywords) anahtar kelimeleri ne olabilir diye
sitedeki tanım ve anahtar kelimeleri tam bir uyum içinde SEO değerlerini taşımakta olduğunu gördüm.


Keywords açıklamaları şu şekilde :
(Yeni myspace, myspace, sosyal eğlence, sanatçı araçları, sosyal medya, sosyal keşif, yaratıcı topluluk, güçlendirici ifade, müzik akışı, müzik videoları, müzik, paylaşmak müzik, çalma listeleri, karışımları, profiller, keşif, keşfetmek)


Çok eskiden beri takip ettiğim, zaman zaman giriş yaparak yazılarımı paylaştığım ama hiçbir faydasınıda görmediğim bir site konumundaydı. Birçok yazımı post ederek üzerinde test yaptığım zamanlarım çok olmuştur. Bu yazılarımı, aramalarda yaptığım sonuçlarda incelediğimde hiçbir işe yaramadığını görüyordum. Yeni arayüzde yazılarım yok olmuş boş bir alan ile karşılaştım. Hemen yine araştırma yaparak yazılarımı nasıl gönderebileceğimi ve bu arayüzde nasıl görüldüğünü incelemek istedim. Şahsi düşüncem yine boş bir çalışma olmuş.
Site arayüz değişimi ve birkaç görsel güzellik katmak ile insanlara bir değer katmıyor onları birazda olsun ön plana alıp, aramalarda kendinilerini görmelerini sağlayamıyorsanız bu insanların sitenizde olmasını gerektiren bir özelliğiniz yok demektir.


Myspace’in Türkiyede bir şubesi olduğunuda biliyoruz. Yazımı okuma şansına sahip olabilirlerse kapalı bir dünyadan çıkmaları gerektiğini, paylaşım yapan insanların paylaşımlarına değer vermeyi ve sunmayı belki anlayabilirler.
Zaten yapmaya çalıştıkları uygulamada bu teorimi doğrular niteliktedir. Büyük düşünmek, güçlü olmak demektir. Site düzen ve güvenliği, sunucuların güçlüğü atakların önünün kesilmesi bir ekip ve çalışma işidir.
Kısa bir tur attığımızda gördüğüm konular şunlardan ibaret ;
1. Myspace Ana Sayfa, tıkladığınızda daha önceden post yazınız varsa sağ tarafda görülür yoksa tek ana sayfa içerik olarak görülür
2. Siteye giriş isminiz, kişisel tüm ayarları yapabileceğiniz bölüm. Sol tarafda ayarlar ve sayfayı sağa kaydırdığınızda içerikleriniz varsa görülür. Tıpkı Dinamik Blogger görünüm kullanıma sahip
3. En önemli kısım olan kalem şeklindeki post alanı. Buraya tıklayarak blog/site içerik linkini yapıştırdığınızda, resim ve yazınız görülmekte.Sizin kullanacağınız bu kısımdır.
4. Diğer alanlar müzik Playlist yapmak gibi işlemler için kullanabilirsiniz
5. Sağ tarafda sinyal işaretine tıklayarak radyo kanalını açabilirsiniz. Şu anda rasgele bir müzik açarak yazımı yazıyorum. En altta yardım dosyasını açarak birçok konuyu inceleyin.
Ve sonuç olarak Myspace sitesine hayırlı olması dileklerimi sunuyorum. Umarım yazımda verdiğim mesaj alınmıştır.

Hepinize mutlu bir gelecek ve yönetim dileklerimle..

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.