Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Dinamik Görünüm Hatası ve Çözümü

Dinamic Blogger Görünüm hatası, Menüler, Gadgetler ve Tema renkleriniz görülmüyor mu? Tüm uğraş ve çabalarınız sonuç vermiyor.Taryıcınızı ...

...
Blogger Dinamik Görünüm Hatası
Dinamic Blogger Görünüm hatası, Menüler, Gadgetler ve Tema renkleriniz görülmüyor mu? Tüm uğraş ve çabalarınız sonuç vermiyor.Taryıcınızı kaldırdınız tekrar yüklediniz ve Dinamik Blog’unuz tamam görülmeye başladı sevindiniz. Header da bir menüye tıkladınız ve yine eski bozuk görünüm ile karşılaştınız. Hemen farklı tarayıcılar ile denemek istediniz ancak sonuç değişmedi sonuç hüsran yine görünüm bozuk. Sinirlendiniz ve klasik blog’a geçtiniz. Fakat gönlünüz Dinamik blog kullanmak. Blogunuzun neden düzgün bir görünüm ile çalışmıyor. Merak etmeyin Haziran ayından beri aynı konuyu yaşıyanlardan biride benim.

Ancak yılmadım ve araştırmalarıma devam ettim. Blogger, tarayıcı geri bildirimlerde bulundum. Sonuç değişmedi.
Evet arkadaşlar şu anda bu olumsuz negatif düşünceleri bir kenara atacak uygulamayı sizlere anlattığımda Blog tema ana sayfanız, menu ve gadgetler artık görülür ve problemsiz olarak karşımıza çıkacak.
Önce kısa bir video ile Dinamik Blog hatasını görelim ;
Bu hatalar neler :
1. Menüler görülmüyor
2. Sidebar gadgetler görülmüyor
3. Dinamik blog ana sayfa renkleri görülmüyor
4. Sağ tarafda bulunan blog kontrol panel iconu ve yeni yazı kalem iconu görülmüyor
5. Yorumlar sekmesi çalışmıyor
6. Bloga eklenen CSS kodlar çalışmıyor.
Bunun sonucunda resim sınır çizgileri görülmüyor
Sol sidebar genişlik ayarı yapıldı çalışmıyor
Sol Sidebar Dikey kaydırma çubuğu çalışmıyor
Sağ Sidebar Dikey kaydırma çubuğu çalışmıyor
Yazı sol kenarında yazı takvim eklentisi çalışmıyor
Aşağıdaki video’u izlediğinizde saydığım eklentilerin çalışmadığını göreceksiniz

Yukarıda izlediğiniz video görselindeki Blogger Dinamik görünüm hatasını nasıl düzelteceğiz aşağıda bu konuyu inceleyelim.
Konu hakkında kısa bir açıklama yapalım. Blog şablon temanız da yük zamanlaması (0) olarak ayarlanmıştır. Biz bu yükü (500 milisaniye) olarak değiştireceğiz. Yani yarım saniye olacak. Dolayısı ile okunamayan Dinamik blogumuzu manuel olarak okunur ve hatasız hale getireceğiz.
1. Blog panelinize giriş yapın Şablon → HTML’yi düzenleye tıklayarak şablonu açın
2. Şablonu en alt kısma kaydırarak (</body>) kodunun üstünde aşağıdaki resimdeki kodu bulun

Dinamik blog görünüm ayarı
3. Bulduğunuz kod içindeki (0) değerini 500 olarak değiştirin ve şablonu kaydedin.
500 : 500 Milisaniye demektir. 1 sn’nin yarısına eşittir.
4. Aşağıda 500 ms’nin değiştirilmiş resmini görüyorsunuz

Dinamik blogger görünüm zaman ayarı (500)
5. Blogger şablonunuzu kaydettikten sonra ön izleme yapmak için açın.
Yapılan değişiklerin görülmesi için aşağıdaki karakterleri kullanarak önbelleğinizi yenileyin. Artık Dinamik blog görünüm hatası almamış olmanız gerekiyor. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ctrl+R, Ctrl+Shift+R, F5

29 yorum

  1. emeğinize sağlık uzun zamandır deli ediyordu beni 50 defa geribildirim gönderdim aklıma gelipte googlede aratıp sizin yazınızı görene kadar çıldırıyordum. + verdim emeğinize sağlık tekrardan iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bürütüs
      İşine yaradığına sevindim.Yorum için teşekkür ederim.Aynı duyguları bende yaşadım, seni çok iyi anlayabiliyorum.

      Sil
    2. Sağol kardeşim benide deli ediyordu emeğine sağlık.

      Sil
    3. @Revenge Kick
      Merhaba, sıkıntıdan kurtulmana sevindim.500 bazen deneyebilirsin (300-400) gibi.Gerçi gözle farkemeyeceksin.Ancak sayfa açılış bozulmaları gözlemleyebilirsin.Kolay gelsin.

      Sil
    4. Emeğinize sağlık çok işime yaradı teşekkürler :)

      Sil
    5. @Jenny Roditi
      Yorum için teşekkürler.Diğer konularıda incelemenizi öneririm.Resim kenarında beyaz çizgilerin kalkması gib.. kolay gelsin.

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim. işe yaradı.

    YanıtlaSil
  3. dinamik görünümler şablonunda satır sonunda ayrılmaması gereken harfer aşağıdaki satıra kaymış oluyor. mesela kırıld
    ı gibi... buna bir çözüm öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Akgül :
      Bey merhaba, Blogger üzerinde 2 hafdadır çalışma yapılıyor.Bu çok doğaldır.Düzelebilir veya Google+ yorumlar kullanılabilir.Şu anda Blogger yorumları penceresi görülüyor. Google+ yorumlar penceresinde bu problemler olmadığını düşünüyorum.En azından şu ana kadar raslamadım. İlerleyen dönem içinde büyük ihtimalle Google+ yorumların kullanılması mecbur olabilir.Şu anda büyük ihtimalle bu entegrasyon uygulaması üzerinde çalışma yapılıyor da olabilir.Bu nedenle yorumlar penceresinde harf kaymaları oluşuyor.Beklemekten başka çare yok. Tek çözüm Google+ yorumlar penceresine geçmek, yada sonuçları beklemek.

      Sil
    2. hocam yeni tasarladığım bloğum chrome da sorunsuz gözükürken explorer ve mozillada bozuk görünmektedir.Yardım edin lütfen çözemedim bir türlü http://oyungemim.blogspot.com.tr/

      Sil
    3. @halis demirci ,
      Araçlar > Uyumluluk görevleri ayarları > Uyumluluk görevini göster işaretini varsa kaldırın.IE için halen bir problem yaşayabilirsiniz.Bu durum Tarayıcıdan kaynaklanmaktadır.Blogger geliştiricileri bu konuda çalışmalara devam ediyor.
      Blogunuz çok yavaş aşırı kodlamalar mevcut.Aşağıda 100 üzerinde siteniz hakkında açıklamamevcut.
      OYUN GEMİSİ | Play Free Online Games sayfası Genel Sayfa Hızı Puanı olarak 49 puan aldı (100 üzerinden)

      Sil
    4. çok sağolun hocam bu değerli bilgileriniz sayesinde kendimizi geliştirebiliyoruz gerçekten var olun hocam.
      Hocam bir de siteme girince temasını aldığım adrese yönleniyor bunu nasıl iptal edebilirim

      Sil
    5. @halis demirci;
      Bey merhaba, biraz baktım oyunları da açtım.bayağı güzel olmuş.Alexa neden eklemediniz.Siteye girdim ama yönlendirme olmadı.Giriş yaptığınızda nerden yönlenşdrme yapıyor yazın bana bakalım.Özel temalarda tasarımcı kodu vardır.Ancak tıkladığınızda açılır.Her hangi bir proğrama tıklandığında açılmaması gerekir.

      Sil
    6. http://oyungemim.blogspot.com/ hocam bu siteye girdiniz dimi.Explorerla girince ben de yönlendirme oluyor .Alexayı nasıl kurcam hocam acaba

      Sil
    7. @halis demirci;
      Bey her iki tarayıcıda baktım ama yönlendirme yok.Siz bir yerden kendiniz yönlendirmiş olabilirsiniz.Blog ayarlarına bir bakın.Alexa şu linke bakarak kurabilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2013/11/blogger-icin-alexa-site-kayd-nasl-yaplr.html

      Sil
    8. tmm hocam çok sağolun .Ama ben de hala chrome hariç explorer ve mozillada http://oyungemim.blogspot.com/ bu sitem bozuk kaymış görünüyor napabilirim peki hocam ya

      Sil
    9. @halis demirci;
      Bey yapabileceğiniz hiçbirşey yok.Bu tarayıcı sorunu ve blogger geliştiricileri bu sorunu çözmeye çalışıyorlar.IE en son sürüm 11 kullanıyorum görüntü aynı.Beklemekten başka çözüm yok.Kısa zamanda düzeleceğini söyleyebilirim.

      Sil
    10. Düzeldi hocam.Çok sağolun.

      Sil
    11. Adnan Hocam bu kez de com.tr uzantısı için bir script kodu eklemiştim com olsun diye sonra farkettim ki script type ile başlayan reklam kodum çalışmıyor.Ancak adresin sonuna tr ekleyince çalışıyor.bunun üzerine o kodu kaldırdım.Ancak hala bloğum com olarak görünüyor ve reklam kodum çalışmıyor ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum...

      Sil
    12. @halis demirci;
      Sizde sağolun teşekkürler.

      Sil
    13. @halis demirci;
      Bey biliyorum hangi kodu eklediğinizi.O kodu kaldırın.Kodu yazan zaten kendisi güvence veremediğini belirtiyor.Böyle bir kodu neden eklediğinizi anlamış değilim.Reklam kodu çalışmaması çok doğal.Url ler hepsi birbiri içinde eşleşerek çalışır.Siz bozarsanız URL yapısını web dede tüm url lr bozulur.Tabi çok doğal olarak reklam kodlarıda.Reklam için yeni kod alıp ekleyeceksiniz.Blog URL sinide eski konuma almanız gerekiyor.Sonuç olarakda bekleyeceksiniz.Biraz zaman alır.

      Sil
    14. hocam blog url sini geri alamıyorum ayarlar kısmmından bu arada hocam yanıt halis8935@gmail.com adresine gelmiyor

      Sil
  4. hocam merhaba,bloğumdaki üst menüde mesela ana sayfanın üzerine gelince yanındakiler kayıyor sola doğru az da olsa bunu nasıl engelleyebilirim bloğum
    http://www.oynamayagelsene.com/ lütfen hocam yardımınız bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci;
      Bey bu anormal bir durum değil.JavaScript kodunu yazan tasarımcı mausu üzerine getirince itme komutu ile kodları hazırlamış.Ayrıca bence de güzel bir uygulama yapmış.Birçok sitede bu itme yazının oynaması vardır.Ancak temayı aldığınız yerde bu kodlar hakkında açıklamaların olması gerekir.Tabi tasarımcı müdehale yetkisi verdiyse veya JS kodları içinde bu yazılımı yaptı ise zaten müdehale edemezsiniz.kodlar data içinde olabileceği gibi bir css dosyası içindede olabilir.CSS kodlarını görüyorum ancak böyle bir tema yayınlamadığım için kesin şu diyemiyorum.Bu tarz bir tema yayınlarsam size ancak bilgi verebilirim.Ancak yayınladığım temaların yapısını incelerek yayın yaptığımdan sorunuzu net cevaplayamıyorum.

      Sil
    2. hocam çirkin bir görüntü olabileceğini düşünmüştüm yanıtınız için teşekkürler...

      Sil
    3. @halis demirci;
      Bey çirkin olur mu ? Şu anda birçok kodlamalar bu tarz yapılıyor.Genelde CSS içine eklenen bir kod ile bu oynama sağlanıyor.Bence ellemeyin benim hoşuma gitti.Blogunuza ayrı bir tarz katıyor.İçiniz rahat olsun.

      Sil
    4. tamam hocam bilgileriniz bizi bu konularda yetiştiriyor gerçekten çok sağolun

      Sil
    5. @halis demirci;
      Bey teşekkür ederim.Sadece çok önemli bir öneri Telif haklarına çok dikkat edin ve araştırmadan sakın yayınlamayın.Yoksa bunca emeğiniz boşa gider blog siteniz kapanır.Kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.