Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

PHP İstanbul Konferansı 300 PHP Meraklısını Ağırladı

PHP Konferansının 6 Temmuzda tartışmaya başlayacağı bilgisini sizlere bir önceki yazımda bahsetmiştim. Maalesef konunun yaşandığı yerde ...

...
Php İstanbul Konferansi Giriş
PHP Konferansının 6 Temmuzda tartışmaya başlayacağı bilgisini sizlere bir önceki yazımda bahsetmiştim. Maalesef konunun yaşandığı yerde olmadığımdan konu hakkındaki bilgileri sizlere Webrazi yayınlarından alıntı yaparak aktarıyorum.Webrazzi medya sitesinin de sponsorluğu yaptığı PHP İstanbul Konferansı 300 PHP meraklısının katılımıyla geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlendi.Program sonrasında etkinliğin sitesinde yer alan programda oturumların üzerine tıklayarak sunumlara ulaşabilirsiniz.
Etkinliği canlı olarak yayınlayan Paylaş.com sitesinde de oturumların video kayıtlarına ulaşmanız mümkün.İstanbul PHP Konferansı Türker İnce‘nin açılış konuşmasıyla başlarken; Symfony, kod kalitesi, PHPUnit ve PHP’de debugging (hata ayıklama) gibi çok sayıda konuya değinen oturumlarla sürdü. Etkinliğin sonunda ise Türkiye’deki PHP geliştiricilerinin yaşadıkları problemler ve tecrübe aktaramıyla geçen bir “teknik sohbet” yapıldı. İstanbul PHP Konferansı’ndaki genel havanın oldukça samimi ve öğretici olduğunu söyleyebiliriz. Organizasyon ekibinden Osman Yüksel‘e etkinlik sonrası görüşlerini sorduk. Kendisinin yanıtı şu şekilde: ”Türkiye’deki PHP topluluğu maalesef diğer geliştirici topluluklarından geri kaldı. Amacımız PHP topluluğunu ‘uyandırmak’. Test süreçleri konusunda bilgili, ‘echo’ ile ‘var_dump’ ile debug yapmayan, design pattern’lardan haberdar, standartlara uygun kodlama yapan, üreten bir PHP topluluğu olma hedefimiz var. Bu seneki etkinliğimizde nispeten bu alanlarda bilgiler vermeye çalıştık. İlgi de beklediğimizin üstündeydi. Bir ara salonda 300 kişi kadar gördük, çok sevindik. Önümüzdeki aylarda düzenleyeceğimiz hackathon’larla meetup’larla daha canlı ve daha üretken bir topluluk olma niyetindeyiz“.
Kaynak : Webrazzi


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.