Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

YouTube Videoları İle Blog Tanıtımı

Blog yazılarınıza video ekliyorsanız videolarınız blogunuzu tanıtan bir araç olabilir. Blog'unuz için video hazırlayıp YouTube yüklüy...

...
YouTube Videoları
Blog yazılarınıza video ekliyorsanız videolarınız blogunuzu tanıtan bir araç olabilir. Blog'unuz için video hazırlayıp YouTube yüklüyorsanız bu videolar seyredilmenin yanı sıra blog yazınızın URl kısmını ekleyerek aramalarda çıkmasını sağlayabilir. Videonuza tıklayan kişileride blogunuzda okuyucu olarak görmeniz mümkündür. Öncelikle yazılarınıza ekleyeceğiniz video yükleme proğramına sahip olmanız gerekmektedir. İnternette arayarak ücretsiz video yükleme aracı bulabilirsiniz. İnternette bu konuda birçok proğram mevcuttur. Video yükleme konusunda acemi olmanız önemli değildir. Önemli olan bir yerden başlamaktır. Başladığınızda göreceksiniz kısa zamanda uzman olacaksınız.
Blog yazınızı yazdınız resmini eklediniz video çekimini yaptınız ve YouTube Video olarak ekleyeceksiniz. Bu yazımızda hazırlanmış bir video’u YouTube nasıl ekleyeceğiz blogumuzu nasıl tanıtacağız linklerimizi nasıl ekleyeceğiz bu konuyu göreceğiz.
1. Video’muzu hazırladığımızı varsayalım YouTube giriş yapalım.
2. Sağ üstte video yükle yazan kısma tıklayın ve videonuzu sürükleyerek bırakın veya masa üstünündeki videonuzu seçin. Yükleme başlayacaktır.
Bu yükleme bekleme sırasında zamanı değerlendirebilirsiniz. Açılan sayfada yapılacak işlemleri inceleyelim.
Başlık : Blog yazınızın konu başlığını yazın
Açıklama : Google aramalarda okunacağını düşünün ve yazınızı özetleyen bir iki cümleyi ekleyin.
Yazınızın linki : Yazınızın linkini açıklama kısmının en üstüne koyun.Eskiden uzun linkler için sorun yoktu.Ancak şimdi herhangi bir neden ile video düzenlemeye tıkladığınızda düzenlemeleri yaptıktan sonra linklerde bozulmalar olmaya başladı. Peki link eklemeyecak miyiz ? Ekleyeceğiz tabiy ki! Ancak farklı bir çalışma ile.
Google link kısaltmayı buradan açabilir yada farklı bir link kısaltma servisini kullanabilirsiniz. Aldığınız kısa linki açıklama yazısının en üst kısmına yapıştırın.
Etiketler : Google Arama Motorlarının yazınızı bulması için yazı konusu içinde geçen anlamlı kelimelerden yazıp yanına virgül koyun ve sekme çubuğuna tıklayın. Etiketiniz diködrtgen şeklinde olacaktır.Diğer etiketlerinizide aynı sistem ile ekleyin ve kaydedin.
3. Video açıklama üstünde blog kısa yazı linki, açıklama ve etiketleriniz hazır. YouTube videonuzu izlemek isteyen olduğunda hem açıklamalarınızı görecek hemde blog kısa linkinize tıklayarak blogunuza ulaşacaktır. Dolayısı ile okuyucu sayınız artacak kısa bir SEO yapmış olacaksınız. Takıldığınız yerde yorum yazarak yardım alabilirsiniz.
Yukarıda anlatılan konunun görsel resmini inceleyebilirsiniz.

YouTube Video tasarımı
Yukarıda anlatılan konuyu daha yakından ve birebir izlemek için aşağıda linki inceleyelim.
http://www.youtube.com/watch?v=-ZNkefuQFXI
Resimlere tıklayarak büyük izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.