Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yayınlarını Google+ İle Paylaş

Blog’unuz da yazdığınız yazıları yayınladıktan sonra Google+ ‘da mutlaka paylaşın.Blog yazarlarının en çok zorlandıkları konulardan biri, ...

...
Google+ Paylaş
Blog’unuz da yazdığınız yazıları yayınladıktan sonra Google+ ‘da mutlaka paylaşın.Blog yazarlarının en çok zorlandıkları konulardan biri, okuyucu ve yeni üye bularak onlarla diyaloğa girmektir. Birçok Blog'u incelediğimde, Google+ paylaşım sekmesinin blog yazarları tarafından kullanılmadığını görmekteyim. Google Plus’un Sosyal Medya topluluklarından biri olduğunu, Google’un sadece arama motoru olmadığını birkez daha hatırlatmak isterim. Blog yazılarınızı tamamladıktan sonra, Google+’da paylaşarak yeni çevre, grup,topluluk ve kişilerin sizi bulmasına, takip etmesini sağlayabilirsiniz.

Blog yazar bilgileriniz Google+ profilinizdeki adınız ile eş anlamda çalışarak paylaşımlarda sizi yansıtan bir unsurdur.Blog'unuzu Google+'ya bağladığınızda, sıkca sorulan sorular hakkında geniş bilgiyi bağlantı linkine tıklayarak inceleyip bilgi almanızı öneririm. İlişkilendirmeleri anladığınızda hesap ayarlarınıza girerek gereken düzenlemeleri sonradan yapabilirsiniz.

Bir yazı yayınladığınızda yazınızı Google+ ‘da paylaşan otomatik bir pencere açılması herhalde hoş bir uygulamadır. Her yayın anında otomatik paylaşım ayarlarınızı yapılandırmak istiyor veya otomatik paylaşım ayarını kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek özelleştirebilirsiniz.
Google+ Paylaş
Google+ ‘da paylaşım ayarları ;
→ Kumanda paneline giriş yapın
→ Google+ tıklayın
→ Sağ tarafta bulunan küçük kutu penceresi “Yayınladıktan sonra paylaşma istemi” kısmını işaretleyin.
→ Bu işaretin kumanda ettiği bölüm, kumanda panelinde kayıtlar kısmında yazı başlığı altında bulunan paylaş sekmesidir.
→ İşareti kaldırdığınızda otomatik paylaşım olmayacak paylaşımı tamamen siz manuel elle yapmak zorunda kalacaksınız.Aşağıdaki resimde yayın anında paylaşımın otomatikman devreye geçtiği kısmı kırmızı çerçeve ile işaretledim lütfen inceleyin.
Blog kayıtları
Blog Otomatik Paylaşım ayarlarında çevreleri belirleme ve paylaşma ;
→ Blog hesaplarınızdan veya Google Plus hesap ayarlarınızdan direk geçiş yaparak, yayınlarınızın kimler tarafından görülebileceğini seçeneklerden işaretleyerek belirleyebilirsiniz.
→ Şenekler de herkese açık olarak veya sizin belirlediğiniz çevrelerde yayınlama işlemi tamamen sizin kontrolünüzde.
→ Paylaş seçeneğine tıkladığınızda açılan pencerede belirli çevreleri seçebilir veya x işareti ile dikdörtgen kutucuğu iptal ederek, görmesini istemediğiniz çevreleri belirleyerek gönderi yapabilirsiniz.
→ Yazınızı yayınladığınızda Google+ ,açılan pencerede paylaşım çevreleri belirleyip paylaş sekmesine tıkladığınızda yayınız tüm çevrelerle paylaşılır, ayrıca Google+ genel akış panelinde de çıkacaktır.

Anlatılan konuya dikkat etti iseniz, yazılarınızın Google Arama Motorlarında görülme olasılığının yüksek olması demek olduğunu da anlamış olmalısınız. Google+ paylaşımının SEO açısından neden bu kadar önemli olduğu gördünüz.

Google+ ve Blogger Blog yazar profil ilişkilendirmesini yaptı iseniz blog'unuzun okuyucu ve Google Plus çevrelercede genişlediğini göreceksiniz. Google+ ve beğenilerinizin çoğalması, Google Aramalarda da büyük etki sağlamakta olduğunu unutmayın.Mutlu paylaşım dileklerimle, G+1 ve yayınlarda beğenilerinizi mutlaka belirtmeyi unutmayın. İlk beğenenlerden olduğunuzda karşı tarafdaki insanlarında sizlerin paylaşımlarınızı beğenecekleri kaçınılmaz bir sonuçdur. Aracı kullanmasını iyi bilirseniz varmak istediğiniz noktaya da erken varırsınız.
Google Plus Profil Resim Linkini Bloguna Ekle , Google+ ve Blogger ilişkilendirmelerinizde size yardımcı olabilecek bir yazıdır.Mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.

2 yorum

  1. Paylaştığım yazıların yanında resmi çıkmıyor, oysaki bazı kişiler google+ da paylaşınca yanında yazının da resmi çıkıyor. nasıl ayarlayabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ÖZLEM SEZEN YILMAZ
      Hanım merhaba, blog ayarlarınızı bir kontrol edin lütfen.Resim göstermemesi için bir neden yok.Son zamanlarda bir kod eklediniz mi ? Çakışma yapabilir.Bir kontrol edin tekrar görüşelim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.