Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yayınlarını Google+ Sayfanda otomatik Paylaş

Blog/Site yayınlarınız Google+ Sayfanızda otomatik çıksın. Yayınlarınızın Google Sayfasında çıkması için yapılması gereken bazı adımlar me...

...
Blog Yayınlarını Google+  Paylaşma
Blog/Site yayınlarınız Google+ Sayfanızda otomatik çıksın. Yayınlarınızın Google Sayfasında çıkması için yapılması gereken bazı adımlar mevcuttur.Blog yayınlarımızı, Google sayfamızda otomatik nasıl paylaşırız şeklinde, okuyucularımdan gelen bir soru vardı. Gerçekten de bu soruyu çok beğendim. Çünki bende aynı soruyu kendime sormuş, ancak zaman bulamadığımdan bakamamıştım. Yaptığım araştırma sonucunda sorunu çözebileceğim uygulamayı buldum. Sosyal medya paylaşım ağı oldukca geniş olan Buffer (Tampon) sitesini inceledim. İncelemekle de kalmayıp üyelik işlemlerini gerçekleştirip paylaşım sonuçlarını gözlemledim.Sistemin çalışma şekli çok kolay.

Kullanmış olduğunuz Sosyal Paylaşım ağlarından istediğinizi seçip, izin verdiğinizde uygulamayı kullanabiliyorsunuz. İlk denemem Twitter sayfam üzerinden oldu. İkinci deneme Facebook sayfam ile gerçekleşti. Ve istediğim verimi alınca, Google Plus Blog sayfam üzerinde deneme yaptım. Sonuç hepsinde başarı oldu.Blog yazımı yayınladıktan sonra Buffer paylaşım iconuna tıklıyorum. Bağlantılara izin verdiğim tüm sosyal ağlara içeriğim gidiyor. Sizin yapmanız gereken işlem yayınlarınızın hangi sosyal paylaşım sitelerinde veya sayfada çıkması gerektiğini belirlemizden ibaret. Konuyu biraz daha genişletirsek Buffer site ayarlarında veya paylaşım sırasında açılan pencereden yayınlarınızın tarih, saat ayarlarını yaparak istediğiniz zamanda yayınlanmasını sağlayabiliyorsunuz.

Blog yazımı yayınladıktan sonra Buffer paylaşıma tıkladığımda otomatikman diğer sosyal ağlarda yayınlanan içerik görünüm resimleri aşağıda örnek olarak inceleyebilirsiniz. Facebook, Twitter, Google Plus ve Linkedin gibi platformları yapılandırmanız yeteli olacaktır.
NOT: Google Plus Profil, web sayfanızda yayınlanan içerikleriniz aynı anda ana akışda da yayınlanmaktadır.
Google+ otomatik sayfa ayarları :
1. Bir BufferApp hesabı oluşturmak için ücretsiz kaydolun.
2. Alternatif olarak Facebook, Twitter veya LinkedIn profillerini kullanarak oturum açın. (Oturumlara izin vermeniz gerekmektedir.)
3. Google Plus sayfa izni vermek için “Google+ Connect a Page” iconuna tıkalayarak izin verin. kormayın sadece sayfa paylaşım izni veriyorsunuz. İstediğiniz zaman kapatabilirsiniz.
Buffer Facebook, Twitter veya LinkedIn oturum penceresi
4. Ayarlar sekmesinde Google+ sayfanızı seçerek belirleyin.
5. Buffer Google Chrome uzantısını yüklemek isterseniz bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.
6. Buffer profilinizde yayınınız için analistik raporlama, proğramlama servislerine ulaşabilirsiniz.
Buffer ayarlar
Buffer Sosyal paylaşım resimlerinden görseller
Buffer Sosyal paylaşım resimleri

6 yorum

  1. çok pratik ve yararlı bir bilgi paylaşımı oldu.... çok teşekkürler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Nesil SANLAV
      Bey,Değerli yorum için çok teşekkür ederim.Faydalı olması beni mutlu etti.

      Sil
    2. Adnan bey blogger powered yazisini nasil kaldircaz

      Sil
    3. @Jasmin Ada :
      İsmi Atıf gadgeti dir. Şablon widhet atla kısmında Attribution1 olarak görülür.Bu gadgeti silebilirsiniz ancak tavsiye etmem.Aynı zamanda bloga giriş için de kullanılan bir gadgettir.

      Sil
  2. Merhaba facebook sayfalarinda otomatik saatli ayarli paylasim var.. İstedigimiz saat ve tarihi ayarliyoruz biz bilgisayar internet basin da olmadigimiz halde ayarlanan saat ve tarihte kendiginde yapiyor bu super rahatlikti yanliz burda bulamadim
    Siz neden yapmiyorsunuz yapmaniz mumkun degil.mi
    Kendi kisisel hesaplarimizda
    Ayarlasak ve ayni sekilde kendigin de yapsa lutfen degerlendirin ve bu yeniklten haberdar edin.. Guzel haberlerinizi bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Behiye Kaya; Hanım merhaba;
      Google Plus sosyal paylaşım platformunda facebook gibi şu anda otomatik paylaşım ayarları yok. Blogunuzda içeriklerinizi yayınlamak için de proğramayarları mevcut.
      Mevcut uygulamalar dışındaki gelişmeleri tabiy ki paylaşacağım. Öneriniz için teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.