Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Google+ Ayarlar Yeni Eklentisi

Blogger blog Google+ ayarlar sekme seçeneklerine eklenen yeni ayarları farketmiş olmalısınız. Daha önceden bir seçenek olan ayar sayısına...

...
Blogger Google+ Ayarlar
Blogger blog Google+ ayarlar sekme seçeneklerine eklenen yeni ayarları farketmiş olmalısınız. Daha önceden bir seçenek olan ayar sayısına iki seçenek daha eklenerek ayarlar seçeneği zenginleştirildi. Yeni eklenen ayar seçenekleri ne işe yarıyor. Önce bu ayarların isimlerini aşağıda sıralayalım.
1. Yayınladıktan sonra otomatik olarak paylaşın
2. Yayınladıktan sonra paylaşma istemi
Ben size çok kısa bir anlatım ile ne işe yaradıklarını izah edeyim.
→ Yayınladıktan sonra otomatik olarak paylaşın :
Blog yazılarınızı yayınladığınızda siz paylaş iconuna tıklamadan Google+ da içeriğiniz paylaşılır.
Konu hakkında yorum :
Google+ yorumları kullanıyorsanız, yazı editöründe içeriğiniz için arama açıklaması kısmına yazdığınız kısa meta açıklaması yorum sayfanızda görülür.
Ana sayfaya giriş yapıp tekrar yazınızı paylaştığınızda, konu açıklaması yine görülür. Benim düşüncem, biraz saçma bir ilişkilendirme olmuş. İlk paylaşım ve ikinci paylaşımdan sonra yaklaşık 7 yorum penceresi görülmekte. Dinamik blog kullanıcıları bu seçeneklerde düşünülmemiş. Dinamik blog da en altta olan Google Adsense reklamlarından birini yok etmiş. Nasıl ki arama motorlarında aradığınız bir içerik en alt sıralarda kalıpda siz alt sıralara bakmıyorsanız, altta kalan Google Adsense reklamınada kimse bakmayacaktır. Umarım bu eksikliğin farkına Google Adsense ve Geliştiriciler kısa sürede varırlar.
Sırf bu nedenden dolayı ben Google+ yorumları kullanmıyorum. Ancak Google’un çalışmaları Google+ yorumlarının kullanılması yönünde ağırlık kazanıyor. Tüm yapılandırmalar bu sistem içinde entegreli.Bakalım ne kadar daha eski sistemi kullanmaya devam edebileceğiz. Yarın bir gün eski yorum sistemi kaldırılacak denilirse şaşmayın sakın !
→ Yayınladıktan sonra paylaşma istemi :
Blog yazılarınızı yayınladığınızda otomatik paylaşmak istemiyorsanız üst kısımdaki seçeneği kaldırdınızda alt seçenek aktif olacağından işaretleyerek otomatik yayınlamayı devre dışı bırakabilirsiniz.
Konu hakkında yorum :
Tamamen blog yazarının isteminde bir konu. Yayınlarınızı Google+ ile paylaşmazsanız yazılarınızı kim görecek ve okuyacak. Yerinde sayan bir blog konumuna düşersiniz. Okuyucu kitleniz azalır. G+1 paylaşım iconudur.Google Arama Motorları ile de entegrelidir.
Blog’unuzun Google Kriterlerine gösterdiğiniz  uyum derecesine göre arama sıralarında çıkarsınız. Herkesin istediği budur.Fakat herkes  bu özelliği elde edemez. Neden ? Google Arama Motoru Optimizasyonu ile uyumlu olmadığından.
Ve hepsinden önemliside daha önce Google Arama Motoru Optimizasyonu ’nu İngilizce olarak görüyorduk. Şimdi ise Türkçe olarak karşımıza çıkıyor.Araştırmayı seven ve takip eden biri iseniz yukarıdaki bağlantıdan iki türlü konuyu inceleyebilirsiniz. Blog'unuz da başarılı olmak istiyorsanız zaman ayırın ve okuyun. Dahada önemlisi bilgisayarınıza indirip zaman buldukca inceleyin. Google+ tıklama sayısı ve yorumları incelediğinizde ne kadar geride olduğunuzu farkedeceksiniz. Böyle değerli bir konuyu yazıyorum fakat okuyan maalesef çok az. Bu durum gerçekten üzücü.
→ Bu blog'da Google+ Yorumlarını kullan :
Bu konuda fazla yazacak bir şey görmüyorum. Seçenek isminden de belli olduğu gibi Google+ yorumları etkinleştiren bir uygulama.

Maalesef okumayı, test etmeyi, araştırmayı unutmuş bir yapıya doğru hızla ilerliyoruz. Parasal sorunlar ve iş hayatı da bu etkinliğin başını çekmekle kalmıyor, yaşamın tam kendisi olarak ruhlarımıza yerleşiyor.Diğer bir anlatımla robat insanlar olmaya devam ediyoruz.

2 yorum

  1. Yayınlanan yazıların yanında resim de gözükmesini istiyorum, bazı blogger ların paylaştıklarında var, nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ÖZLEM SEZEN YILMAZ
      Hanım merhaba verdiğim linki lütfen inceleyin.
      Site linkim :
      http://www.adnanguney.com/blogger-tek-sayfada-dort-icerik-yayinlama/
      Blog linkim :
      http://guney59.blogspot.com/2013/02/blogger-tek-sayfada-dort-icerik-yaynlama.html
      Yan yana veya istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.