Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Hatalar ve Yönlendirmeler

Blog yayın ve sayfaları zaman zaman silerek değiştiririz . Sildiğimiz her uygulamanın URL bağlantısı mevcuttur. Ancak, blog’unuza dış sit...

...
Blogger hatalar ve yönlendirmeler
Blog yayın ve sayfaları zaman zaman silerek değiştiririz. Sildiğimiz her uygulamanın URL bağlantısı mevcuttur. Ancak, blog’unuza dış site ve bloglar bağlantı verebilir. Silinen uygulamalara bağlantı veren dış URL’ler olduğunda, mevcut olmayan sayfa bulunamadı 404 hatası ile karşılaşırız. Web Yönetici Araçlarında sıkca karşınıza çıkan bir sorundur. Sorun sizin yayın veya uygulamalarınızdan kaynaklanmayabilir. Fakat 404 hatası ile karşılaşırsınız.
Örneğin : Blog uygulamanızda devamlı kullandığınız bir linki sonradan değiştirdiniz. Fakat bu uygulamanızı beğenen birçok kişide sizin yazınızdan alıntı yaparak kendi web sitelerinde yayın yaptı ve sizin URL bağlantınızı kullandı. Sizin kullandığınız bu bağlantı linki sanki siz hatalı bir bağlantı kullanmış gibi 404 sayfa hatası olarak devamlı karşınıza çıkmakta. Ve sizde çok doğal olarak şu soruyu kendinize sorarsınız ! “Ben bunu düzelttim bu link halen karşıma çıkıyor.” Bu sorunun cevabı yukarıda anlatığım konu ile ilgilidir. Sorunu kökünden yok etmek için blog'larımızda mevcut olan bir alan vardır. Bu uygulama alanının ismi “Özel yönlendirmeler” ‘dir.

Özel Yönlendirmeler özelliği eski bir URL'yi yeni bir URL'ye yönlendirmenize olanak tanır. Özel Yönlendirmeler özelliğini kullanarak, sildiğiniz eski URL’yi girip, farklı bir URL’ye yönlendirebilirsiniz.

Farklı bir açıklama yapalım;

Yemek tarifi yaptığınız bir yazınız var. Bu yazı başlığınız yayınlandığında link şekline dönüşür. Zaman içindede bu başlığı sildiniz ve diğiştirdiniz. Ancak sizden alıntı yapan harici web sitelerinde sizin eski bağlantı linkiniz mevcut.Arama motorları bu bağlantıları index’lediğinde siz sildiğinizden dolayı hatalı sayfa olarak kaydedecek ve 404 kodunu ile döndürecek. Silerek değiştirdiğiniz, başkasında bulunan bu eski link karşınıza devamlı çıkacaktır. Yaşadığınız bu tarz sorunu blog’unuzda şu şekilde çözebilirsiniz.

Özel Yönlendirmeyi için ;

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın
2. Ayarlar → Arama tercihleri → Özel yönlendirmeler sekmesindeki Düzenleye tıklayın.
3. Sildiğiniz/Değiştirdiğiniz eski linki kaynak yazan yere ekleyin.

Görülmesini istediğiniz sayfa linkini hedef seçeneğine ekleyin ve değişikleri kaydedin. Daha fazla yönlendirme yapmak için yeni yönlendirmeyi seçin ve aynı uygulamayı devam ettirin. Sildiğiniz hatalı link bağlantısına tıklandığında sizin eklediğiniz link çıkacaktır. Sayfa bulunamadı 404 hatasını almamış olacaksınız.

4 yorum

  1. Adnan bey, bunu geçenlerde gelen uyarılarla farkettim, yönlendirme linkini de anladım ama neden değiştirdiğimiz sayfa başlığının linkini de değiştirebilmemizin önünü kapatmışlar anlamadım ve bu kadar basit bir şeye alternatif yollarla işlemi uzatmış olmalarını kavrayamadım. Kulağı ters elle göstermek gibi. Değişmek istemedim inanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Koyutürk
      Bey merhaba, öncelikle kurban bayramınızı kutlarım.Sayfa başlığını değiştiğinizde link de değişiyor zaten. kendi sayfa başlığınızı değiştiğinizde web araçlarından bunu düzeltmek kolay ancak yazıda anlatılan dış bağlantılardan ibaret. Bunları da web araçlarından düzeltebilirsiniz.Fakat devamlı karşınıza çıkma şansı var.Nedeni size bağlantı verilen bir link olmasıdır.karşı kişinin panelinden düzeltilmediği sürece link size bağlantı verdiğinden dolayı sizin blogunuzda 404 sayfa hatası olarak çıkar.İşte bu sorunu yok edebilmek için blogger'un bizlere sunduğu ek bir işlemdir.Blog ayarlarımızda bu sekmeyi hepimiz görürüz ancak kullanmayız.Sorun yaşayanlar için kullanılacak bir uygulama.Wordpress blog da dahi eklentiler haricinde böyle bir uygulama yoktur.

      Sil
    2. Adnan Hocam, bu özel yönlendirmeyi herhangi bir link için oluşturduğumuzda googlenin tarama hatalarında aldığımız 404 mesajına etkisi olacakmıdır ? Yani google yönlendirmeyi algılayıp sayfa bulunamadı hatası vermekten vazgeçecekmidir ?

      Sil
    3. @NetLobi.com:
      Merhaba, web araçalrına giriş yapın ve 404 hatalı bir linki o yazıya benzer bir link ile yönlendirin.Konuyu bizzat deneyin ve yaşayın.Sonra hatalı açılmayan linke tıklayın bağlantı yaptığınız sayfa açılacaktır.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.