Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yorum Kelime Doğrulama Seçeneği

Blogger, blog yayınlar ve yorum ayarları seçeneğinde kelime doğrulama seçeneğini aktif edebilir veya kendi denetimizde kontrol edebilirsi...

...
Blogger Yorum Doğrulama Seçeneği
Blogger, blog yayınlar ve yorum ayarları seçeneğinde kelime doğrulama seçeneğini aktif edebilir veya kendi denetimizde kontrol edebilirsiniz. Yorum kelime doğrulama seçeneğini çok fazla spam yorum alıyorsanız kullanmanızı tavsiye ederim. Spam yorumlar herhangi bir reklam ajansının robat yazılım kullanarak gönderdiği yazılımlardan oluşur.Bu yazılımlar kötü amaçlı da olabildiği gibi Spam filitrelerine takılmanıza sebebiyet verebilir.
Bunun sonucunda arama sonuçlarında blog yazılarınız çok gerilerde çıkma olasılığı mevcuttur. Bu denetimi Web Yönetici Araçlarında “Kötü niyetli yazılım” kısmından zaman zaman kontrol etmenizi öneririm. Kötü niyetli yazılım kontrolünü Web Yönetici Araçlarında aşağıdaki resimde gösterilen şekilde kontrol edebilirsiniz.
Blogger Kötü niyetli yazılım kontrolünü
"Kelime doğrulaması" seçeneğine, blog'unuzun Ayarlar | Yayınlar ve yorumlar bölümünden ulaşabilirsiniz.Bu ayar için kelime doğrulamasını göster, "evet" seçeneğini belirlerseniz, blog'unuza yorum yazan kullanıcıların, blog oluşturduğunuz zamankine benzer bir kelime doğrulaması adımından geçmesi gerekir.
Bu adımı geçmek için söz konusu kelimenin bir insan tarafından okunması gerektiğinden, bu seçenek eklendiğinde otomatik sistemler blog'unuzda yorum yayınlayamaz. Reklam veya alakasız bir siteye bağlantı içeren bir yorum aldıysanız, spam yorumlarla karşı karşıyasınız demektir. Birçok spam yorum, kelime doğrulaması adımını geçemeyen yazılımlar tarafından otomatik oluşturulur. Dolayısıyla kelime doğrulamasının etkinleştirilmesi, istenmeyen yorumlardan kaçınmak için iyi bir yöntemdir.
Kelime doğrulama aşağıda görülen resim şeklinde bir uygulamadır.
Captcha penceresi
NOT: Okuyucu kitleniz yorum denetimlerinden dolayı yorum yazmayabilir.
Çok zorunlu olmadığınız sürece “Yorum Kelime Doğrulama Seçeneğini” kullanmayın.

5 yorum

  1. evet bu uygulama ciddi olarak guzel tşk ederim adnan abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tıkırov cw
      Rica ederim.Yorum için bende teşekkür ederim.

      Sil
  2. Hocam yorum almıyorum genelde ve Blogger Yorum Kelime Doğrulama Seçeneğide açık ve bu şekilde kalmasından açıkçası mennunum çünkü doğru emeği pisletmek için herşey yapılabilmekte ve bende bu güvenli seçeğini aktif durumdan hiç çıkarmayacağım. Arka plan resmi canlılık katmış hocam bu resimleri nerden buluyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sami bey merhaba,Bence yorum kelime doğrulamayı kapatıp denetimden sonra yayınları açın.Zaten yorum yazmakta zorlanan bir yapıya sahip kitlemiz mevcut.Bu defada hiç yorum yazılmayacak ve irtibat kurulmayacaktır. Bence pek etik olmaz.Arka plan resmi güzel haklısınız.Teşekkür ederim.Linki alıp kullanabilirsiniz.Google görsellerden iyice araştırıp seçiyorum.
      http://4.bp.blogspot.com/-C5IHYbD4HMQ/UxugKlGYanI/AAAAAAAAYRc/-oMs68MbLz4/s0/arkaplan1%2B%25281800%2Bx%2B1800%2529_opt.jpg

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.