Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ Özel URL Kullanımına Başladı

Google, Google+ Özel URL uygulamasını başlattı.Google+ uygunluk gereksinimlerinizde problem yoksa, site sayfalarınız için Özel URL kullan...

...
Google Plus Profil ve Sayfa URL'si hakkında açıklamalar


Google, Google+ Özel URL uygulamasını başlattı.Google+ uygunluk gereksinimlerinizde problem yoksa, site sayfalarınız için Özel URL kullanabileceksiniz.Özel URL, profil veya sayfanıza bağlanan hatırlanması kolay kısa web adresinden oluşmaktadır. Daha önce kullandığımız sayısal rakamlardan oluşan bağlantı linki Google’un belirlediği sayfa bağlantıları ile ilişkilendirilerek yeni görünüme çevrilmiş olarak karşımıza geliyor. Konunun anlaşılması için bir örnekle açıklama yapalım.
Eski Sayfa bağlantısı :


https://plus.google.com/114021536527450214647 (örnek rakamsal sayılar)
Yeni sayfa bağlantısı :


https://www.google.com/+guney59blogspot (Örnek bağlantı link'i)


Yeni uygulama kişisel kullanımlardan çok Ticari kullanımlar için sayfa açmış işletmelerin sayfalarının tanınmasında büyük fayda sağlayacak. Sayısal rakamlardan oluşan ticari kullanımlı A firması gerekli şartları yerine getirmiş ise, sayfa ismi firma ismi olarak görülebilecek. Web ortamında kendini ifade edebilme özelliğine kavuşurken diğer taraftan markalaşmayı ön plana çıkarmış olacaktır.


Google+ Sayfalar’ı düne kadar göz ardı eden birçok kişinin bundan sonra sayfalara adeta saldıracağını düşünüyorum. Google+ gibi büyük bir platforumda G+1 almak, arama sonuçlarında bedava reklam yapmak kadar önem taşımaktadır. Google Plus’un yapısını bugüne kadar çözemeyenlerin bu aşamadan sonra kesin çözeceklerini düşünüyorum. Şahsi düşüncem çok kısa zamanda Facebook kullanıcılarının da Google Plus’a akın edeceği yönündedir.


Facebook platformunda hiçbir ürün yoktur.Google platformunda ise her bir kullanım özelliği ürünlerle desteklenmektedir. Bu konuda fazla söze gerek yok diyorum. Farklı bir düşünce varsa sizde görüşlerinizi belirtebilirsiniz.


Google+ profil veya sayfanıza önceden atanan URL yi değiştirme olanağına sahipsiniz. Özel URL’ler, Google+ Kullanıcı içeriği ve Davranış politikalarına ayrıca Google+ özel URL kullanım şartlarına uygun şekilde kullanılması gerektiğini hatırlatmak isterim.


Özel URL alınması için gereken özellikler :



→ Google Hesabının çok iyi durumda olması


→ on veya daha fazla takipçi


→ Hesabınızın 30 günden eski veya daha eski bir hesap olması


→ Profil fotoğraflı olması (Tanınma amaçlı)
Yerel Google+ sayfaları için uygunluk :


Doğrulanmış bir yerel işletmenin olması
Yerel olmayan Google+ sayfaları için uygunluk :


Bir Web Sitesine bağlı olması


Özel URL’nizi Google+ ile alınması için yukarıda belirtilen özelliklere uygun olunması gerekmektedir. Bu özelliklere vasıfsanız Google+ sayfa veya profilinizin üst kısmında bildirim görmeniz gerekir.


→ Bildirim görülüyorsa özel URL al düğmesine tıklayarak başlayın.


→ Özel URL almak için alternatif olarak, Profil sayfanızda hakkında sekmesini açın, Google+ URL’nizin altında talep et bağlantısına tıklayın.


→ Onaylanmış URL görürsünüz. Birkaç seçenek görüyorsanız beğendiğinizi seçin. URL’i özelleştirmek isterseniz sizden birkaç harf ve rakam eklemeniz gerektiği uyarısı yapılabilir.


→ İlgili seçenek kutusunu işaretleyin ve Hizmet Şartlarını kabul edin.


→ URL değiştir’e tıklayın. Hesabınızın cepten doğrulanmasını seçebilirsiniz.


→ Ceb onayı seçtiğinizde açılan pencerede cep telefonunuzu girin.


→ Google hizmetlerinde sizi bulabilmeleri için ilgili kutuyu seçin


→ Size gönderilecek olan kodu cebinizden kontrol ederek kodu kutuya girin ve doğrulama işlemini tamamlayın.


→ Yapılan işlemin onaylanması sonucu seçiminiz olan URL Google+ Sayfa ve Profilinize bağlanmış olur.URL'niz onaylandıktan sonra, değiştirme isteğinde bulunamacağınızdan dolayı, seçimlerinizi dikkatlice yapın ve ONAY verin.
ÖZEL İPUCU :


Kullanıcıların profil URL’sini biliyorsanız, URL'nin sonuna aşağıda örneği verilen anahtar kelimeleri kullanarak Google+ Profiline veya Google+ Sayfa bölümlerine hızlı bir şekilde erişebilmeniz mümkündür.


Örnekler :


google.com/+ozelURL/posts


google.com/+ozelURL/about (hakkında)


google.com/+ozelURL/photos (fotoğraflar)


google.com/+ozelURL/videos (videolar)


google.com/+ozelURL/plusones (artı birler)
Özel URL'nizi değiştirme


Özel URL'nizin büyük harf kullanımını veya aksanlarını/fonetik işaretlerini değiştirmek istiyorsanız şu adımları uygulayın:


Google+ profilinizin "Bağlantılar" bölümüne gidin.


Biçimlendirmede düzenleme yapmanıza olanak tanıyan bir kutu görünür.


URL'nin kendisini değil yalnızca büyük harf kullanımını veya aksanlarını/fonetik işaretlerini değiştirebileceğinizi unutmayın.


Politikalarımızı ihlal eden bir özel URL ile karşılaşırsanız lütfen profil bildirme konulu makaleye göz atın.


Kaynak Google Yardım

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.