Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites sitelerinde AdSense Reklamı Durduruldu

Google Adsense, 10 Ekim 213 tarihi itibari ile Google Sites site sayfalarında Adsense reklam ekleme uygulamasının yapılamayacağını duyurd...

...
Google Sites AdSense Reklamı
Google Adsense, 10 Ekim 213 tarihi itibari ile Google Sites site sayfalarında Adsense reklam ekleme uygulamasının yapılamayacağını duyurdu. Bu tarihten sonra Adsense reklam kodunda değişiklik yapmak mümkün olmayacak. Google Sites site sayfalarında daha önce uygulanmakta olan Adsense reklamları olduğu gibi kalacak gösterilmeye devam edecek. Daha önceden yayınlara eklenen reklamlar üzerinde herhangi bir değişiklik olmayacak reklamlar devam edecek.
Google Sites sayfalarınızdaki reklam alacaklarınız hesabınıza aktarılacak. İstediğiniz zaman reklamları silebilirsiniz. Ancak yeniden kuramayacağınızı hatırlatmak isterim.

Google Sites sitesinde yapılan bu değişiklik, sahibi oldumuz web sitelerindeki reklamları etkilemeyecek. Diğer Web sitelerinize ekleyeceğiniz yeni reklam kodu oluşturmak üzere www.google.com/adsense adresinden AdSense hesabınıza giriş yaparak reklam oluşturmaya devam edebilirsiniz.

Google Sites Sitelerde alınan bu karara ticari gözle bakıldığında, alınan karar uygulamasını haklı olarak görmek gerekiyor. Ancak bu uygulama beraberinde büyük bir eksikliğide getirmekte. Reklamlar bir sitenin süsü gibidir. Şahsen ben reklamlardan kazançdan fazla görsel güzelliğine bakıyorum. Neden derseniz? Adsense reklamlarından zaten büyük kazançlar sağlayamıyorsunuz.

Ancak web sitelerinde büyük bir eksikliği tamamlayan bir görsele sahip. Google Sites kullanan biri olarak şahsen benim bu web sitesindeki uygulamadan dolayı, siteyi kullanım zevkim yok oldu. Birçok kullanıcının da ilgi duymayacağına eminim. Bu düşünce çerçevesinde ürüne olan ilginin ve kullanım oranında azalacağı düşüncesindeyim. Umarım bu uygulama yerini farklı bir servise bırakır. Google Sites ile yapılmış sitemden bir görüntü.

Google Sites

14 yorum

  1. Google adsense konusunda ilk zamandan beri uğraşmaktayım. Tabii ki uzmanlaşmış durumdayım. Aslında yapılan güncellemeler ve iyileştirme çalışmaları adsense yi çok daha kullanılabilir yapmayı başardı. Tabi ki bu benim şahsi düşüncem. Düşüncemi dogrulamak amaçlı web sitesi www.destexreklam ve sertifikalı reklam ajansı olan destex reklam ile görüşme yaptım. Bu konuda hem fikirler. Oradaki uzman arkadaşlardan da bazı bilgiler aldım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Erdem Ornek bey merhaba
      Sorunun ne olduğunu anlayamadım.

      Sil
  2. Adnan bey kusra bakmayın sizlere bir sorum olacaktı

    Öncelikle blogunuzu çok beğendim benimde ayrıca www.announcerman.com alan adıyla bir blogum bulunmakta.Google a başvurduğumda adsense almak için bana uygum olmadığımı politikalarıyla uygunsuz oldumu söylüyor ama politiklarını okudum ve aykırı bişey bulamadım.

    Sitem Blogger açıldı 1. onayı alıyorum ama 2. onayda politikalarla uygun değil uyarısı alıyorum.Sizce problem nedir sizce incelermisiniz acaba inanın çok ama çok uğraştım bir türlü alamadım.
    Bu arada 6 ay kuralı diye birşey varmı onuda açıklarmısınız kusra bakmayın sizide yoruyorum ama.
    Kolay gelsin Sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ali Aslan
      Merhaba, 1. onay aldı iseniz blog reklamlarının uygunluğunu kontrol etmeleri için reklamlar aktif mi? Aktif değilse blogunuzu kontrol edecek kodlama yok demektir.Öncelikle reklamları açın.Boş sayfa görülecektir.Bırajın görülsün.Bu veri taşımaya yarar.Adsense yetkilileri blog trafiğinizi bir hafta içinde kontrol eder ve reklamverenlerin talep oranını analiz eder.Bu analizi Adsense tarayıcısı yapar.Google tarayıcı ile karıştırmayın sakın.İçeriklerinizin okunurluğu ve kalitesi kontrol edilir.Bootlar olumlu rapor verirlerse reklamlar aktifleşir.Sizede e-mail gönderirler.Eskiden bu kadar zor değildi.Ama şu anda sistem değişti. İçerik kalitesine çok önem veriliyor.Tabi bu söz geniş bir anlatımı kapsıyor. Şu yazımı incelemenizi tavsiye ederim.Birçok kişi bu konuda mağdur.
      http://guney59.blogspot.com/2013/10/sitem-adsense-icin-uygun-mu.html

      Sil
    2. Yazdıklarınızı okudum gerçekten iyi şekilde yazmışsınız kontrolu sağladım maddelere bakarak ama gözüme çarpan birşey yok rica etsem sizde bakabilirmisiniz uygunsuz gözünüze çarpan birşeyler varmı ? www.announcerman.com

      Sil
    3. @Ali Aslan Bey, kontrolü sağlamak için gerekenleri yaptı iseniz sorun yok. Son kararı Adsense verecektir.Uygunsuz derken aşırı şekilde gazete reklamı yapmışsınız.İlk göze çarpan bu eklentiler.Kimse birşey demez belki ama dış bağlantı yoğunluğu mevcut.Reklam veren siz olsanız bu tarz bir uygulamada reklam verir misiniz? Konuyu bu açıdan dünerek hareket etmek gerekir diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Adnan bey merhaba daha önce görüşmüştük Ben adsense reklam başvurusu yaptım ama sizin söylediklerinizi yapmaya çalıştığım blog herhangi bir adsense ile sıkıntım olmamasına rağmen www.sacmodelisaati.com adresli sitem google politikalarına uygun değil bildirimi geliyor adsense ilk aşamayı geçiyorum 2. aşama da bu yazıyı gönderiyorlar . Bütün hepsi google nin blog şablonu yazılar özgün ben anlamadım . Bir bakarmısınız sorun ne bu adsense neyi beğenmiyor . Böyle olunca insanın canı sıkılıyor sanki doğru bir şey yaptığını sanıyorsun fakat kaliteli olmayan bir siteniz var tarzı bir yazı gelince morali bozuluyor insanın . Bir yardımcı olurmusunuz lütfen . Teşekkür ederim . Ha birde adsense domain 6 ay dolmadan reklam vermiyormuş diye duydum sebeb bu olabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Suat Yayla
      Bey, merhaba, blog yazı, bağlantı,resim öznitelik ve Google Plus tüm bağlantılarınızda bir eksik göremedim.Com uzantılı bağlantı geçiktirme nedeni olabilir. Biliyorsunuz com uzantılı bağlantılar dizinleme işlemi biraz uzun sürer bu bir neden olabilir.İlişkilendirmek gerekirse.Dizine eklenmeyen bir yazı için reklam gösterilmemesi bir neden olabilir.Domain 6 ay süresini bilmiyorum ve hiç de raslamadım.Yukarıda anlattığım konu ile bağlantılı olabilir.Forumlarda bu 6 ay diye nitelenebilir.Böyle bir yazı görmedim.Google Plus profil hakkında kısmını incelediğimde blog domain onayınız yok.Profili açın blog isminin yanında hesabı onayla yazması lazım. Vereceği kodu bloga ekleyin blog ismin yanında onay çıkacaktır. Adsense neyi beğenmiyor dan ziyade hangi maddeyi algılıyor da bu aşamada takılıyorsunuz bu konuda açıklama yapmadığından Adsense politikalarını incelemek lazım.Biraz zamanınızı alır ama bence tek tek bakın.Mutlaka bir madde blog ile uyuşmamazlık yapabilir.profildeki blog onayı bile bu maddeler arasında yer alır.Eskiden bu kadar güç değildi ama şimdi bazı kurallara çok dikkat ediyorlar.Çok da haklılar çünki bizim milletimiz ilk işin pş... Bakar biliyorsunuz.Şu anda bu hataları Goog Plus da da yapıyorlar farkında değiller. Google hesablarının her an bitmesine neden olabilecek çevrelere ekleme ve rahatsız edici reklamı istem dışında gönderme gibi konular.
      2 Konuya bakmanızı istiyorum bu kısımlar aktif ve işaretli mi?
      1. Kazançlar sekmesinde sağda reklam göster seçilimi
      2. Yerleşim sekmesinde blog kayıtlarında reklam göster seçilimi
      Bunlar seçili ise bir maddeden dolayı reklam aşamasında takılı kalıyorsunuz. Bu konuyu araştıracağım.
      Bir konu daha var yayın akışınızda dikkatimi çekti HD full flim indir bu blog sizinse çok kısa sürede kapanır.İşin başında iken bu blogu değiştirin. Buda bir neden olabilir.

      Sil
  4. Adnan bey ben başka gmail hesabından bu bloga reklam istediğimden yerleşim bölümünün reklam göster kısmı hata var diye yazıyor . Bu film sitesi de hd full film izle indirme sitesi değil zararı olurmu acaba . ahmetsuatyayla@gmail.com bunu kullanarak başka bir bloga reklam istemiştim olmadı blog çok kötü idi ama bu gmail den artık olmuyor . Acaba bu gmail de olan tüm blogları silsem tek www.sacmodelisaati.com adresini bıraksam olurmu ki . Evet bazı yazılarım da daha dizine eklenmedi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Suat Yayla
      Bey gmail hesabınızı silmenize gerek yok.Bloguda silmeniz gerekmez.Gamail de iken resminize tıklayın açılan pencereden hesaplar arasında gezinebilirsiniz.Ancak adsense için blogu hangi hesabınızla kullanıyorsanız o hesaptan onay isteyin.Konuyu şöyle düşünün bankada 4 hesabınız var her bir hesaptan diğer hesaba giriş yapabilirmisiniz ? Yapamazsınız.Adsense de bir şirket olduğuna göre kasası ayrıdır.Kendi bilonçosunu hesaplar üzerinden yapar.Bu nedenle blog ile adsense hesabınızın aynı olması en doğr seçenektir. Dizine eklenmeyi de bekleyebilirsiniz.Web araçlarından google gibi getir ve site haritasını birkaç yazı yazdıktan sonra gönderin.Dizine eklenmeyi hızlandırabilirsiniz.

      Sil
    2. ADNAN BEY çok teşekkür ederim yardımlarınız için . bu film blogları zararlımı kaldırayımmı . Profili açtığım da blog ismi nerede anlamadım nasıl onaylamam lazım google plus profilimi açınca hesabı onayla diye bir şey yok .

      Sil
    3. @Ahmet Suat Yayla
      Bey sorun değil.Doğru uygulama yapmak için araştırmalarınızdan dolayı bende teşekkür ederim.Başarıya ulaşmak için önceden sorunları yok etmek gerekir.Bu şekilde bir engel kalmaz.Her açtığınız blog için Adsense den de kısa zamanda reklam alabilirsiniz. Telif hakkı içeren video,resim vs hepsi blog'un kaldırılmasına neden olabilir.Sonuç olarak emekler boşa gider.Buda hiç hoş olmayan bir duygudur. Filim,resim, video en hassas konulardır.Profili açtığınızda blog isminizin yanında bir uyarı olması gerekir.Blog diğer profil yazısı olabilir.O yazıya tıkladığınızda size kod vermesi gerekir.Onaylama kodu.Profili açtığınızda uyarı vermez.Blog isminin yanındaki yazıya tıkladığınızda doğrulama ister.İyice kontrol edin. Örnek olması için benim profil tıklayın ve hakkında kısmındaki onayı görün.

      Sil
    4. adnan bey blog şifremi versem siz eksikleri yaparmısınız .

      Sil
    5. @Ahmet Suat Yayla Bey bu yazımda anlatım yapıyorum bir bakın lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2013/09/web-sitenizi-google-sayfasna-baglama.html

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.