Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Mozilla Firefox Eklentiler Nasıl Güncellenir

Mozilla Firefox tarayıcı kullanıyorsanız , eklentilerin zaman zaman güncellenmesi gerektiğini bilmeniz gerekir.Eklentiler tarayıcı verim...

...
Firefox yan uygulama güncelleme kontorlü
Mozilla Firefox tarayıcı kullanıyorsanız , eklentilerin zaman zaman güncellenmesi gerektiğini bilmeniz gerekir.Eklentiler tarayıcı verimliğini arttıran proğram güncellemelerden oluşurlar. Firefox tarayıcı eklentilerinin bilgisayar ile uyumlu olup, olmadığını anlamak için yapılması gereken bazı adımlar mevcuttur.
Firefox tarayıcı eklentileri nerededir, bu eklentiler nasıl güncellenir :
1. Tarayıcı başlığında Turuncu Firefox  ⇩ yazısının yanındaki ok işaretine tıklayın.
2. Eklentilere tıklayın
Firefox eklentileri açmak için resmi inceleyin
Firefox eklentilerin bulunması
3. Açılan pencerede eklentilerdeki seçimlerden ek özellikleri kullanabilirsiniz.Ancak biz Bilgisayarımızda bazı uygulamaların uyumlu çalışması için tarıcı ve Bilgisayar uyumluluğu kontrol ederek en üst derecede randıman sağlayacak proğramların uygunluğunu kontrol edeceğiz.
4. Uygulamalar adı verilen sekmeye tıklayın. Açılan pencerede eksik olan uygulamaların yanında size bilgi veren metinleri göreceksiniz.
5. Sağ tarafdan güncelleme yaparak, tarayıcımız ile Bilgisayarımız arasındaki eski versiyon proğramlarımızı güncellememiz gerekiyor.Bu işlemi neden yapıyoruz. bazı vido veya resmi tarayıcınızda açtığınızda göremiyor iseniz bu sekmede eksik ve eski sürüm olan uygulamalardan kaynaklandığını anlayabilirsiniz.  
Firefox uygulamalarını nasıl açmanız gerekiyor resmi inceleyin
Firefox uygulamaları
6. Yukarıda okla gösterdiğim “Hemen yan uygulamalarınızın güncel olup olmadığına bakın” yazısına tıklayın ve eksiklerinizi görün.
7. Yan uygulamalar açıldığında iki farklı açıklama göreceksiniz.
  • Bilinmeyen yan uygulamalar : Firefox’a ait olmayan uygulamaları içermektedir. Bu uygulamaları Firefox güncellemez.
  • Bu uygulamalar güncel veya güncel değil : Güncel olanlar yeşil renkli olmayanlar farklı bir renkdedir. Güncel olmayan uygulamalar bilgisayarınızda eski sürüm olan proğramlardır.Güncelle sekmesine tıklayarak, proğramlarınızı güncel tutmaya özen gösterin.
Hiçbir zaman güncelleme yapmadan hızlı bir tarayıcı kullanmak istiyorsanız size Google Chrome kurmanızı tavsiye ederim. Ancak bazı alışkanlıklardan vazgeçilmediğinden dolayı, Firefox tarayıcı kullanıyorsanız uygulama güncellemelerini devamlı kontrol altında tutun ve güncelleyin.Yukarıda ilk resimde güncel olan uygulama proğramlarını görüyorsunuz. Hiçbir güncelleme yapmadan kullandığım Avast proğramı ve Chrome benim adıma bu işleri yapıyor. Konu hakkında düşüncelerinizi yorumlarda belirtin.  

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.