Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Notepad++ İndir - Gelişmiş Metin Editörü

Notepad++ gelişmiş metin editörü, Blog yazarlarının elinin altında olması gereken kendi küçük işlevi büyük bir proğram. Birçok proğramlam...

...
Notepad++ Gelişmiş Metin Editörü
Notepad++ gelişmiş metin editörü, Blog yazarlarının elinin altında olması gereken kendi küçük işlevi büyük bir proğram. Birçok proğramlama dillerini destekleyen, bu diller ile, kodları ve fonksiyonları özel renklendirebilmesi sayesinde daha etkin çalışmanızı sağlayan ücretsiz bir program.
Notebad++ proğramını neden gerekli :
Windows metin belgesinde yapamayacağınız birçok düzenlemeleri bu proğram sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.
Blog’larınıza hergün birçok kod ekliyorsunuz. Bu kodları düzenli bir editöre yapıştırıp, editör içinde gereken değişiklikleri yapabilme olanağı çok önemlidir.
Bir örnekle bu işlemleri açıklayalım.
→ Yeni bir blog teması kurdunuz ve bu temadaki menülere link ve isim ekleyeceksiniz. Ancak bilgisayarınızda bulunan metin dosyasında bu kodlar sıralı ve düzenli durmazlar. İşte Notebad++ ile bu işlemi çok rahat yapabilirsiniz.

Notepad ++'da çok satırlı kodlarda çalışırken çeşitli satırları küçültme ve bir araya getirme seçeneğinizinde bulunduğu bu text editörü yeni syntaxlar (kod seçenekleri) ekliyebilmenize imkan tanır. Aramalarda düzenli ifadeleri destekler (Regular Expression).

( Notepad++ C, C++, Java, C#, XML, HTML, PHP, Javascript, RC file, nfo, doxygen, ini dosyası, batch dosyası, ASP, VB/VBS, SQL, Objective-C, CSS, Pascal, Perl, Python, Lua, Unix Shell Script, Fortran, NSIS ve Flash action script )
Notepad++ Yükle
Notepad + + ücretsiz, kaynak kod editörü Türkçe kullanabildiğiniz gibi birçok dil desteğide mevcuttur. MS Windows ortamında çalışan, GPL Lisans’ı ile, kullanımı yönetilmektedir. Güçlü düzenleme bileşeni dayanarak Scintilla , Notepad + + ile yazılmıştır C + + ve daha yüksek bir yürütme hızı ve küçük programın boyutu sağlar saf  Win32 API ve STL kullanır.
Notepad++6.5 programını bu Linkten indirebilirsiniz. İndirme aşamasında eklenti kurmanız gerekebilir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.