Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Görünüm Sorun ve Çözümleri

Blogger, Dinamik Blog görünüm sorunları yaşıyor, nasıl çözeceğinizi bilmiyorsanız yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. Dinamik blog ,...

...

Blogger, Dinamik Blog görünüm sorunları yaşıyor, nasıl çözeceğinizi bilmiyorsanız yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.Dinamik blog, Klasik blog yapısından çok farklı bir kullanıma sahiptir.Sayfa görünümü gibi statik sayfaları bünyesinde çok fazla barındırmaz.Çok fazla eklentilere izin vermediği için her zaman hızlı sade ve kullanışlıdır. Blogger bir zevk meselesidir. Ancak arama sonuçlarında çok hızlı index aldığından tercih nedeni olmaya aday bir şablondur.

Blog temanızın görünümünde yaşanan hatalar bazen Google sunucu çalışmaları veya Blogger geliştiricilerin yeni uygulamaları blogger’a adapte etmesinden kaynaklandığını hatırlatmak isterim. Bu nedenle hatalar 1 yada 2 gün içinde düzelmiyor ise aşağıda anlattığım uygulamaları sizde bloglarınızda deneyebilirsiniz.Bloglarda yaşanan görünüm hatalarını düzetme :Dinamik veya Klasik bloglarda uygulama sekmeleri farklı yerlerde olabilir ancak sekmelerin kullanımı aynıdır. Dinamik blogger da görülebilecek hatalar nelerdir ?
1. Dinamik blogger şablon önizleme sekmesinde reklamlar, sidebar, ve kumanda panali yeni yazı kalem iconu ile panele giriş iconu görülmüyor
2. Dinamik Blogger Şablon Önizleme kısmına baktığımızda hatanın devam ettiğini görüyoruz
3. Şablon özelleştir bölümüne girip önizleme yaptığımızda dişli hatasının devam ettiğini görüyoruz.

Dinamik blogger önizlemede


Ne yapabiliriz?



1. Öncelikle eklediğiniz yeni gadgetleri tek tek kaldırarak sorunu teşhis edin. Sorun gadgetlerden kaynaklanmıyorsa diğer adımlara geçeceğiz.
2. Dinamik Blogger’a eklediğim gadgetlerin listesi ve kontrol sonuçları
Sayfalar (Sorun yok)
Üst bilgi (Sorun yok)
Google+ Followers (Sorun yok)
Google+ Badge (Sorun yok)
+1 Buton (Sorun yok)
Etiketler (Sorun yok)
Popüler yayınlar (Sorun yok)
Blog arşivi (Sorun yok)
Follow by Email (Sorun yok)
Abone ol (Sorun yok)
Google Translate (Sorun yok)
Bağlantılar (Sorun yok)
Atıf (Sorun yok)
Navbar (Sorun yok)
Alexa Trafik Widget’i (Sorun yok)
3. Öncelikle Gadget içinde kodlarınız varsa bunları bir metin dosyasına kaydedin.
Tüm Gadgetleri tek tek kaldırın, önizleme ile kontrol edin ve değişen bir şey olmadığında tekrar gadgetinizi metin dosyasından geri yükleyin. Metin dosyası olarak ücretsiz Dünya dillerine çevrilebilen Notpad++ proğramını kullanabilirsiniz.
4. Gadgetlerde yapılan kontrollerde bir sorun yoksa, Dinamik Blogger Şablon içinde bazı değişikler yapacağız.
Şablon içinde yapılacak değişimler için uygulanacak adımlar :
1. CSS kodlarının nasıl yedekleneceğini anlatmıştım. Şablon → Özelleştir → Gelişmiş CSS ekle kısmını açarak CSS kodlarımızı kopyalayıp yedeklerini alıyoruz ve tüm CSS kodlarını silerek önizlemeyi kontrol ediyoruz. Reklamlar ve Blogger kumanda paneli iconları halen görülmüyor.Demekki CSS kodlarımızda da bir hata yok devam ediyoruz.

Şablon da yapacağımız değişimler ve sonuçlarını kontrol edeceğiz :

1. Şablon HTML’yi düzenle açın
2. Head tag’ının altına eklediğiniz meta etiketlerinin yedeğini alın. Bunlar Pinterst, Bing, Alexa, Yandex gibi blog tanımlama kodlarıdır. Şablonunumuzu biçimledikten sonra bu meta etiketlerimizi tekrar şablonumuza yükleyeceğiz.
3. Şablon önizle ile tekrar kontrol ediyoruz. Hatamız devam ediyor. Hatalı görünüm sizden değil de Google sunucularından da kaynaklanabilir olacağını hatırlatmak istiyorum. İşlemlerimize devam edelim.
4. Sağ tarafta Widget şablanlarını varsayılana döndür seçeneğine tıklayın. Tüm Widgetleri seçin ve seçili Widgetleri geri döndür sekmesine tıklayın.
5. Şablonu biçimlendir sekmesine tıklayarak şablon kodlarınızı yapılandırmanızı sağlayın ve şablonu kaydedin.
6. Bir müdted sonra tekrar önizleme yapın. Dişli hatası ve blogger kumanda iconları halen görülmüyorsa, Google sunucularda olabilecek bir hata veya Blogger da yapılan bir yenilik şablon kodlarınız arasında çakışmalara neden olmuş olabilir. Son olarak şablonumuzu yeniden kuracağız ve yedeklediğimiz kodları yerlerine ekleyeceğiz.

Şablon önizlemede görülmeyenler

Dinamik Blogger Şablonunu sıfırdan kurmak ve değişimleri şablona adepte etmek için :
1. Herhangi bir nedenden dolayı Dinamik Blogger şablonu yüklenemeyebilir. Öncelikle ;
Şablon sekmesine tıklayın. Dinamik blogger görünüm içindeki şablonunuzu yükleyin. 

Yüklemede zorluk yaşarsanız;


Herhangi bir Basit Klasik blog teması seçin ve yükleyin. Yeni şablonu kontrol edin. Aynı kontrolü HTML’yi yükle kısmındaki şablon önizleme kısmındanda kontrol edin. Sorunlu birşey göremiyorsanız tekrar şablonlardan kullanmak istediğiniz Dinamik Blogger şablonunu yükleyerek biraz önce yaptığımız kontrolleri tekrar yapın. Her iki blog görünümünü denediğimde çalıştığını görüyorum. Dinamik blogger görünümü seçerek yükleyin. Şablon panelimizi açıp kontrol ettiğimde yaptığınız tüm özelleştirmelerin yok olduğunu göreceksiniz. Sıfırdan kurulmuş bir şablon olarak karşımıza çıkıyor. Bu kısımda dikkatinizi çekmek istediğim çok önemli bir detay mevcut. Şablonu siz kaydettiğiniz de Google sunucular ile sizin şablon kayıt arasında yaklaşık 10, 20 sn. geçikme yaşayabilirsiniz.Bu nedenle acele etmeyin ve biraz bekleyerek uygulamalara devam edin.Hiçbir sonuç alamazsanız bir gün bekleyin.
Şu anda kullanmakta olduğum şablona yukarıda anlatılanları uyguladığımda hiçbir sorun olmadan çalıştığını görüyorum. Anlatılanları yaşayarak yapmaya çalışın.Kormayın aldığınız yedeklerle istediğinizde kodlarınızı tekrar geri yükleyebilirsiniz. Burda bütün amaç temanız bozulduğunda hiçbir yardım almadan tek başınıza tüm şablona hakim olarak dilediğinizi yapabilme alışkanlığını elde etmeniz ve geliştirmenizdir. Blogdan korkmayın. Blog sizden korksun bırakın. Blog ipucu : Blogger ile 100 ad blog açabilirsiniz. Bir test blogu açın ve bildiğiniz hataları test bloguna yükleyerek üzerinde çalışmalar yapın.Bozun silin ama yaptığınız adımları unutmayın ve kendinizi geliştirmeyi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.