Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Önizleme İle Robot Engellemesini Kontrol Etme

Web Yönetici Araçları , Anında Önizleme Aracını kullanarak sitenizde Robotlar tarafından engellenen içerik ve kod linklerini, Ön İzleme...

...
Google Robot Engellemesini Kontrol Etme
Web Yönetici Araçları , Anında Önizleme Aracını kullanarak sitenizde Robotlar tarafından engellenen içerik ve kod linklerini, Ön İzleme seçeneğini kullanarak  neler olduğunu görebilirsiniz. Google Robotlar’ı tarafından engellenen ve Web Yönetici Araçları Site Haritasında karşımıza çıkan, Robotlar tarafından engellendi ifadesi birçok blog kullacısının merak ettiği konular arasında yer almaktadır.
Hemen bir mantık kuralım ve yukarıda anlatılan konunun ne demek olduğunu çözümleyelim. Açıklamayı basit bir örnekle yapalım.
Blog’umuz başlık, gövde, sidebar, alt bağlantılardan oluştuğunu düşünürsek! Sidebar’a eklediğiniz Google+ Badge, Google+ İzleyiciler, Google+, Facebook fan, ve muhtelif sosyal paylaşım iconları bir kodlama içermektedir.
Ancak bir yazar olarak bizlerin ilk düşündüğü konu yazılarımızın Google arama sonuçlarında çıkmasıdır. Blog’unuzu bir bütün olarak düşünürseniz, Google Boot’ları sitenizi ziyaret ettiğinde tüm kodlamaları okur. Yani tek yazınızı okuyarak indexlemez. Site haritanız atom.xml uzantılı kodlamıdır.
Virgülüne kadar bootlar tarafından okunur. Bu okuduğu kodlamalarda gadget olarak eklediğiniz bir G+1 icon kodu da okunur. Blogger şablon kodlamanızda bazı kodlamalar nofollow olarak belirlenmiştir. G+1 örneği de bunlardan biridir. Blogger’un bizlerin göremediği kendi sunucularında bulunan datalar da nofollow olarak belirlenen bu işaretlemelerden dolayı site haritamızda bizler robotlar tarafından okunamadı yazısını görürüz. Verdiğim bir örnekle diğer yazılanları karşılaştırdığınızda bu hatalar karşımıza çıkmaktadır. Tabi bu hatalar içinde bizlerin yanlış uygulamalarıda mevcuttur.
Web Araçlarında Blog’unuz için, Google önizleme lab’ı kullanarak bu hataların ne olduğunu görelim.
2. Blogunuzu açın
3. Soldaki Dizinden Laboratuvar → Anında Önizlemeye tıklayın
4. Açılan sayfada üst kısımda blog isminizi göreceksiniz. Karşılaştır yazısına tıklayın ve bekleyin. Google Bootları blog’unuzu okumaya başlayacaktır.
Başarılı yazısını görene kadar bekleyin. Resmi büyük izlemek için yeni sekmede açın.
web araçları anında önizleme
5. Google Boot’ların engellediği bölümü görmek için “Başarılı” yazısına tıklayın.
6. Karşınıza üç adet görsel çıkacaktır. Bunlar ;
  • İstek Üzerine Masaüstü Arama Anında Önizlemesi
  • Masaüstü Arama Anında Önizlemesi'ni Önceden Görüntüle
  • Mobil Arama Anında Önizlemesi
7. Hemen alt kısımda “Kaynaklar getirilirken … hata oluştu” ve sağ tarafta   “Robotla engellendi” yazısını ve hatalı gibi görülen ancak hatalı olmayan link bağlantıları mevcuttur.
8. Maus’unuzu linklerin üzerine yanaştırın açılan bir pencere göreceksiniz.Pencerede gördükleriniz Google Bootlarının engellediği çok doğal linklerdir. Ancak bu linkler arasında size ait hatalarda bulunabilir. Yukarıda anlattığın G+1, arama kutusu, Google Badge gibi kodlardan oluşmaktadır.
Google’un bunları index’ine alması için de hiçbir neden yoktur.
Yukarıda anlatılan konuları anladığınızı düşünüyorum. Sizlerinde ekleyeceği bir konu varsa lütfen yorumlarda belirterek tüm okuyucuların bu yazılanlardan faydalanmasını sağlayın. Yorumların çöle bir çiçek dikmek kadar önemli olduğunu lütfen unutmayın. Dikeceğiniz her bir çiçek tüm güzellikleri seyretmenize olanak verir.Zamanla orman olur.
Yukarıda anlatılan konumuzu YouTube Video’muzla pekiştirelim.
Anlatılan konuyu anlayabilmeniz için lütfen video’u izleyin.(Google Önizleme İle Robot Engellemesini Kontrol Etme)


YouTube Video Linki : http://youtu.be/_jEPynCqluw

2 yorum

  1. hocam çok net ve açıklayıcı olmuş, doğal olarak bunların hatalarını gördüğümüzde aklımıza gelen ilk soru '' acaba google aramalarında düşüşmü yaşıyorum'' yada buna benzer sorular oluyor. tam bilmeme rağmen doğal olarak kabul ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @murat kaya ; Bey merhaba, Web araçlarını tam kullanmayı öğrenmek gerekiyor. Günde en az Web araçlarına 10 kez giriş yapıyorum. Araştırma yapıyor gelişme varsa bilgi geçiyorum.Blog'umu izlemeye aldı iseniz yazdıklarımı görebilirsiniz. Şu anda 3 milyona yakın blog kaldırıldı. Panda, penguen vs gibi birçok nedenler var. Durum eskisi gibi değil. Bir resim ekleme dönemi bitti dersem inanın.Artık bazı konuları Blogger kullanan yazar arkadaşların bilmesi gerekiyor.Buda okuyarak gelişim sağlayan bir konu.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.