Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Şablonundaki Schema Nedir

Blogger Şablon kodlarınız arasında görülen Schema.org nedir ? Blogger şablonunda daha önce görmediğiniz Schema uzantılı link ve kod yapı...

...
Blogger Şablon kodlarınız arasında görülen Schema.org nedir ? Blogger şablonunda daha önce görmediğiniz Schema uzantılı link ve kod yapılandırması dikkatinizi çekmiştir. Daha önce görmediğiniz böyle bir link ister istemez kuşku uyandırmaktadır. Hemen konunun başında iken içinizin rahat olması gerektiğini söyleyebilirim. Schema uzantılı link ve bağlantı kümesini görmeyen arkadaşlar blog şablonuna bakarak bahis konusu link’i inceleyebilirler. Blogger Develepors , geliştiricilerinin blogger şablon ve gadged’lerinde yenilikler yaptığını sizlere yazmıştım. Schema.org’ de bu değişimler içerisinde yer almaktadır. Blogger şablon içinde Schema.org link ve kod uzantıları şu şekilde görülmekte.
Blogger Schema.org link ve kod uzantılarının görünümü :
Blogger Schema.org link görünümü

Schema.org nedir?

Google, Microsoft ve Yahoo ortak çalışmalarının bir ürünüdür. Bu dev çalışmanın konu başlığı da ister istemez arama motorlarıdır. Arama motorlarının desteklediği yapısal veri işaretleme şeması oluşturarak web'i geliştirmeyi amaçlamaktadır. Sayfa üzerinde işaretleme, arama motorlarının web sayfalarındaki bilgileri anlamasına ve daha zengin sonuçlar sağlamalarına yardımcı olur. Paylaşılan işaretleme sözlüğü, web yöneticilerinin bir işaretleme şeması üzerinde karar vermelerine ve çalışmalarından en üst düzeyde yarar sağlamalarına yardımcı olur. Schema.org de mikro veri işaretleme biçimini ve tüm arama motorları tarafından paylaşılan ve çok çeşitli öğe türleri ile özelliklerini destekleyen bir de sözlüğü kullanır. Kısaca micro veri işlemcisidir. Mikro veriler ve schema.org hakkında daha fazla bilgi edinmek için Başlangıç kılavuzunu okuyun.

Schema.org neden oluşturuldu :

Arama motorları tarafından desteklenen tek bir sözlük ve işaretleme sözdizimi kullanmak, web yöneticilerinin hangi arama motorunun hangi işaretleme türünü desteklediğine bağlı olarak değişiklik yapmak zorunda kalmaması için tasarlanmış.
Konu hakkında daha fazla bilgi almak için, blog.schema.org adresindeki blog yazılarına göz atabilirsiniz. Schema.org veri biçimleme özellikleri hakkında bilgiler.
Blogger içerik yapılandırmamız için sıkca kullandığımız, Web Yönetici Araçlar ‘ına
giriş yapıp, blog seçiminizden sonra Schema.org veri yapılandırmanızı görebilirsiniz.
→ Arama Görünümü
→ Yapılandırılmış veri → Veri türü
Schema.org veri yapılandırması resmi :

Web yönetici araçları Schema.org veri yapılandırması

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.