Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Boston Robotik Tasarım Şirketini Satın Aldı

Mashable sitesinden aldığımız haberler doğrultusunda, Google, Boston Dynamics Robotik Tasarım Şirketini satın aldı. Boston Dynamics şirk...

...
Google ve Bostan Robotik Tasarım Şirketi
Mashable sitesinden aldığımız haberler doğrultusunda, Google, Boston Dynamics Robotik Tasarım Şirketini satın aldı. Boston Dynamics şirketini kaça aldığı konusunda bir bilgi verilmiyor.Şirketin kaça alındığından ziyade merak edilen konu ; Dünya arama devinin bu teknolojiyi neden aldığı.Boston Dynamics, hareketli, çevik, el becerisi ve hızlı robot yapan teknoloji mühendislik şirketi.
Boston Dynamics şirketinin çalışmaları arasında BigDog dört ayaklı robot Dünyanın en hızlı bacaklı koşan robotu çita , kimyasal koruma için tasarlanmış Petman , engebeli arazide birçok zorlukları başarılı şekilde geçen hareket kabiliyeti yüksek Rhex ve örümcek adam filminden de hatırlayacağınız gibi düz duvar, ağaç gibi dikey yerlere tırmanma kabiliyetine sahip Rise gibi robotlar bulunmakta.
Aklımıza şu soru takılıyor. Google bu robotlar ile ne yapacak ? Bu sorunun cevabını vermek çok zor. Google’un yeni gelişmekte olan tasarım ve yazılım şirketlerine verdiği önemi biliyorum. Bu şirketler içinde gelişimini tamamlamış popülitesi yüksek olanları kendi bünyesinde barındırma gibi değişik bir düşünce yapısına sahip. Bu değişik düşünce yapısına bende katılıyor ve yakından takip etmeye çalışıyorum. Ne kadar yakın takip edebileceğimde işin muammalı kısmı tabiy ki !

Konu hakkında sizde fikirlerinizi belirtin. Sizce Google ne yapmak istiyor ?

BibDog robot'umuz neler yapıyor inceleyelim



YouTube Linki

Betman robot'umuz neler yapıyor inceleyelim



YouTube Link :

2 yorum

  1. Google bu ... hikmetinden sual mi olunur ? kesin bir amacı vardır... bence geleceğe yatırım yapıyor ... ilk öngörüm bu olabiliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Nesil SANLAV
      Kesinlikle doğru.Google boş iş yapmaz.Ancak bu teknolojiyi nerde değerlendirecek merak konusu.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.