Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome Tarayıcı Ayarlarını Sıfırlama

Hızlı, Sade ve güvenli, Google Chrome tarayıcı hatalarımı yaşıyorsunuz? Tarayıcı Ayarlarını Sıfırlayarak sorunlarınızı çözebilirsiniz.Tek...

...
Google Chrome
Hızlı, Sade ve güvenli, Google Chrome tarayıcı hatalarımı yaşıyorsunuz? Tarayıcı Ayarlarını Sıfırlayarak sorunlarınızı çözebilirsiniz.Teknoloji harikası Google Chrome Tarayıcı ile hata yaşamanız mümkün değildir.Çok iddiali bir cümle olduğunu biliyorum.Ancak gerçek bu. İşletim sistemlerinde birçok hata kullanıcının bilgisizliği ve bilinçsiz kullanımlardan kaynaklanan sorunlardan oluşur.Sorumsuzca WEB de birçok proğram yaparak sizlere sunan Webmaster (Rood) yöneticiler indirdiğiniz proğram arkalarına gizli eklentiler ekler.
Beğendiğiniz bazı proğramları bilgisayarınıza indirip kurarken dikkat edin birçok eklentinin yanında onay işareti mevcuttur. Bazıları da arka planda kendini aktif eder.İsteğiniz dışında kurulan bu eklenti ve uzantılar tarayıcınızın ayarları bozar.İstem dışı kurulan bu eklentiler tarayıcı datalarını etkileyerek blog’unuz yerleşim sekmesinde Gadget'lerin görülmemesi, bazı videoları açamama gibi sorunlar bile yaşatabilir. Hatta bir virüs proğramı bile kullandığınız bazı proğramları açamamanıza neden olabilir. Siz tüm bu sorunların Tarayıcıdan kaynaklandığını düşünürsünüz. Çünki tarayıcıyı etkileyen konular hakkında fazla bir bilgiye sahip değilsinizdir.
Google Chrome Tarayıcınıza istem dışı bir eklenti eklendiğinde tarayıcı sağ üsteki sayfa şeklinde olan Chrome özelleştirme iconu muhtelif renkler ile sizi uyarır.
Araçlar → Uzantılar kısmına giriş yaptığınızda istem dışı bu eklentileri görebilir sağ tarafta çöp kutusu işaretine tıklayarak kaldırabilirsiniz.
Tarayıcı ön belleğinde biriken Geçmiş dosyalarınızı görmenize yarayan bir sekme bulunmaktadır. Bu sekmede tarayıcınızda baktığınız tüm bilgiler yer alır.
Bu bölüm bilgisayar önbelleğinde geçmişe ait bilgileri tuttuğundan birçok internet sitesini çok hızlı açarsınız. Bilgisayar kapasiteniz düşükse, geçmiş bilgileri bilgisayarınızda çok yer tutacağından bunları zaman zaman silebilirsiniz.Yeterli bellek (Ram) mevcutsa silmenize gerek yoktur.
Google Chrome Tarayıcı ayarlarına yeni eklenen, Tarayıcı ayarlarını sıfırlama ve ilk kurulum ayarlarına geri döndürme işleminide çok zor durumda kalmadığınız sürece kullanarak sorunlarınızdan kurtulma şansınız da mevcuttur.
Tarayıcı ayarlarını sıfırlama yaptığınızda ilk kurulum ayarlarınıza geri dönerek yeniden
senkronizasyon işlemi yapılır. Tarayıcınızı artık sıfırdan kurulmuş gibi kullanabilirsiniz.
Google Chrome Tarayıcı ayarlarına yeni eklenen, Tarayıcı ayarlarını sıfırlama işlemini nasıl yapacaksınız ?
→ Google Chrome Tarayıcı sayfa icon'una tıklayın
→ Ayarlara tıklayın
→ Aşağıya doğru inin ve Gelişmiş Ayarları Göster tıklayarak açın
→ En alt kısma inerek Tarayıcı Ayarlarını Sıfırlaya tıklayın ve yönergeleri okuyun
Google Chrome tarayıcı ayarlarını sıfırla ile ilgili resmi inceleyin

Google Chrome tarayıcı ayarları
Tarayıcı bilgilerini sıfırla uyarı metin bilgileri :
Tarayıcı ayarlarınızın orijinal varsayılan değerleri geri yüklenecek. Bu işlem ana sayfanızı, yeni sekme sayfanızı ve arama motorunuzu sıfırlayacak, uzantılarınızı devre dışı bırakacak ve tüm sekmelerinizin sabitlemesini kaldıracaktır. Ayrıca çerezler, içerik ve site verileri gibi geçici ve önbelleğe alınmış diğer veriler de temizlenecektir.Daha fazla bilgi edininMevcut ayarlarınızı bildirerek Google Chrome'u daha iyi hale getirmemize yardımcı olun
Google Chrome tarayıcısını tam kaldırma ve yükleme konusunda bilgi

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.