Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Gmail Resim Güvenliği

Google Gmail hesabınıza gelen harici e-posta resim görüntüleri bazen zararlı bağlantı içerebilir. Zararlı e-posta gönderen kullanıcıları ...

...
Google Gmail ile resim güvenliğini anlama
Google Gmail hesabınıza gelen harici e-posta resim görüntüleri bazen zararlı bağlantı içerebilir. Zararlı e-posta gönderen kullanıcıları engellemek için Gmail güvenliği ele alır ve Google proxy sunucuları üzerinden dönüştürüp, filitre ederek e-postanızı size teslim eder. Google’un güvenliğindeki bu teslimat ile her zaman güvendesinizdir.
  • Ayrıca şu hizmetlerden de yararlanırsınız.Posta hesabınıza resmi gönderen göndericiler, resmin yüklenmesi aşamasında IP adresiniz veya konumunuz hakkında bilgi alamaz ve engellenirler.
  • Google Gmail hesabınıza gönderilen resim arkasına gizlenen virüs veya kötü amaçlı yazımları kontrol ederek engeller.
  • Posta göndericileri kullandığınız tarayıcınızda çerez ayarlaması yapamaz ve okuyamazlar.
  • Göndericilerin göndermiş olduğu benzersiz bir resim bağlantısı olan iletiyi bazı durumlarda açıp açmadığınızı bilmesi mümkün olabilir. 
  • Google Gmail gelen her iletinizi tarar ve şüpheli gördüğü içerikleri kontrol ederek gönderenin iletisini şüpheli gördüğünde, resimleriniz görülmez. Resimlerinizin görülüp görülmemesini size sorar.
  • Güvenli olarak bildiğiniz e-postalarınız için her zaman resimleri göster seçeneğini belirleyebilirsiniz.

2 yorum

  1. Hocam yine değerli bir bilgi paylaşımın da bulunmuşsunuz. Gerçi internet kullanımını hala insanlar öğrenemiyor ama katkılarınız yerinde ve çözümleyici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Sami Eski :
      Bey teşekkür ederim.mümkün olduğunca bilgi paylaşmaya çalışıyorum.insanların başlarına birşey gelmeden öğrenmeleri mümkün değil.Bu sanki doğa kanunu gibi bir duygu.Bir türlü bu yapıdan kurtulamıyorlar.Ehliyeti var ama araç kullanmasını bilmiyor. Bunun gibi birşey.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.