Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Hatalı URL ve URL Kaldırmayı Anlama

Web Yönetici Araçlarından kaldırdığınız URL’ler tekrar karşınıza çıkıyor sorunu anlıyamıyor ve çözemiyor musunuz?Cevabınız evet ise okumay...

...
Web Yönetici Araçlarında Hatalı URL Kaldırmayı Anlama
Web Yönetici Araçlarından kaldırdığınız URL’ler tekrar karşınıza çıkıyor sorunu anlıyamıyor ve çözemiyor musunuz?Cevabınız evet ise okumaya devam edebilirsiniz.Web kullanıcılarının sinirlerini bozan en büyük etkenlerden biride hatalı URL’leri, web araçlarından kaldırdıkları halde tekrar karşılarında görmeleridir. Konu hakkında edindiğim tecrübeler ışığında sizlere konuyu kısa olarak aktarmaya başlayalım.
Hatalı URL’leler neden oluşur :
1. Yazı başlıklarında kullandığınız yazım hataları. Bazı html kodları yazdığınız karakterleri farklı okuyabilirler.Bir tireyi kullanım şekliniz bir anda kod oluşturabilir.
2. Yazınızı yazarken blogger sunucusunun veya internet'inizin kesilmesi sonucu iletişim kuramama gibi pozisyonları. Blogger sunucusu ile sizin internet bağlantı kopukluğunuz.
3. Yanlışlıkla yayınlayıp tekrar taslağa döndürerek çalışmanıza devam etme sırasında yaşanan olaylar.
4. Yayınlanmış bir içeriğinizi düzenlemek için taslak pozisyonuna aldığınız sırada, Google örümcek'lerinin o anda sitenizde index'leme yapması sırasında oluşabilecek hatalar.
5. Diğer farklı arama bootlarının yazınızı muhtelif sitelere taşıması sonucu, siz bir süre sonra ilgili yazıyı sildiğinizde veya url karakterini değiştirdiğinizde diğer sitenin blog’unuza bağlantı vermesi sonucu yazı linkinin hata olarak karşınıza çıkması. Burda aynı gibi görülebilen linki çok iyi incelediğinizde bir karakterin değişik olduğunu farkedeceksiniz.
6. Yazılarınızı kopyalayıp, kendi sitesinde yayınlayan ancak bir süre sonra sitesi kapandığından dolayı web de gezen sizin linkinizin blog’unuzun hatası gibi görülmesi.
7. Web araçlarından hatalı linklerinizi kaldırmadan,Blog yazılarınızı silmeniz.
Konuyu çok daha fazla uzatabiliriz.Ancak bu kadar açıklama sizlere birçok ipucu sağlamış olması lazım.

Web Araçlarını kullanma ile ilgili size yol gösterebilecek bazı yazı başlıkları :
Yukarıda sizlere yardımcı olabilecek bazı yazı linkleri, haricinde daha geniş bilgileri sidebar kategoriler sekmesinde SEO ve Web Araçları ‘nda bulabileceğiniz gibi menü linklerinden de ulaşabilirsiniz.
Blog hatalarınızı düzelterek sağlıklı bir web ortamında çalışmak istiyor iseniz yaptığınız işlemleri bilmek zorundasınız.Bugün bakmayacaksanız ilerde yazılarınız çoğaldığında hiç bakamayacak duruma gelebileceğinizi unutmayın.
Yeni yılda web ortamı eskisi gibi olmayacağı kesin. Birçok site elenecek, arama sonuçlarında çıkamayacak, site index'leri düşecek
Belki inanmayacaksınız ama 2 yıl önce yaptığım hatalı linkleri halen düzenliyor ve geleceğin teknolojisine uyumlu hale getirmeye çalışıyorum.
Bir sonraki yazımda özellikle bayan blogger arkadaşların çok sık hata yaptıkları resim boyutlandırma ve site hızı konusunu, akıllı telefonlar için neler yapabiliriz ne gibi önlemler alabiliriz bunları inceleyeceğiz.
Yazar arkadaşlara yeni yıla girerken verebileceğin en iyi öneri, Web Yönetici Araçları'nı çok iyi öğrenmeleridir.
Web Yönetici araçları ile ilgili soru, öneri ve isteklerinizi belirterek beğendiğiniz yazıları Google Plus da paylaşın. Arkadaşlarınıza e-mail göndererek onları bilgilendirin.
Temiz bir web için hep beraber el ele vererek yeni paylaşımlarda görüşmek üzere.
Dinamik Blogger kullanımını anlamak için detaylı bilgiler.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.