Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome Tarayıcı Sürüm Bilgileri

Bilgisayarımızda Tarayıcı olarak kullandığımız,çeşitli Google Chrome sürümleri mevcuttur.Bu sürümler hangileridir? Biz hangi sürümü kullan...

...
Google Chrome Tarayıcı
Bilgisayarımızda Tarayıcı olarak kullandığımız,çeşitli Google Chrome sürümleri mevcuttur.Bu sürümler hangileridir? Biz hangi sürümü kullanıyoruz? Bilgisayar ve internet kullanan herkes mutlaka bir tarayıcı kullanmak zorundadır. Bende hızlı, sade ve anlaşılır arayüzü ile Google Chrome kullanıyorum. Google arama sonuçlarında, tarayıcı indirmek istediğimizde karşımıza ilk gelen Chrome tarayıcı sürümü indirip kuruyoruz.
Peki! Chrome tarayıcı bir tane mi? İşte bu sorudan hareket ederek Chrome tarayıcıların aynı olmadığını küçük bir araştırma sonucunda sizlerle paylaşıyorum. 5 Ad. Google Chrome tarayıcı sürümü mevcut ve istediğinizde bu linklerden arzu ettiğinizi indirebiliyorsunuz. 
Chrome tarayıcıları incelediğimde karşımıza şu sonuçlar çıkıyor.
1. Google Chrome Stable :
Kararlı sürüm olarak bilinmekte. Google aramalarda Chrome tarayıcı yazdığımızda karşımıza çıkan ilk tarayıcı bilgisidir. Tarayıcı geliştiricilerinin test ettikten sonra, son kullanıcıya sunulan sürümdür.
Yani şu anda kullandığınız sürümdür.
Açılımlı bağlantı indirme linki :
http://www.google.com/chrome
2. Google Chrome Beta :
Test amaçlı son kullanıcıya sunulmayan yeni özellikleri bünyesinde barındıran sürümdür. Kararlı sürüm kapsamında değildir.
Açılımlı bağlantı indirme linki :
http://www.google.com/landing/chrome/beta/
Not: Bu sürümü denemek için indirmek istediğinizde en alt kısımda ülke dilinizi seçmeyi unutmayın.
3. Google Chrome Dev :
Chrome Geliştirici sürümü olup, çok sık güncelleme yapılan, yeni özellikleri bünyesinde barındıran çok fazla hata alınabilecek tarayıcı sürümüdür.
Bu sürümdeki amaç kullanıcı hatalarını tespit edip, gerekli düzenlemeleri yaparak Chrome beta sürümüne entegre edilir.
Açılımlı bağlantı indirme linki :
http://www.google.com/chrome/eula.html?extra=devchannel
4. Google Chrome Canary :
Yeni özelliklerin ilk olarak test edildiği sürümdür. Sonuçlar geliştirici kanalına aktarılır.
Açılımlı bağlantı indirme linki :
http://tools.google.com/dlpage/chromesxs
Not: Bu sürümü denemek için indirmek istediğinizde en alt kısımda ülke dilinizi seçmeyi unutmayın.
5. Google Chromium :
Günde birkaç kez güncellenen açık kaynak kullanımlı sürümdür. Google tarayıcı özelliklerini içermeyen özel tanımlamalar mevcuttur.
Açılımlı bağlantı indirme linki :
https://www.google.com/intl/tr/chrome/browser/
Yukarıda gördüğünüz gibi Google Tarayıcı sürüm noktaları belirtilmiştir.Bu sürümler arasında bizlerin kullanacağı tek sürüm kararlı sürümdür. Ben araştırmacıyım denemeler yapmak isterim derseniz arzu ettiğiniz sürümü indirebilirsiniz.

10 yorum

  1. Merhaba Hoca'm, alt başlıklarda kullanılan şu H2 ve H3 etiketleri ile ilgili bir tereddüdüm var. O kısımda sırasıyla Başlık-Alt Başlık-Alt Başlık var ya. Ben yayın başlığından sonra birinci alt başlığı, Başlık olarak, ikinci alt başlığı ise "Başlık"ın altındaki ilk "Alt Başlık" olarak atıyorum. Yazı uzarsa ve 3'üncü bir alt başlık kullanacaksam eğer bu sefer de en alttaki "Alt Başlık"ı kullanıyorum. Şimdi sorum şu: Yazı içerisindeki birinci alt başlık için "Başlık"ı kullanmam doğru mu; yoksa ilk alt başlık için "Başlık"ın hemen altındaki ilk "Alt Başlık"ı mı kullanmalıyım? Şimdiden teşekkürler...

    Not: Bu alt başlık olayını anlatan bir makaleniz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim ;
      Hanım merhaba, Yazınızda ilk resimden sonra açıklamalı bir yazı yazarsanız forumlardaki gibi,başlık sonraki iki açıklama için alt abşlıkları kullanabilirsiniz.Başlık çok büyük bir alan kapladığı için bence alt başlıkları kullanmanız dah uygun olacaktır.Yazı başlığı link olan zaten başlık görevini yapıyor.Bu konuda yazı yazmadım.Ancak Seo olarak önemli bir konu.( H1,H2,H3,H4)

      Sil
    2. Teşekkür ederim hocam. Yani link olan yayın başlığı zaten başlık görevini gördüğü için alt başlık olarak "Alt Başlık"ları kullansam daha iyi olur değil mi? Teşekkür ederim hocam.

      Sil
    3. Meltem hanım merhaba; Çok değerli sorular soruyor ve önemli konulara değiniyorsunuz.Çok teşekkür ederim.Bugüne kadar bu soruyu henüz soran biri olmadı.Yani şu anda blog'umda 2900 küsür yorum var ve ilk defa siz sordunuz.Araştırmacılık budur işte.Bloglara yazı yazamak kadar önemlidir.Sorunuzu gelince evet 2 ad alt başlık mevcut.Yazı sıralamasına göre ilk alt başlık ve sonrası için son alt başlıklar kullanılacak.Birde blog yazılarınızı nerde yazıyorsunuz? Blog editöründe yazılan bir yazı fontu herhalde değil.Yazı alanınız çok uzunsa punda değerini düşürün.Yani 11 veya 12 punda olabilir.Gördüğüm kadarı ile 15 yada 16 punta kullanıyorsunuz.Bu da kaynak kullanımı demektir.Mobil telefonlar için çok uzundur ve okunmadan yazıdan çıkılmasına neden olabilir.Tabi sonuç olarak da okuyucu kaybı demektir.Yazı kopya engeli koyduğunuzu gördüm.Ancak bu yazıları farklı biçimde bilen rahatlıkla alabilir.Bazı okuyucular yazıları kopyalar ve word dosyasından sonra okurlar.Bunların blogları yoktur.Bunuda düşünmek gerekir.Tabi bir önlemdir.Büyük sitelere dikkat ettiğimizde hiçbirinde engelleme yoktur.Tabiy ki tercih meselesidir saygı duyulur.Bu arada Wordpress sitenizde haırlı olsun.Bir orum yazınızda bundan bahsedip link bırakırsanız takipci kitlenizde WP sitenizi gezebilir.Görüşmek üzere.Her zaman ki gibi çok kısa yazı olmuyor işte görüyorsunuz.:))

      Sil
    4. Hocam, sizden daima güzel şeyler öğrendim. Şu yazı puntosu ile ilgili verdiğiniz bilgi, şimdiye kadar hiçbir yerde karşılaşmadığım değerli bir bilgi. Çok teşekkür ederim. Hocam, yazılarımı Word'de yazıp yapıştırıyorum, ardından blog editöründe sağ taraftaki "biçimlendirmeyi kaldır" sekmesini tıklayıp normale çeviriyorum, sonrasında da hepsini "büyük" yapıyorum. Acaba "büyük" yerine normal mi yapsam bundan sonra? Gördüğüm kadarıyla sizin yazılarınız "küçük" ile yazılmış. Bundan sonraki yazılarımı "normal" olarak yayımlayayım o halde.

      İlginiz için can u gönülden teşekkür ederim hocam, gerçekten ilgilendiğiniz ve değer verdiğiniz için size minnettarım. Size olan vefa borcumu hiçbir şekilde ödeyemem, biliyorum.

      Kopya engelini koydum; çünkü birkaç tane medyum sitesi, tamamen onların aleyhine yazdığım halde yazılarımı alıp kopyala yapıştır yapıyorlardı. Engelden sonra vazgeçtiler sanki. Şimdilik engelin olması daha iyi gibi. Şu konuda hala şaşkınım: Kopyala yapıştır yapan kişilerin siteleri 4 aydır hala benden bir iki sıra üstlerde.

      Wordpress'i biraz daha geliştirip dediğiniz gibi yapacağım hocam, çok teşekkür ederim.

      Şu punto meselesini dile getirdiğiniz için gerçekten teşekkür ederim.

      Not: Gorgia yazı stilini kullanıyorum. Yazdığım "büyük" punto yerine "normal"i kullanırsam ve önceki yazılarımın da zaman içerisinde (1-2 ay gibi) yavaş yavaş puntolarını değiştirirsem sıkıntı olur mu? Sağlıcakla...

      Sil
    5. Meltem Hanım Merhaba ;
      Dinamik blog ana sayfada her yazıyı göstermek zordur.Aslında bu konuda birçok yazım var.Ben size benimde kullandığım Google drive kullanmanızı öneririm.Drive kurun ve döküman açın.işte karşınızda herşeyi yapabileceğiniz bir editör.kullanmaya başladığınızda ne demek istediğimi çok daha net anlayacaksınız.İsterseniz blog editöründe biçimleme yaparak yazıları formatlayabilirsin.Word de yazdığınızı tahmin etmiştim.Döküman sayfanıza editörüm adını verin.Ben her çalışmamı tasalğı ve çizimleri dökümanlarda yaparım bloga aktarırım sonrada silerim.Lütfen bu işlemler bir blog yardımlaşmasıdır.Bende sizden birçeok şey öğrenebilirim.Bu bir bilgi paylaşımıdır.İnsanlar ne yazıkki bu değerleri kullanmasını bilmiyorlar.işin garip tarafı bilmediklerinide sormuyorlar.Çok garip bir yapı durumu.Engel olaını aşarlar.sayfa kaynağından veya rss den çekebilirler.Uyarı yapın ve yaptığınız uyarı dökümlerini saklayın.Gerektiğinde spam olarak bildirin.penguen uygulamasına bilgi verin.hatta dahada ilerisi DMCA bildiri dahi yaparak site veya blogu kaldırtabilirsiniz.Bundan hepsi korkar ve ve kaynak belirtir yada yazıyı kaldırır.Yazılarınızda linkleri bozmadıktan sonra biçimleme apabilirsiniz.Biçimleme sırasında linkler bozulmaz.sadeve başlık yazısını değiştirmeyin.Tüm bağlantılar bu linkten alınır.Bu değişimler sonucu web araçlarında bazen 503 alırsınız.Yaptığınız değişikliği hatrılarsanız hepsini düzeltildi olarak işaretleyebilirsiniz.Bir sonraki arama sonuçlarında karşınıza çıkmaz.Çıksada google gibi getir ile dizine gönderin.Bende aynısını yapıyorum.
      Sidebat kategoriler içinde Google Dökümanlar ismi ile hepsini yauınladım inceleyebilirsiniz.Ayrıca link bırakıyorum.Görüşmek üzere kolay gelsin.
      http://guney59.blogspot.com/search/label/Google%20d%C3%B6k%C3%BCmanlar

      Sil
    6. Çok teşekkür ederim hocam, anlattıklarınız üzerinde düşünüp uygulama yapmaya çalışacağım. Sağolun...

      Sil
    7. @Meltem Nesim
      Hanım rica ederim, kolay gelsin.

      Sil
  2. Adnan bey iyi aksamlar.Esim ve ben cok uğraştık fakat resimler görünmüyordu ya, siz bana jpg ile açın demistiz biz baktık zaten hepsi jpg formatıyla konulmus baska nedenden dolayı olabilirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Elveda Akat :
      Merhaba, Blog'a eklediğiniz resimleri görmek için tarif ettiğim kısma giriş yapın ve orda resimler görülüyormu bir kontrol edin.Giriş yaptığınız yerde resim görüntüleri aynı bozuklukta ise resim eklerken bir problem olmuş olabilir.Blogger resimlerin hepsi şurdadır.
      Google Plus giriş > Sol kumanda panelinde> Fotoğraflar >Açılan sayfada tekrar üst sekmeden fotoğraflara tıklayın ve ordaki resimleri kontrol edin lütfen.Blog resimleri buradadır.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.