Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Arka Plan Resmi Çalışmıyor Çözüm

Blogger kumanda peneli arka plan resmi ön izleme bölümünde görülüyor, ana sayfada görülmüyor sorununun çözümü. Blogger TR uzantısına g...

...
Blogger kumanda peneli arka plan resmi ön izleme bölümünde görülüyor, ana sayfada görülmüyor sorununun çözümü. Blogger TR uzantısına geçtiği dönemden itibaren başlayan sorunlardan biride, arka plan resminin ön izleme bölümünde çalıştığı halde ana sayfada görülmemesidir. Blogger arka plan resimlerini çok farklı yöntemler ile eklememiz mümkün. Ancak biz çok kolay bir yöntem ile arka plan için seçtiğimiz resimlerimizin çalışmasını sağlayacağız. Klasik ve Dinamik Blogger üzerinde yaptığım testler sonucunda arka plan resimleri çalıştı. Blogger için arka plan resimlerini çalıştırmak için yapmanız gereken işlemleri aşağıda inceleyelerek sizde çok basit şekilde sorununuzu çözebilirsiniz.
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Şablon → Özelleştir→ Araka plan resim seçiminizi yapın ve blogu kaydedin.
3. Bloga dön sekmesine tıklayarak kumanda paneline dönün.
4. Şablon Htm’düzenle ile şablon kodlarını açın.
5. Aşağıda gördüğünüz resim üzerinde b:sikin ile başlayan sol kısımdaki ok işaretine tıklayın, açılan sayfada bir ok daha göreceksiniz.Ok işaretine tekrar tıklayın. Kodların genişlediğini görmüş olmanız gerekir.
b:sikin ile başlayan sol tarafdaki ok işareti
6. Kodları biraz aşağıya kaydırın ve şu kodlara benzer kodu bulun.
<Variable name="body.background"

Bu kod içinde aşağıdaki gibi bir kod göreceksiniz.

url(//themes.googleusercontent.com/imageid=0BwVBOzw_hbMOGFhZWQ3YjgtZGZiZC00ODlhLWFkNmQtMzRmZmQzMjAxNTY0)

(url(//themes) yazan kısmın başına ( http:) yazın ve blogu kaydedin. Yaptığınız işlemin sonucunda kodlar aşağıdaki gibi olacaktır.

url(http://themes.

NOT: Http olarak çalışmadığında lütfen birde Https olarak deneyin!
Blog arka plan resminizin artık çalışır olduğunu göreceksiniz.

29 yorum

  1. üstad gerçekten teşekkürler .. arka plan neden çalışmıyor, bloger artık burayı ihmal mi ediyor ? diye düşünmeye başlamıştım .. bloger peki neden bu önlemleri almıyor ? .. ilgisiz kaldıkları kesin gibi .. tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ismail8 ;
      Bey merhaba, Türkiye Tr geçişinden sonra sunucularda olan bir aksaklık diyebiliriz.Veya tema resmi üretenler ile blogger arasında büyük ihtimalle bir kopma olacak.Blog arka plan tema resim sağlayıcıları gördüğüm kadarı ile ücretli kullanım sunmaya çalışıyor.Blogger da bunu kabul etmiyor.Sonucun ne olacağı kısa zamanda belli olacaktır.Blogger ilgisiz değil de geçiş döneminden kaynaklanan sunucu hatalrından bazı problemler yaşanabiliyor.Teşekkür ederim.Kolay gelsin.

      Sil
    2. efendm ben tatbik etmem rağmen muvaffak olamadım ....sonuna s eklemek suretiyle dnememe rağmen yine olmadı ...

      Sil
    3. @erdem avcı; Bey blogunuzdaki temayı aşağıda veriyorum.
      //themes.googleusercontent.com/imageid=1Zkh29oV8AuysmwlXkA5CuJYd6p8Q1pueDeBdf6hB8MRspTIgRFySJ1fHU_OzLQHe8sD

      // bu işaretin başına https// olarak deneyin iki resim linki var.Yani şöyle olacal
      https://themes.googleusercontent.com/imageid=1Zkh29oV8AuysmwlXkA5CuJYd6p8Q1pueDeBdf6hB8MRspTIgRFySJ1fHU_OzLQHe8sD
      Bu linki kopyalayın ayrık olmadan yapıştırın.Hemen alt kısımdaki http nin yanınada s ekleyin ve kaydedin.Blog kodlarınızda şu anda bunlar görülmüyor.

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim, kendiliğinden düzelmesini bekliyordum ama deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif'in Terazisi ;
      Hanım merhaba, kendiliğinden düzeleceğini sanmıyorum.Bende şu anda yukarıdaki resmi aynı sistem ile çalıştırdım.Bu deneme için 4 kez temayı bozdum.Ama sonuç olumlu oldu.Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Hocam daha önce böyle değildi ve neden zorlaştırılır anlamak mümkün değil ve bu işi zamanı bol olan bir insan eleştirmeyebilir lakin medeni bir uygulama olduğunu düşünmüyorum ve resimleri artık kullanmayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sami Eski ;
      Bey merhaba, Blogger biliyorsunuz ücretsiz bir blog. Bazı sağlayıcıların para talebi kabul edilemez.Şu anda geçiş dönemi olduğundan sonuç belli değil.Ancak ilerleyen dönemde farklı bir uygulama diğerinin yerini alacaktır.Bu resimleri kullanmak zorunda değilsiniz. 1800x1600 ebatlarında herhangi bir resimde kullanabilirsiniz.Örneğin bilgisayarınızda telif hakkı içermeyen arka plan resimleri vardır.Bu resimlerden birini 1800x1600 ebatlarında Picasa'a kaydedin ve aldığınız linki yukarıda nalatılan kısma ekleyin.Siz çok iyi anlıyorum.hatta bu uygulamayı her kes yaparak tepkisinide gösterebilir.Sizlerin bu yasından sonra ilk tepki benden gelmesi için bir saat içinde arka planı değişeceğim.Görüşmek üzere.Kolay gelsin teşekkkür ederim.

      Sil
  4. Benim de, sorunum buydu Adnan bey..Ön izlemede olması gerektiği gibi görülen arka plan resimleri sayfaya bir türlü düzgün yüklenmiyor.. Ama sizin önerinizi de, deneyebileceğimi düşünmüyorum. Bana biraz zor geldi. Başarabileceğimi sanmıyorum. O Nedenle beklemeye devam edeceğim. Umarım çabuk düzelir.. Sayenizde aydınlanıyoruz, bilgi sahibi oluyoruz sanal sorunlarımız konusunda.. Varolun.. Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N EMEL CENGİZ;
      Hanım merhaba,Verdiğim linkindeki anlatımı uygulama konusunda çekinmeyin.Yedek almasını biliyor iseniz çekineceğiniz hiçbir konu yoktur.Diğer bir konuda şablonu kaydetmeyin ve ön izleyin yeni sekmede açın bakın.Çalışıyor ise kaydedin.Bugün birkaç saat içinde daha basit bir konu anlatacağım.İsterseniz bekleyin anlatacağım konuyu uygulayın.Düzelme işlemini beklemeyin.Bana göre düzelmeyecek.Bunun nedenlerini yazdım.Teşekkür ederim görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. ömer piral; Bey merhaba olmaması için bir neden yok.Mutlaka bir yerde hata yapmış olabilirsiniz. Birçok blog ile test yapıldıktan sonra yazıları yayınlıyorum. Arka plan hakkında en az 3 yazı şu anda bulunduğunuz kısımda mevcut.Bir bakın lütfen.

      Sil
  6. Bende de olmadı başta. Ama https yapınca oldu.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ZemZem;
      Merhaba, sunucularda bazen http bazende https ile çalışıyor.Önemli olan sonuca ulaşmanızda çalışmasına sevindim.Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Teşşekkürler. yaklaşık bir saattir bununla uğraşıyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Esra Kaplan; Hanım yorum için teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim. Bu konuyu Google aramalarda mı, yoksa tesadüfen mi buldunuz ?

      Sil
  8. Adnan Bey, aynı sorun uzun süredir devam ediyordu. Bugün sizin tariflerinizi denedim. şablonu ilk defa kayıt edip, blogu görüntüle dediğimde düzgün görüntülüyor. Ama sonra sayfayı yenileyince yine arka plan kayboluyor. Yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ogu ; Merhaba, şablon kodlarına girip http yazdınız olmadı.Peki sonuna bir s ekleyip denediniz mi? https gibi. Blogunuza baktım ilk yazı patetes salatası 29 mayıs tarihinde yazmışsınız. Arka plan görülüyor.Tarayıcı IE mu kullanıyorsunuz?

      Sil
  9. denilen herşeyi denedim http olarak sonradan s ekleyerekte yaptım .istediğim oldu fakat kaydetip sayfaya tekrar girince ya da yenileyince hepsi gidiyor anlayamadım yardımcı olursanız cok sevinirim isilisilblog.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Işıl Yetim ; hanım resim linkinin baş kısmındaki harfi küçük yazın lütfen. Siz şu şekilde yazmıssınız. Http bu yanlış şöyle öyle olması gerekir. http://..> yani h harfi küçük olacak.

      Sil
    2. @Işıl Yetim ; Hanım bakın ben burdan yaptığımda düzeliyor.Blogunuzun resim linki.
      http://i.hizliresim.com/ydv6an.jpg
      Bu verdiğim de sizin arka plan resminin linki.Bu linki blog editörüne kaydedin.Html görünümünde resim linkini alın ve biraz önce eklediğiniz yere yapıştırın.Verdiğim linki kullanmayın bu link 6 ay sonra silinir.
      http://i.hizliresim.com/6REazE.png

      Sil
  10. https yapınca oldu. teşekkürler ( :

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef olmamış. Blog başlığınız bu ise "Vmelhyaman" ben birşey yaptığınızı göremedim. Şablon kodlarınızda http Url bağlantısı dahi yok. Örnek şablon kodunuzdaki resim linki ;
      (//themes.googleusercontent.com/image?id=1OACCYOE0-eoTRTfsBuX1NMN9nz599ufI1Jh0CggPFA_sK80AGkIr8pLtYRpNUKPmwtEa)

      Sil
  11. hocam dediklerinizi yaptım ama bende arka plan gözükmüyor, ayriyeten ekledim resimler filanda gözükmüyor, bir bakarmısnız benim sayfamada.
    http://konyahmet.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veli Ahmet AKTEKE ; merhaba yazıda http sonuna gelen s ek olarak verilmiştir. Bazı bloglar farklılık gösteriğinden dolayı s harfini yazıya ekledim.Resminizin yanındaki üst ve altta ki ( s) kaldırın.Kaldırdığınızda bulogunuz aşağıdaki gibi görülecektir. Link bakın lütfen.
      http://i.hizliresim.com/NVoDOQ.jpg

      Sil
  12. hocam normalde verdiniz resimdeki gibi olması gerekiyo ama zaten ben en başta http olarak denemiştim ama yine olmamıştı, size kodlama satırını gönderiyorum, en alttaki 3 taneyi hem http hemde https olarak değiştirdim ama olmadı yinede, bu arada herkesle ilgileniyosunuz çok teşekkürler

    http://i.hizliresim.com/lYDmgJ.png

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veli bey yanlış yükleme yapıyorsunuz.Eklediğiniz resim linki yanlış. http uygulamasında eksiklik yok. Sizin resim yükleme şekliniz yanlış.
      İstediğiniz resmin görüntüsünü tarayıcıda açın, farklı kaydedin.Yazı editörüne bu resimi kaydedin.Html görünümünde resmin linki alın ve şablondaki parantez içine ekleyin. Yapamazsanız uzaktan bağlantınız varsa 30 dk içinde haber verin yapalım.Görüşmek üzere. Bende teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.