Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Arka Plan Resmini Kendin Hazırla

Blogger ’un mevcut arka plan resmini yüklemek istemiyor, kendi arka plan resminizi yüklemek istiyorsanız, Blog arka plan resmini nasıl yü...

...
Blogger Arka Plan Resmi nasıl yapılır ?
Blogger’un mevcut arka plan resmini yüklemek istemiyor, kendi arka plan resminizi yüklemek istiyorsanız, Blog arka plan resmini nasıl yükleyeceksiniz inceleyin. Son zamanlarda Blogger arka plan resmi yükleme konusunda problemler yaşandığını biliyoruz. Blogger’un arka plan resim yükleme modülünün kaldırılacağı konusunda birçok yerde yazı okudum. Büyük ihtimalle Blogger arka plan resim sağlayıcısı resim yükleme işlemini sitesinde ücretli olarak uygulayacak. Google ücretsiz olarak dağıtımını yaptığı Blogger ürünü için böyle bir uygulamayı kabul etmesi mümkün değildir. Bu kararın netleşmesini beklemektense arka plan resimlerinizi kendinizin tasarlaması da kaçınılmazdır.
Bu eksiklik mutlaka düzentilecektir. Ancak eksiklik ve hataları yaşamazsak kendimizi de geliştiremeyiz. Bu düşünceden hareketle gelin birlikte Blog’umuz için arka plan resimlerini kendimiz hazırlayalım. Zaten birçok yerden resim indiriyor ve kullanıyoruz. Google görseller de telif hakkı içermeyen birçok resim mevcuttur. Hatta bilgisayarınızda kullandığınız PC arka plan resimlerinden bile blogger arka plan resmi yapabilirsiniz. Yazılarımızın uzunlukluk ve kısalığını düşünerek en uygun resim boyutunu 1700x900 px. , 1800x1800 px., 1800x1600 px. ölçülerinden düşük olmamasına dikkat edelim. En fazla yükleyebileceğiniz resim boyutu 300 KB olduğunu unutmayın. 
Resmimizi tasarım sırasında sıkıştıracağımızdan sorun yaşamayacaksınız merak etmeyin.
Blogger Arka Plan Resim yapılandırma :
1. Yukarıda verdiğim ölçülerde resminizi belirleyin. Aynı ölçülerde olmayabilir. Hiç fark etmez resmi masa üstüne kaydedin.
2. PIXresizer resim yapılandırma proğramını anlatan linki inceleyin ve küçük proğramı indirin. Ayrıca Blog başlığına resim nasıl eklenir ? Bakabilirsiniz.
3. Masa üstüne indirdiğiniz resmi, Pixresizer proğramı ile yukarıda verdiğim ölçülerden birini seçerek genişlik ve yükseklik ölçülerini belirleyin ve kaydedin.
4. Webresizer.com sitesine giriş yaparak, yeni boyut kısmına resminizin genişlik ayarını yazın. Dosya seç ile, masa üstünde biçimlendirdiğiniz resmi seçerek görüntüyü yükleyin. Çıkan sonuçlarda orjinal resim ile sıkıştırılmış resim hakkında bilgileri inceleyin. Hatalı bir yükleme yaptı iseniz uygulama değiştir kısmına tıklayarak genişlik boyutunu tekrar yazın ve yükleyin.
5. Tüm işlemler bittiğinde resminizi masa üstüne indirin. İndirdiğiniz resim sonunda “opt” ismini göreceksiniz. Örnek Resim uzantısı : ( arkaplan1 (1800 x 1800)_opt )
6. Arka plan resminizi blogunuza artık yükleyebilirsiniz.
Kumanda paneli → Özelleştir → Arka plan→ Resim yükle
Yukarıda sizlere anlattığım şekilde Dinamik Blog’uma yüklediğim resmi aşağıda verdiğim bağlantıdan görebilirsiniz.
Yüklenen resim ebatları : 1800x1800 px.
Boyut : 96.8 Kb.
Yüklenen bu resmin orjinal ebatları arasındaki farkı kıyaslama yapın.
Yüklenen resim ebatları : 2560x1600 px.
Boyut : 202 Kb.
Blogger özel tema tasarım ile ilgili konularıda incelemek ister misiniz ?

4 yorum

  1. yardım eresen sevinirim header resminin google drivedan yahut google fotoğraflardan eklenmesi mümkün görünmüyor kaldıracaklarını yazmışsınız heralde bu özelliği kaldırdılar. eskiden rahat yapardım zaten çoğu işimi yapıyordum ancak şu an aynısını yapamıyorum çünkü google ekleyeceğim resimlerin bağlantısının sonundaki .jpg .gif bilmem ne uzantılarını atıp fotoğrafın başkası tarafından alınmasını önlemeye yönelik bir şeyler yapmış ama webmasterlar veya blog tasarımcılarına hiç acımamışlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım yazı içinde nasıl yapılacağı ve hatta resim yükleme biçimlendirme için link vermişim. Linkleri okursanız zaten yapabilirsiniz.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.