Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger özel tema kayıt düzenleyici sol başa nasıl alınır ?

Blogger, özel tema kullandığınızda görülmeyen yazı kayıt düzenleme kalem simgesini, sosyal paylaşım iconları sol baş kısımda görülmesini...

...
Blogger özel tema kayıt düzenleyici ayarları
Blogger, özel tema kullandığınızda görülmeyen yazı kayıt düzenleme kalem simgesini, sosyal paylaşım iconları sol baş kısımda görülmesini sağlayın. Blogger için özel şablon hazırlayan tasarımcılar, yazılarımızı düzenlemeye yarayan kayıt düzenleyici kalem iconunu her nedense şablon içine ilave etmezler. Yazılarınızı düzenlemek için Blogger tasarım kayıtlar kısmına girerek yazılarınızı düzenlemek zaman alıcı ve sıkıcı bir işlemdir. Yazı sayfasında kayıtlarımızı düzenlemek için, kayıt düzenleme aracına tıklayarak çok kısa sürede yazımızı düzenleyebiliriz.
Tasarımcıların bu mantığını anlamakta güçlük çekiyorum. Bizde bu düşünceyi yok ederek, görülmeyen kayıt düzenleme simgemizi edit icon.gifhem görülür yapalım, hemde simgemizi sol tarafa nasıl alacağımızı görelim.
Yazı sayfasında kayıt düzenleyici simgesini göster ;
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Şablon Html’yi düzenle ile kodlarımızı açalım.
3. Ctrl + F arama özelliği ile aşağıda verilen kodu bulun.
<div class='post-share-buttons'>
4. Bulduğumuz kod’un hemen üstüne aşağıdaki kod’u kopyalayın ve yapıştırın.
<b:include data='post' name='postQuickEdit'/>
5. Şablona eklediğiniz kodlar aşağıda gördüğünüz resimdeki gibi olmalıdır.
Kayıt düzenleyici şablona kodları
Arama kutusundan çıkış yaparak şablonunuzu kaydedin. Artık Blog yazılarınızda gezinirken kayıt düzenleyicisi ile yazılarınızı düzenleyebilirsiniz.
Blogger özel tasarım Demosu : http://adnanguney.blogspot.com.tr/
Sizinde bu tasarım gibi ücretsiz bir blog’unuz olabilir.Tek yapmanız gereken Özel temalar için yazdığım yazıları takip etmenizdir. Nasıl takip edeceksiniz? Sidebar’a mausu yanaştırın Subscribe ve izleyiciler gadgetine e-mail bilgilerinizi yazın veya Google+ gadget’ine kendinizi ekleyin. Ayrıca Blogger Özel şablonları özelleştirme ile ilgili konuları blog menü başlığında ki, Tema tasarım sekmesine tıklayarak da ulaşabilir ilgili yazılar hakkında yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.