Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogunuz İçin Yeni Zemanta Eklentisi

Wordpress sitelerinde çok sık kullanılan Zemanta Eklentisini ( plugins ), Blogger blog’unuz için yapılandırarak, resim, etiket ve link...

...
Blogunuz İçin Zemanta Uzantısı
Wordpress sitelerinde çok sık kullanılan Zemanta Eklentisini (plugins), Blogger blog’unuz için yapılandırarak, resim, etiket ve link bağlantı aracı olarak ücretsiz kullanabilirsiniz.
Zemanta eklentisinin nasıl kurulacağını 10 Mart 2013 senesinde video görseli ile anlatmış, arama motorları (Seo), sitenize verilen bağlantılar, okuyucu kitlenizindeki artışlar hakkında bilgi vermiştim. Keşke bu anlatımı Blogger eklentisi olarak yazabilseydim. Maalesef Blogger geliştiricileri Zemanta gibi eklentiler üzerinde henüz bir çalışmaları mevcut değil. 2013 senesinde yazdığım yazıdan sonra Zemanta sitesinde birçok değişim yaşandı bu nedenle yazımı yenileyerek sizlere sunmak istedim. Umarım beğenirsiniz!
Lütfen beğeni, öneri ve eleştirilerinizi belirtin. Birçok konularda geliştirici bilgilerimizi sizlere aktarabilmek için değerli yorumlarınıza ihtiyaç duyduğumuzu unutmayın. Duyarsız bir toplum gelişmeyen sağır bir toplum olarak kalmaya mahkum edilir. Neticede geliştirici değil hazırcı bir toplum haline dönüşürüz. Ne yazık ki şu andaki durumumuzda bundan ibarettir. Dinamik Blogger görünümlü bloglarımız için bu karamsarlığı yok edebilmek için sadece ekleyebileceğiniz uzantı, Google Chrome uzantısıdır. Google da olmasa web siteleri ne yapardı merak ediyorum. Bu konuda başlı başlına uzun bir yazı gerektiren konular arasında yer alıyor. İlerleyen dönemde bu konu hakkında bir yazı hazırlayacağım.
Dinamik Blogger Tema görünümleri ve diğer siteler için Zemanta Uzantısını buradan yükleyebilirsiniz.

⇒ Dinamik Blogger ve Klasik Blogger Chrome Tarayıcı Zemanta uzantısı ekle

Zemanta Uzantısını ekleyebileceğiniz Platforumlar, yine maalesef şunlardır !
Wordpress, Blogger, TypePad
Uzantıları eklediniz şimdi ne yapılacak ?
1. Zemanta ayarlarınızı yapabilmek için öncelikle Üye Olmanızı tavsiye ederim.
2. Site üyeliğinizi tamamladı iseniz, Dashboart ayarlar site ekleme kısmından sitenizi ekleyin. Diğer ayarları inceleyerek yapılandırabilirsiniz.
Ayrıca bakınız ⇒ Blogger Zemanda ayarları .
3. Kaç adet siteniz varsa ekleyerek, sitenizin herbirini benzersiz Id nımaranız ile kullanacaksınız. Sitenizde Zemanta uzantısını kullanmak istemiyor iseniz, ilgili site linkini silmeniz yeterlidir. Diğer sitenizde kullanıma devam etme şansınız mevcuttur. Yukarıda okuduğunuz konuyu anlatan, Vimeo video Link’ini izleyin.
Zemanta Nasıl Kullanılır Youtube Türkçe anlatım video izle.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.