Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Sayfa Bağlantı Link Sorun ve Çözümü

Blogger Sayfalar link bağlantısı kısa süre önce değiştirildi . Blogger’un bu değişiminden sonra Sayfalar Gadget’ine link eklenemiyor.Eklen...

...
Dinamik Blogger Sayfa Bağlantı Link nasıl düzeltilir
Blogger Sayfalar link bağlantısı kısa süre önce değiştirildi. Blogger’un bu değişiminden sonra Sayfalar Gadget’ine link eklenemiyor.Eklenen linklerde menü çubuğunda görülmüyor. Dinamik Blogger, Sayfalar Gadget’inde bağlantı sayfasına link ekleme eklediğiniz linkleri silme ve değiştirme işlemleri nasıl yapılacak aşağıda adım adım inceleyelim. Klasik bloglar için sorun teşkil etmeyen ancak Dinamik görünümlü bloglar için büyük sorun olan menü başlık çubuğuna link ekleme ve değiştirme şu anda Blogger geliştiricileri tarafından henüz çözülememiştir. Blogger geliştiricileri çözüm buluna kadar bu sorunumuzu geçici olarak nasıl çözeceğiz aşağıda görelim.
1. Blogger kumanda paneline giriş yaparak → Yerleşim sekmesine tıklayın.
2. Gadgetleriniz arasında bir tane Sayfalar Gadgeti mevcuttur. Gadget’i açın.
3. Gadget pencesininde gadgetin en üst kısmında bulunan linki maus ile son tarafa ilerletin. Gadget linkinin sonundaki “Pageliste2, 3, 4 gibi” yazısını göreceksiniz. Yerleşim gadgetler sayfalarınızı yöneten linkiniz budur.
Örnek link aşağıda gördüğünüz şekildedir;

https://www.blogger.com/rearrange?blogID=3889780512750185151&action=editWidget&sectionId=sidebar-right-1&widgetType=null&widgetId=PageList2
4. Kendi Sayfalar Gadget linkinizi kopyalayın. Tarayıcı yeni sekme penceresine yapıştırın ve son kısımdaki PageList2 sonundaki 2 değerini 1 yapın enter çekin.
Tarayıcıda değiştirdiğiniz linkiniz son şekli ;
https://www.blogger.com/rearrange?blogID=3889780512750185151&action=editWidget&sectionId=sidebar-right-1&widgetType=null&widgetId=PageList1
5. Sayfalar Gadgetinizin açılan penceresinde menü bağlantı likleri ekleyebilir, silebilir ve yeniden düzenleme yapabilirsiniz.Yapacağınız işlemler bittiğinde alt kısımdan kaydedin. Dinamik Blogger menü başlığınıza artık kategori bazında linkler ekleyebilirsiniz. 

Önemli Not; Yaptığınız işlemleri Blogger kumanda paneli→ Yerleşim → sayfalar gadetini açtığınızda göremezsiniz. Yeni bir link eklemek istediğinizde yukarıda anlattığım yolu tekrar izlemeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.