Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Feedburner Özet Yazı Nasıl Düzenlenir ?

Blogunuzun trafiğini arttırmak, okuyucularınızın dikkatini çekmek için, Feedburner sitesi ayarlardan görülmesini istediğiniz yazı özet a...

...
Feedburner özet yazı ayarları
Blogunuzun trafiğini arttırmak, okuyucularınızın dikkatini çekmek için, Feedburner sitesi ayarlardan görülmesini istediğiniz yazı özet akış biçimini istediğiniz şekilde  değiştirebilirsiniz. Blogunuzu ilk kurduğunuzda her blog için Feedburner siz kendi isminizi belirleyene kadar kendine özgü bir isim ataması yapar. Feedburner’e ilk aboneliği kendiniz yaptığınızda Blogger kumanda paneli okuma listesi bölümü sol alt kısımda bir resim, kısa bir açıklama, yazı özeti ve devamını okumanız için link bağlantısı oluşturur.

Bu Feedburner’in varsayılan ayarlarıdır. Ancak bu görüntü sizi yanıltmasın. Blogunuza abone olan okuyucu kitlenize giden mail de yazı içeriğinin tam sayfa olmasından dolayı yazınız iletilerde okunarak abonelerinizin tekrar yazıyı okumak için blogunuza gelmemesine neden olacaktır. Sonuç olarak blog girişlerinizde bir düşüş yaşayarak doğal olarak yazılarınızın okunmadığı hissine kapılacaksınız. Bu olumsuz durumu çözmek basit gibi görülen ancak çok önemli olan bu  konuyu aydınlatmak amacı ile bu yazıyı düzenledim. Web ortamında küçük basit gibi görülen birçok konu maalesef sitenizi etkileyecek etkenlerden biri olduğunu birkez daha hatırlatmak isterim.

Feedburner özet yazı ayarlarımızı düzenlemek için yapılacak işlemler ;

1. Feedburner giriş yapın. (Yukarıda resim üstünde verilen rakamları takip edin.)
2. Optimize sekmesine tıklayın. (Resim 1 No)
3. Sol en alt kısımda Özet Burner (Summary Burner) tıklayın. (Resim 2 No)
4. Sağ pencerede açılan maximim karakter (200) rakamını siz 300 veya 400 olarak belirleyebilirsiniz. Yazı açıklamalarınızı belirten bu rakamı test etmek için önce rakkamı yazın kaydedin. Hemen yukarıda Sizin Besleme (Your Feed) sekmesine tıklayın ve nasıl görüldüğünü inceleyin.Görülecek rakamları kendinize göre düzenleyin. Açıklama kısmında iişiniz bitti ise Özet Burner sekmesine geri dönün.
(Resim 3 No)
Your Feed içeriğinin görünümü
5. Açıklama yazınızın kesildiği yerde görülmesini istediğiniz mesajınız.
(Resim 4 No) okuyucunuz yazınızın kesildiği yerden takip edebilmesi için uyarı niteliğinde şunları yazabilirsiniz. Yazınızı yazarken şu işaretleri kullanarak mesajınızı iç kısma yazın. ( [ ), (Sağ Alt Gr) + 8 rakamına basın, ( ] ), (Sağ Alt Gr) + 9 rakamına basın. Yapacağınız işlem örneği : [Devamı için lütfen başlığa tıklayın]
6. Yaptığınız işlemleri Kaydedin. (Save) (Resim 5 No) Bu işlem aktiv mesajını göreceksiniz.
7. Yaptığınız işlemleri sıfırlamak istiyor iseniz, (Resim 6 No) seçeneğini kullanın.
(Deactivate)
7. Feedburner penceresindeki içerik yazının devamı orjinal iletisi şu şekildedir.
This is a content summary only. Visit my website for full links , other content, and more!
Bu sadece bir içerik özetidir. Tam bağlantılar, diğer içerik ve daha fazlası için benim web sitesini ziyaret edin!
Arzu ederseniz bu iletiyide kullanabilirsiniz. Ancak bizim amacımız özet yazı içeriğimizin daha açıklayıcı uzunlukta olması ve okuyucuya bilgi vermesi yönündedir. Devamını oku mesajının kısa olması içerik açıklamasının daha uzun olması demektir.
FeedBurner ile ilgili diğer konu başlıkları.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.