Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Gmail Yeni Gelen Kutusu Ayarları

Google Gmail yeni gelen kutusu kullanımını başlattı. Yeni Gelen Kutusu sekme kullanımı ile e-postalarınızı ilk bakışta görerek, ne zaman...

...
Google Gmail gelen kutusu ayarlarını yapılandır
Google Gmail yeni gelen kutusu kullanımını başlattı. Yeni Gelen Kutusu sekme kullanımı ile e-postalarınızı ilk bakışta görerek, ne zaman okumak istediğinize karar verebileceksiniz. Yeni Gmail sekmelerinizi isteğe bağlı 5 adet seçeneklerden seçiminizi belirleyip iletileri üst kısımda kategorize edilmiş menüler halinde görebileceksiniz. İletilerinizin önem sırasına göre sekmeleri tutup istediğiniz alana taşıyın. Yeni bir ileti geldiğinde açık sekme dışındaki diğer sekmelerde ileti adedi ile birlikte Yeni ibaresini göreceksiniz. Etkileşimli farklı renklerdeki ileti sekme isim başlıklarını incelediğimizde şu başlıklardan oluşturulmuş.
1.Birincil, 2.Sosyal , 3.Tanıtımlar, 4.Güncellemeler, 5.Forumlar ve yıldız ile önem belirleme seçenekleri aktif ise Yıldızlı iletiler seçeneği görülecek. Videoyu izleyin. Videoları izleyemiyor musunuz ?
                                  2. Chrome Zenmate Uzantısı Nasıl Kullanılır

Google Yeni Gmail Sekmelerin kurulması ve özelleştirilmesi ;

1. Google Gmail hesabınıza giriş yapın. Sağ üstteki (Ayarlar) Dişli icon’a tıklayın.
2. Açılan pencerede, Gelen kutusunu yapılandır ismine tıklayın.
Gmail Gelen kutusu yapılandırma
3. Yeni bir pencere açılacak. Açılan pencerede maus’unuzu sekme başlıkları üzerinde gezdirdiğinizde sağ tarafta konu hakkında ilgili açıklamalar görülerek görseller değişecektir.
Sekme yanındaki kutucuktan istediğiniz bildirimleri seçin ve kaydedin.
Gmail seçenek ayarları
4. Artık sekmelerden oluşan kategori menüleriniz kullanıma hazır duruma geldi. Sekmeleri sürükleyerek sıralarını değiştirebilirsiniz.
5. Google Gmail gelen iletilerinizi kategori altında toplamak isterseniz, ilgili iletiyi tutun ve üst kısımdaki menüde bulunan sekmenin üstüne getirin ve bırakın. Seçtiğiniz ileti artık seçiminizi belirlediğiniz kategori ismin de kategori edilecektir. Her zaman söylediğim gibi, Google Gmail kullanımını tam olarak uyguluyor iseniz, Gmail kullanımı bir site kullanımından farksız, eşsiz olduğu görerek bu ayrıcalığını yaşayacaksınız. Google Gmail kategorisindeki diğer yazılar. Konu hakkında düşüncelerinizi paylaşın.

Yeni gelen kutusunu mobil cihazınızda kullanın

Yeni gelen kutusu iPhone ve iPad'in yanı sıra Android 4.0 ve sonraki sürümlerinin bulunduğu cihazlarda yer alan Gmail'in resmi mobil uygulamasında kullanılabilir. Mobil gelen kutunuzda ve bildirimlerde birincil e-postalar gösterilir. Diğer kategorilerdeki e-postalara erişmek ve bunları takip etmek çok kolaydır. Google Gmail İpuçları.

4 yorum

  1. Değerli hocam, merhaba. Bir konuda yine başım sıkıştı. Eskiden dinamik blogda "sayfalar" sekmesinden "üst menü" oluşturabiliyordum. Şimdi yine menüye bir şeyler eklemeye çalıştığımda bu özelliğin kaldırıldığını gördüm. Sizin yazılarınızdan bir şeyler öğrenmek istedim; ama doğru yazıyı bulamadım galiba. Hal böyle olunca hem bir selam vermek hem de yorum yazmış olmak için bu konuyu size sorma gereksinimi duydum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim ;
      Hanım merhaba, AS.teşekkür ederim. Dinamik Blogger sayfaların kullanımı değişti. Aşağıda verdiğim linkte değişimin yapıldı zamanı ve değişimden sonra ne yapmamızın gerektiğini anlatan yazı mevcut. İlgili adımları takip ederek uygulamaya başlayabilirsiniz. Anlaşılmayan yerlerde görüşmek üzere. Kolay gelsin.
      1. http://guney59.blogspot.com.tr/2014/02/blogger-sayfalar-sekmesi-degisti.html
      2. http://guney59.blogspot.com.tr/2014/04/dinamik-blogger-sayfa-baglant-link.html

      Sil
    2. Teşekkür ederim efendim, birinci linkte anlatılan işlemleri biliyordum; çünkü biraz araştırarak klasik bloglardaki kullanımı öğrenmiştim; ama ikinci linkte anlattıklarınızdan haberim yoktu. Çok iyi oldu, teşekkkür ederim hocam. Sağlıcakla...

      Sil
    3. @Meltem Nesim ; Merhaba, 1. link olayın geçtiği zamanı belirlemesi için yazı damgası görevi görüyor.2. link ise yurd dışından yaptığım birçok görüşmelerden sonra kendimin bulduğu bir yöntem. Bu yöntemi dah öncede İzleyiciler gadgeti çalışmadığında uygulamış ve başarı olmuştum. Burdada başarılı çalışıyor.Ancak sorun blogger tarafından henüz çözülmüş değil. Bu nedenle en azından işlerimizi bu yöntemle yapma şansınız var. dinamik blogger'u pek fazla bilen de yok.2. linkteki yazımı da mutlaka birileri kopyala yapıştır yaparak kullanıyordur.Yorum için ayrıca teşekkür ederim.Kolay gelsin.başarılar.Saygılar.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.